RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Усім хочеться, щоби їхнє весілля було неповторним і оригінальним. Кілька цікавих ідей допоможуть перетворити весілля на незвичне свято. Про деякі з них, які реально втілити у Чернівцях, розповіла власниця агенції організації свята Тетяна ЖИТАРЮК.
– Повністю витримати весілля в одному стилі і нареченим, і гостям буде важко, але додати до святкування цікаві моменти реально, – каже Тетяна.
Весілля в українському стилі. Для розважальної програми підберуть конкурси з елементами українських традицій. Також можна запросити народні колективи, які співатимуть традиційні весільні пісні. Ціна – від 500 гривень. Також можливо оформити ресторан у відповідному стилі (від 1000 гривень).
Весілля у середньовічному стилі. Для поїздки до Палацу урочистих подій можна замовити карету (400 гривень на годину). Наречена може пошити сукню у середньовічному стилі. Зал прикрасять свічками, а зустрічати молодят та гостей буде струнний квартет (від тисячі гривень).
Весілля у європейському стилі. На вулиці можна організувати святковий розпис. Щоби не завадила погода, облаштують тент, зроблять арки (від трьох тисяч гривень). Можна зробити фуршетний стіл для гостей.
Феєрверки та вогняне шоу. Вибрати можна будь-які феєрверки. Висотні феєрверки з різними вогняними фігурами у небі. Обійдеться видовище мінімум у 250 доларів. Інший варіант вогняної феєрії – запалити на спеціальній конструкції літери чи фігури, які світитимуться на зразок великих бенгальських вогнів. Облаштування однієї літери обійдеться у 25 доларів.
У залі ресторану влаштовують теж вогняне шоу – холодний вогонь. Невеликі палаючі "фонтанчики" викладають у формі серця чи напису (15 доларів за один). Зазвичай наречені танцюють у такому "вогняному серці" перший весільний танець.
Циганський ансамбль. Часто циганів запрошують на весілля для розважальної програми. Але можна, щоби наречений поїхав з циганами до нареченої викупити її. Цигани мають свою програму із запальними піснями та танцями. Ціна їхнього виступу – 1200 гривень.
Розважальне шоу. Замовити на весілля можна будь-яку зірку. Але майте на увазі, що ціна стартує від п’яти тисяч доларів. Є у Чернівцях чимало творчих колективів – і танцювальних, і вокальних, які виступають на весіллях (від тисячі гривень). Запрошують фокусників, акробатів (від 600 гривень). Також серед пропозицій є двійник Вєрки Сердючки (тисяча гривень). Ще один варіант – карнавальний виступ. Є гурт, в якому дівчата виступають, як на бразильських карнавалах у блискучих костюмах із великими головними уборами з пір’ям (6,5 тисячі гривень за виступ).
Оригінальний весільний кортеж. Якщо вирішили зробити весілля під ретро, у місті є чимало ретро-автомобілів (100 доларів на годину). Наречених може везти дерев’яний автомобіль (60 доларів на годину). Якщо більше цікавить сучасний варіант, можна замовити лімузини, кабріолети, хамери (від ста доларів за годину).
Весілля на льодовому майданчику. Якщо вправно катаєтеся на ковзанах, можна під час весілля навідатися до Льодового майданчика. За словами власника льодового майданчика Павла ПОЛЬОВОГО, вже були випадки, коли наречені приїжджали сюди фотографуватися. Якщо хтось захоче провести святковий обряд реєстрації, ніхто проти не буде. Нареченим навіть можуть зробити знижку і обійдеться це у 20 гривень із людини.
Весілля біля "Серця кохання". У Палаці урочистих подій нареченим пропонують провести святкову реєстрацію шлюбу в Центральному парку відпочинку біля пам’ятника "Серце кохання", але на це поки що ніхто не погодився, бо бояться примх погоди. Ціна – від 600 гривень.
Музей народної архітектури. Як розповіли у музеї, сюди часто навідуються наречені, щоби зняти кліп про своє знайомство, сфотографуватися. Деякі наречені приїжджають спеціально, щоби нарвати барвінку. Але тут можливо влаштувати й святкову реєстрацію. У музеї навіть можуть дати напрокат деякий одяг та побутові речі.
Головне – попередити за два-три тижні адміністрацію музею. Обійдеться ц е приблизно у 50 доларів.

Розваги за розміром гаманця
ДО 1000 ГРИВЕНЬ
Катання на ковзанах від 20
Катання на кареті 400
Виступи народних колективів 500
Виступи циркачів 600
ПОНАД 1000 ГРИВЕНЬ
Виступ циганів 1 200
Феєрверки від 2 000
"Бразильський карнавал" 6 500
Виступ зірки від 40 000

Популярні чорно-білі фотографії
Гарні фото та відео – теж елемент весілля. Але не обмежуйтеся стандартними фотографіями.
– Ми можемо зняти фільм про знайомство наречених, яке потім показують за допомогою проектора на весіллі, – розповідає фотограф Юрій ХІЦЬ. – Сценарій складаємо самі, з урахуванням побажань клієнта.
Якщо весілля роблять у ретро-стилі, доречними будуть і чорно-білі ретро-фото. Коштуватиме це, як і звичайна зйомка – від 200 доларів.
Тепер популярне весільне відео європейського зразка. Триває весільний фільм приблизно 1,5 години, але монтується у вигляді кліпів із найцікавішими і найгарнішими миттєвостями під час святкування. Ціна такого відеофільму – 400 доларів.
Для фотографій у Чернівцях є стандартні місця. Наприклад, часто їздять в університет. Тут зйомка коштує п’ять гривень з людини (якщо фотографуватися ще в університетському парку, то 10 гривень з людини). Оригінальні фото виходять у Музеї народної архітектури. Ціна – приблизно 10 гривень з людини. Також фотографуються у драмтеатрі (зйомка 200 гривень) та у художньому музеї (100 гривень).

Бувало, що одружувалися
і з автоматами, і у наручниках
– Деякі наречені виявляють чимало фантазії, щоби їхнє весілля було не подібним до інших, – каже директор Палацу урочистих подій Галина СОЛОГУБ. – Запам’яталося весілля, яке відбулося торік. Наречені вирішили зробити його у стилі ган гстерської Америки. Вони були одягнені, як Боні та Клайд, а всі гості – у стилі 1930-их років. При собі мали навіть автомати.
Були наречені, які приїжджали до Палацу на мотоциклах, інші приїжджали на каретах та старовинних авто. А ще весільний кортеж був із "горбатих" "Запорожців".
Також пригадую пару, яка вирішила зробити своє весілля помаранчевим. Весільне авто було помаранчевого кольору, такого ж кольору була сукня нареченої. А гості мали помаранчевий елемент одягу.
Було весілля, коли наречена, свідки та дружки мали при собі мереживні парасольки. Ми назвали це весілля: "Найголовніше – погода в домі".
Пригадую випадок, коли наречений після того, як поставив підпис під свідоцтвом про шлюб, прикував наречену до себе наручниками. Так із піднятими руками у наручниках вони вийшли з Палацу урочистих подій.
Оригінальним було весілля циркачів з київського цирку "Кобзо", які одружувалися у Чернівцях. Наречений був у костюмі клоуна, наречена – у білій сукні. Коли розпочалася святкова процесія, наречений зняв із себе костюм клоуна і залишився у гарному святковому костюмі. Наречені були акробатами. Тож вихід із Палацу урочистих подій теж був оригінальний. Наречена стрибнула нареченому на плечі. Так з нареченою на плечах він спускався сходами і виходив із Палацу.
Ми також проводили святкову реєстрацію шлюбу за межами Палацу урочистих подій. Були на весіллі, яке відбувалося у День Святого Валентина, в одному з чернівецьких ресторанів. Наречені заходили до зали, в якій горіли свічки та грав квартет скрипалів.
Щоби зробити весілля оригінальним, деякі наречені хотіли провести святкову реєстрацію в драмтеатрі та в університеті, але їм це не дозволили зробити.

власні ідеї
Надія та Ілля:
Наше весілля відбувалося взимку, і для фото особливих краєвидів не було. Тому вирішили провести фотосесію на льодовому майданчику. Ми добре стоїмо на ковзанах, а ось для оператора та фотографа ця ідея була спонтанною. Вони хвилювалися, що ми впадемо і жартували, що у травмпункті ще не фотографували. Зрештою, ми одягли ковзани і годину кружляли по льоду. Щоправда, не було білих ковзанів мого розміру, тому довелося під білу сукню одягти чорні ковзани. Фото з льодового майданчика мені дуже сподобалися.
Людмила та Ігор:
Для свого весілля вигадали оригінальну ідею – показати гостям наші фотографії. Спочатку планували зробити щось на кшталт газети. Але потім вирішили самостійно змонтувати слайд-шоу. Зібрали дитячі, шкільні і вже спільні фотографії. У ресторан принесли проектор з екраном. І доки збиралися всі гості, демонстрували слайд-шоу. Всім присутнім сподобалося. Вийшло оригінально і недорого
Тетяна та Роман:
Ми вирішили зробити багато фотографій з нашого весілля. Тож виділили чимало часу на прогулянки. Поїхали фотографуватися до Музею народної архітектури, університету, кафе. Дуже хотіли зробити фото з голубами, бо Роман захоплюється розведенням голубів. Для цього пішли на Центральну площу. Там годували голубів, а в той час нас фотографували. Знімки вийшли дуже оригінальними. А на самому весіллі подруги нареченої вигадали викрадення з різними конкурсами для викупу.
Людмила ОСАДЧУК
30-04-2009, 11:14
Коментарів 0 Переглядів 12 972

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.