RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На травневі свята можна недорого відпочити в Україні

Для тих, хто цього року не планує проводити травневі вихідні на дачі чи дивані, "МБ" з’ясував, якою буде "погода" на основних туристичних напрямках.
Популярні минулими роками пляжні Туреччина та Єгипет, а також екскурсійна Європа чогось нового не пропонують. Традиційно вартість турів у перші дні травня підвищується на 10-20%, порівняно з періодами до і після.

ЄГИПЕТ. Температура повітря на початку травня перевищує 30 градусів, а вода в Червоному морі прогрівається до 23-27 градусів.
Цього року попит і пропозиції турфірм, на відміну від попередніх років, більш збалансовані. Оскільки менше туристів їздить відпочивати, скоротилася кількість чартерних рейсів і зарезервованих туроператорами місць у готелях. Тому на гарячі пропозиції розраховувати не варто, у кращому разі вдасться зекономити 100-150 доларів.
На нинішні травневі свята вже все заброньовано, а ціни високі. П’ятизірковий номер за системою "все включено" обійдеться не менше 800 доларів із людини за сім днів, повідомили в одній із туристичних фірм.
ТУРЕЧЧИНА. Інша цінова ситуація на початку травня в Туреччині, оскільки це лише початок сезону. Море ще досить прохолодне – приблизно 20 градусів. У найтеплішому туристичному регіоні Анталії повітря прогрівається до 24-26 градусів.
Оскільки в Туреччину на травневі свята ще не їдуть масово відпочивати, туроператори пропонують знижки і цікаві акції. У цей період можна знайти пропозиції відпочинку в "п’ятірці" за 850 доларів на двох, повідомила менеджер туристичної фірми Ольга САРАХМАН. Тим паче до Анталії здійснюватимуться авіарейси з Чернівецького аеропорту. Перший – 25 квітня.
ЄВРОПА. Найпопулярніші на травневі свята тури до Чехії та Угорщини. Торік вже на початку березня кращі тури порозкуповували. Нинішнього – ажіотажного попиту немає, але подорожі все одно купують. Щороку автобусні тури до Європи на травневі свята дорожчають на 20-50 євро.
Варто врахувати, що до Праги та Відня на травневі свята з’їжджається натовп туристів і спокійно насолодитися видатними місцями вам навряд чи дадуть.
З альтернативних пропозицій туристам пропонують провести травневі свята в Чорногорії літаком – від 350 євро (п’ять днів), автобусом – від 280 (дев’ять днів), у країні графа Дракули (від 340 євро за сім днів подорожі містами Румунії), у Санкт-Петербурзі (225 доларів за шість днів) або, наприклад, комплексний автобусний тур, який охоплює Польщу, Чехію, Австрію, Францію і Німеччину за 550 євро.
Нинішнього року значно активніше ніж, скажімо, торік пропагуються кількаденні бюджетні мандрівки Україною з ночівлею в недорогих готелях або приватному секторі.

ДЕНДРОПАРК "СОФІЇВКА"
Подорож до Умані стала класикою. Офіційно дендропарк "Софіївка" починає працювати з першого травня. Вхідний квиток коштує 12 гривень, крім того, туристи, як правило, витрачаються на вхід до музею мармурової скульптури і катання підземною рікою. В Умані також можна прогулятися до могили цадика Нахмана, подивитися, куди щоосені з’їжджаються хасиди з усього світу.
Витрати: з Чернівців до Умані можна доїхати автобусом (вартість квитка 109 гривень). Проживання в готелі обійдеться в 150-250 гривень, за 150 грн за добу можна зняти квартиру.

МУКАЧЕВЕ
На Замковій горі розташувався найвідоміший туристичний об’єкт Мукачевого – замок Паланок (вхідний квиток – вісім гривень). Родзинкою замку туристи вважають колодязь глибиною 85 метрів, в який буцімто стрибнуло чортеня після сварки з господарем Паланка. Звідси туристи не відмовляються з’їздити до долини нарцисів. А якщо захочеться розширити маршрут, можна податися до Ужгорода, купити "Винний тур".
Витрати: автобусом до Мукачевого можна доїхати за 100 гривень. Готель коштує 150-200 гривень, у приватному секторі – дешевше.
КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ
Буковинцям не потрібно розповідати, куди всі крокують, опинившись у Кам’янці-Подільському. Звісно, до фортеці. Після цього можна прогулятися старим містом.
Витрати: 25 гривень коштує квиток на автобус. Якщо захочете затриматися в місті, за 100-150 гривень можна зняти цілком пристойний номер у готелі або напроситися до приватників за 30-50 гривень за добу.

ЛЬВІВ
Найбільше цікавинок зібрано довкола площі Ринок. Можна купити путівник і вивчати місто самотужки. Опісля не пошкодуєте, якщо приєднаєтеся до автобусної екскурсії замками Львівщини (приблизно 100 гривень).
Витрати: квиток на автобус обійдеться в 75 гривень. Готель у Львові коштує приблизно 300 гривень, подалі від центру і без претензій – 200.

ВИЛКОВО
Старі квартали Вилкового на Одещині унікальні – господарства розділені водними каналами з дерев’яними тротуарами. На човнах за певну плату місцеві неодмінно вас покатають. Недаремно Вилково називають "українською Венецією".
Крім того, у Вилковому починаються екскурсії до Дунайського біосферного заповідника.
Витрати: квиток на автобус до Одеси коштує 180 гривень, звідти до Вилкового можна дістатися маршруткою (приблизно 40 гривень). Двомісний номер у готелі коштуватиме приблизно 150 гривень, кімната в приватному секторі – 50-70 гривень.
Вікторія УГОРСЬКА
16-04-2009, 10:47
Коментарів 0 Переглядів 3 662

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.