RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цілюще джерело і скит Святої Праведної Анни знаходяться неподалік Кременця на околиці села Онишківці (Дубенський район Рівненщини).
За переказами, колись на цьому місці з’явилася ікона Святої Анни, яку першими у траві помітили діти-пастушки і повідомили про це дорослих. Згодом тут забило цілюще джерело, до якого вже багато років приходять хворі, щоби зцілитися. Вода в ньому і влітку, і взимку має однакову температуру – плюс сім градусів. Вода не замерзає навіть у найсильніші морози. У ній дуже високий вміст срібла.
Поблизу джерела можна придбати кремінь – камінь, який очищає воду. А черниці місцевого монастиря продають святу воду, трави, мед зі своєї пасіки.
Щоби добратися до джерела, можна їхати автобусом до Рівного, а звідти до села – 20 кілометрів. А ще можна їхати через Кременець. Поїздки часто організовують і церкви.
"Було таке враження,
ніби у мене виросли крила"
– Я 22 рази їздила святими місцями, побувала в Почаївській Лаврі та багатьох монастирях. Та особливе враження справило на мене цілюще джерело Праведної Анни, яке знаходиться серед лісу. Вода там небесної синяви і такої чистоти, якої вже давно не доводилося бачити. У мене були чималі проблеми зі здоров’ям. Та скупавшись у джерелі кілька разів, зцілилася від багатьох болячок. Було таке враження, ніби у мене виросли крила, – розповіла Галина БЕРЕЖАН. – Тому раджу всім, особливо хворим, поїхати до цілющого джерела та скупатися в ньому.
А чернівчанка Надія Ярославівна розповіла, що двічі їздила до джерела Святої Анни всією сім’єю – з чоловіком, донькою із зятем, онуком. І запевнила, що майже у всіх спостерігаються ознаки зцілення, тому збираються їхати туди втретє. "Біля джерела побудовані купальні – чоловіча та жіноча, є роздягальні, – поділилася прочанка побаченим. – Жінки заходять до джерела у нічних сорочках. Якщо хтось забув взяти її, може придбати у черниць. Люди занурюються у воду з головою по кілька разів. Ми їздили туди взимку, але після купання ніхто не захворів, навіть онук почувався добре. Дітей там дуже багато. Навіть немовлят мами занурюють у воду. Кажуть, що найбільше Свята Анна допомагає тим жінкам, які хочуть, але не можуть мати дітей. Одна молода жінка розповіла мені, що купання в джерелі допомогло їй завагітніти та народити доньку, хоча лікарі запевняли її, що ніколи не матиме дітей. У монастирській церкві можна замовити Службу Божу. Там є ікона Святої Анни, обвішана дорогими прикрасами. Їх залишили на знак вдячності люди, які зцілилися від хвороб".
Воду можна використовувати протягом року, вона не псується
– 2004 року я тяжко захворів, переніс дві операції, – зізнався Петро ФЕСИК. – Після пережитого наша сім’я почала звертатися до Бога. Ми почали відвідувати храми, монастирі, їздити святими місцями. Одного разу побачили в церкві оголошення про поїздку до джерела Праведної Анни і вирішили поїхати туди всією сім’єю. Купання надзвичайно допомогло мені. Я зцілився від своєї недуги, багатьох хвороб позбулися і мої рідні. Хтось може не повірити в мою розповідь, але це цілковита правда.
Тетяна ЦУРКАН запевнила, що після купання у джерелі Святої Анни в неї вже не набрякають ноги, вона припинила вживати ліки. А її подруга Анжела вилікувалася від псоріазу, який мучив її багато років. "Там я зустріла паломників не лише з усієї України, а й Білорусі, Польщі, Румунії, Росії. Чехії та інших країн, – запевнила жінка. – Всі охочі можуть взяти із собою святу воду з криниці, яка знаходиться біля джерела. Потім її можна використовувати протягом року, вона не псується".
– Уже дев’ять років організовую поїздки святими місцями. За цей час майже п’ять тисяч паломників об’їздило зі мною всю країну, побували ми і в Росії, де відвідали 44 монастирі та 16 цілющих джерел, – розповіла чернівчанка Зінаїда Миколаївна. – Хоча працюю лікарем-косметологом, та люди телефонують і просять організувати поїздку. На знак вдячності дарують мені ікони, тож моя квартира повністю заставлена ними. Приємно, що останнім часом дуже багато молоді їздить святими місцями. Особливо подобається всім джерело Праведної Анни. Паломників неможливо витягнути з води навіть взимку. Дуже багато людей видужало після купання в цьому джерелі. Одна жінка навіть вилікувалася від бронхіальної астми, а інша майже повністю відновила зір, хоча вже почала сліпнути.
Надія БУДНА
9-04-2009, 11:04
Коментарів 0 Переглядів 51 081

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.