RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Першого квітня у Чернівцях намагалися примусово знести самовільно збудований одноповерховий житловий будинок із мансардою площею 225 квадратних метрів на вулиці Кавказькій. Кореспондент "МБ" була свідком цієї події, яка тривала майже чотири години, але закінчилася нічим.
Знесення будинку було заплановано на 11.00. Біля красивого сучасного особняка, на якому хтось приклеїв номер 1Б, зібралося кілька десятків людей: журналістів, чиновників, судових виконавців, сусідів. Будинок уже повністю збудовано.
– У нас є лист виконавчої служби про знесення самовільної забудови на самовільно зайнятій земельній ділянці, яка належить до земель запасу міста, – пояснює начальник відділу контролю за об’єктами містобудування департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Орися ГАЛЬЧУК. – Коли ще 2006 року Ніна Сивіцька (зараз відбуває покарання за шахрайство, – ред.) розпочала тут будівництво, держземінспекція та архітектурно-будівельна інспекція неодноразово надсилали їй приписи про припинення робіт. Проте вона не реагувала на них.
Юридичне управління міськради направило матеріали до Першотравневого районного суду. 2007 року було винесено ухвалу про знесення забудови. З того часу ми й вирішуємо це питання.
Державний виконавець розповів, що роботи виконуватиме київська фірма, тому що місцеві будівельники не хочуть братися за це.
"Усі дії виконавчої служби про знесення будинку є законними", – заявила представник юридичного управління міської ради Інна АНТОНЮК.
– Цей будинок взагалі не числиться у нас, тут ніхто не прописаний, тому, хто там проживає, ми навіть не знаємо, – сказала технік ЖРЕПу №11 Ольга
МАНЬКО. – Ця земельна ділянка колись була в користуванні мешканки будинку №1В Зінаїди Григораш, але не була приватизована. Вона передала її Ніні Сивіцькій, з якою уклала договір про пожиттєве утримання.
"Перш ніж зносити будинок, потрібно розібратися, – заявив чоловік, який представився власником будівельних матеріалів, підприємець Василь ЗАРУБАЙКО. – Ніна Сивіцька незаконним шляхом заволоділа земельною ділянкою, але не поставила до відома забудовників, яким продала її. Ця інформація стала відомою лише тоді, коли було програно два суди, а Ніна Сивіцька опинилася за гратами за спекуляцію кількома земельними ділянками. Люди просто стали жертвами шахрайства нечесної жінки".
На запитання, хто ж все-таки є господарем будинку, Василь Зарубайко заявив, що поки що не може назвати прізвище власника.
Сусіди розповіли, що будинок нібито придбала молода пара, яка працює на Калинівському ринку, і заплатила 170 тисяч доларів.
До будинку рушають чотири робітники в касках із молотками і ломом у руках. До них кидається Василь Зарубайко, вириває в одного лом. Державні виконавці викликають міліцію. Через деякий час приїжджає патруль. Але, не виявивши порушень громадського порядку, охоронці від’їжджають. Проте "власник будівельних матеріалів" знову не пускає держвиконавців всередину будинку. Цього разу викликають дільничного, але він теж не наважується відштовхнути з ганку чоловіка, який, тримаючись за ручку дверей, кричить: "Вбивайте мене, але я вас не пущу!" Після переговорів Василь Зарубайко погоджується відчинити двері, щоби державні виконавці змогли описати майно. Знесення будинку переносять на невизначений термін.
Надія БУДНА

ДОВІДКА
У Чернівцях почав діяти Порядок виявлення, упередження та недопущення самочинного будівництва. До 01.01.2010 року можна узаконити самочинні забудови. Проте в експлуатацію не прийматимуться об’єкти самочинного будівництва, зведені в межах червоних ліній, на самовільно зайнятих земельних ділянках, у межах зон охорони пам’яток культурної спадщини, на підземних інженерних мережах; із порушенням будівельних норм і правил.
3-04-2009, 10:27
Коментарів 0 Переглядів 2 877

Теги -

Інформацію перевіряють відповідні служби
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.