RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Останні два роки у Чернівцях значно зросла кількість шлюбів, де дружина старша за чоловіка в середньому на три-десять років. Першими ці зміни в настроях наречених помітили працівники Палацу урочистих подій.
– Така різниця у віці між нареченими спостерігається майже у кожної третьої пари. Хоча з першого погляду буває важко це помітити, доки не зазирнемо в паспорти, – розповіла обрядова староста Палацу Надія. – Різниця у віці зазвичай буває від трьох до шести років, хоча трапляється десять і навіть більше. А якось одружувалася пара, де дружина була старшою на 16 років. До речі, у багатьох моїх знайомих подружніх пар чоловіки молодші від жінок, але це не впливає на їхні стосунки. Мені здається, що навпаки, вони живуть набагато краще, ніж сім’ї, де подружжя – однолітки або ж дружина молодша. До речі, мій чоловік теж молодший за мене.
Працівники шлюбних агентств теж зауважили, що минає мода на молодих і довгоногих.
– Раніше чоловіки, які зверталися до нас, просили знайти молодих дівчат 18-25 років. А нині ситуація кардинально змінилася, вимоги стали прагматичніші, – розповіла працівниця одного зі шлюбних агентств Анастасія. – Чоловікам хочеться мати поруч надійну супутницю життя, гарну господиню, хорошу матір для своїх дітей. При цьому вони допускають, що вона може бути старшою, навіть на 5-8 років. Як свідчить статистика, такі шлюби виявляються значно стійкішими, ніж із молодшими жінками.
– Мій другий чоловік, з яким ми нещодавно одружилися, молодший за мене на три роки, але ми обоє не відчуваємо цієї різниці, – запевняє чернівчанка Людмила. – Поруч із ним я почуваюся молодшою своїх років. Мої ровесники чи старші чоловіки мене не цікавлять, бо вони чомусь швидко "старіють", годинами просиджують біля телевізора, їх важко підняти з місця, щоби кудись піти або виїхати на природу. Наші друзі кажуть, що з нас вийшла гарна пара: я енергійна, лідер за характером, а Максим любить затишок і спокій. Нас обох влаштовують наші ролі в сім’ї. Нехай краще чоловік буде для мене коханцем і сином, про якого треба піклуватися, ніж старим тираном, який буде ревнувати і сваритися.
– Коли ми зустрілися з Юлею, я не знав, що вона старша за мене на шість років, – зізнався чернівчанин Валерій. – Виглядала вона чудово, отож я одразу закохався в неї. А коли дізнався про різницю у віці, це вже не мало значення. Ми одружені вже десять років, у нас підростають двоє дітей – син і донька. Мої друзі, які одружилися з молодшими дівчатами, заздрять мені. Кажуть, що їхні дружини постійно їх "пиляють", чогось вимагають, вередують, тому спільне життя перетворилося на справжнє пекло. Дехто вже навіть розлучився, дехто хоче це зробити. А я повертаюся додому після роботи з радістю: у квартирі прибрано, діти доглянуті. Я впевнений, що дружина ніколи не зрадить мене. Щоби виглядати молодшою, вона постійно стежить за собою, відвідує салони краси, займається аеробікою. Тому ніхто ще не сказав, що вона виглядає старшою за мене, навпаки, вважають її молодшою.
ЦІКАВО ЗНАТИ
Жінки – відомі зірки естради та кіно – часто обирали значно молодших чоловіків, інколи навіть на 20-40 років. Серед них Елізабет Тейлор, Мадонна, Алла Пугачова, Людмила Гурченко, Надія Бабкіна, Ірина Білик… Знаменитості пояснюють свій вибір тим, що молодші супутники стимулюють їхнє творче натхнення та інтерес до життя, змушують постійно тримати себе у формі.
Надія БУДНА

КОМЕНТАР
Альона ГОЛОВІНА,
психолог:
Сучасні жінки активніші, добре пристосовуються до змін та прагнуть реалізуватися в різних сферах життя. Тому намагаються спочатку знайти себе, досягти професійних успіхів, розпочати власну справу, а вже потім вступати у шлюб.
Молодші чоловіки зараз готові завойовувати більш досвідчену жінку, яка терплячіша, мудріша, матеріально незалежна. Поруч із такою партнеркою легше знайти своє місце в житті. На неї можна покластися у всіх ситуаціях.
Поруч із молодшим чоловіком жінка почувається й виглядає теж значно молодшою, вона прагне бути гарною, стежить за собою. У цьому їй допомагає і кохання до свого партнера. Тому жінка, яка пов’язує свою долю з молодшим чоловіком, має більше шансів залишатися молодою, незалежно від віку.
Якщо у жінки переважає материнська функція, можливим є психологічне "усиновлення" молодшого чоловіка, який нарешті знаходить люблячу турботливу "маму". Подібні стосунки можуть цілком задовольняти обох.
2-04-2009, 09:26
Коментарів 0 Переглядів 3 234

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!