RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До вибору ванни потрібно готуватися грунтовно: в ній не тільки миються, але й відпочивають. Тому там повинно бути і надійно, і комфортно.
Прослужить ванна не менше 15 років. Тому, щоби не терпіти її несподівані сюрпризи, краще знати деякі особливості видів ванн – металевих, чавунних та акрилових.
Як розповіла Ольга МАЛАНЧУК, директор магазину кераміки, найдавніші на ринку чавунні ванни, наймолодші – акрилові. Вони дуже швидко набули популярності, бо виробники пропонують різні форми ванн (круглі, овальні, кутові, з сифоном і краном посередині довжини, з ручками та іншими вигинами)… Але покупець залишається консервативним: найходовіші – прямокутні ванни 1,5, 1,7 метра і кутові білого кольору. За словами Ольги Маланчук, дуже рідко чернівчани запитують, наприклад, рожеву або салатову ванну. Щодо цін, то останнім часом вони зросли відчутно, відповідно до курсу долар-гривня. Наприклад, вартість акрилових ванн стартує від двох тисяч гривень.
Акрилова найдовше зберігає тепло
Акрил – це пластик, який для ванн зміцнюють.
– Найбільша перевага акрилових ванн у тому, що вони довго зберігають тепло, навіть довше, ніж чавун, – пояснює пані Ольга. – При цьому чавунним потрібен час, щоби нагрітися, а акриловим – ні. Вода в акрилових ваннах вистигає в середньому на градус впродовж півгодини (у чавунній ванні це відбувається за 5-10 хвилин).
Акрилову ванну можна вибрати будь-якої, навіть незвичної, форми. У догляді матеріал невибагливий, головне – не мити порошковими засобами та тими, що містять розчинники.
Чавунна –
довговічна і міцна
Чавунні ванни досі користуються попитом. Головний аргумент на їхню користь – міцність і довговічність. Температура води довго зберігається після того, як чавун нагріється.
Чавун важкий і навіть сучасні технології не дозволяють зробити стінки ванни тоншими, тому в середньому вона важить 120 кілограмів. Хоча, як запевняють фахівці, важка ванна стійка і не буде відходити від стінки, тому керамічну плитку можна клеїти впритул.
Щодо дизайну, то з чавуна неможливо витворити щось. Тому всі ванни – прямокутні.
Емалеве покриття виграє візуально порівняно з акриловим, але догляду потребує делікатного. Пошкодження можна реставрувати, але це допомагає ненадовго. Купуючи чавунну ванну, її варто ретельно оглянути, щоби на емалі не було патьоків і сколів.
Металева – найдешевша
Найбільша перевага металевої ванни – вона дешевша за інші види. Вона легка – важить приблизно 30 кілограмів. Купуючи металеву ванну, насамперед потрібно враховувати товщину стінок. Бо якщо метал прогинатиметься під вагою тіла, це може понищити емаль.
За дешевшу вартість доведеться терпіти ще один недолік – вода у металевій ванні вистигає дуже швидко. Щоправда, при установці таку ванну знизу можна утеплити пінопластом, але це повинен робити кваліфікований сантехнік.
Дизайн виробники пропонують досить різноманітний, але якщо вигинів забагато, варто замислитися про міцність такої конструкції.
Емаль металевої ванни має дуже гарний вигляд, але вимагає делікатного догляду.
Марина КАРАСЬОВА

ПРАКТИЧНА ПОРАДА
Стандартними розмірами для ванни вважаються: завдовжки – 150, 170, 180 см; завширшки – 70, 80 і 85 см.
За однакових розмірів ванни мають різні об’єми. Якщо вибрати завелику, більше часу витрачатимете, щоби набрати і випустити воду, відповідно зростуть і витрати.
Якщо розміри ванної кімнати дозволяють, вибір варто зупинити на ванні, в якій можна розташуватися напівлежачи.
Завширшки ванна повинна бути такою, щоби з кожного боку залишалося не менше п’яти сантиметрів.
Оптимальна глибина – 50-60 сантиметрів, виходити з такої ванни нескладно.
19-03-2009, 10:56
Коментарів 0 Переглядів 13 040

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.