Більшість закладів харчування Чернівців для тих, хто постить, склали окреме пісне меню, оскільки на нього є чималий попит.
У ресторані "Київ" пропонують майже 20 пісних страв. Із перших страв – борщ із пампушками, суп із домашньою локшиною, суп квасолевий з грибами. Можна замовити деруни з грибами за 11,50 грн, вареники з картоплею чи капустою – за таку ж ціну.
Ресторан "Маестро" має у своєму меню 30 пісних страв – вареники з капустою, вишнями чи навіть з горіхами і медом – приблизно за 15 грн. Картопляні зрази з грибами коштують 12 грн, фруктовий салат – вісім. Борщі без м’яса обійдуться у чотири-шість грн, овочеві салати з пісним майонезом – 12-14 грн.
У ресторані "Україна" готують салат із капусти, помідорів чи огірків за п’ять грн, гарнір овочевий, до якого входять морква, перець, баклажани, цвітна капуста, – десять грн. Перші страви – капусняки, овочеві супи, юшка горохова – три-п’ять грн.
У меню ресторану "Гріг" – суп квасолевий та борщ грибний по 12 грн, баклажани по-грецьки за 28,30 грн, фаршировані перцем помідори за 9,15 грн.
А ресторан "Рефлекшн" пропонує тим, хто постить, супи ціною 20-22 грн, салати по 30-35 грн.
Ціни на пісні страви значно нижчі за ті, що містять м’ясо, а порції – більші. (А. Сімашова)
6-03-2009, 10:14
0
5 174