Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
У Карпатах відбувається Всеукраїнська молодіжна альпініада, у якій брали участь і чернівецькі студенти. Вони навчалися майстерності альпінізму та зійшли на Петроc і Говерлу.
– Під час сходження на Говерлу доводилося постійно смоктати карамельки та їсти родзинки, аби прибувала енергія, – каже студент 4-го курсу факультету здоров’я людини Чернівецького національного університету Дмитро ТЕПЛЯКОВ. – Вперше підніматися на вершину Карпат для багатьох було важко, не вистачало фізичної підготовки. Ми сходили на вершину впродовж шести годин. Якщо у підніжжя гори були лише в светрах, то до вершини повитягали у рюкзаків куртки, шапки, навіть маски, аби захиститися від холоду та вітру.
Для більшості з нас підняття на Говерлу було першою альпіністською перемогою. З 14 членів нашої групи наймолодшою учасницею альпініади виявилася 16-річна дівчина, чи не єдина представниця жіноцтва у цьому сходженні. Та альпіністський досвід цієї юнки виявився чи не найбільшим – до 600-річчя Чернівців вона сходила на Ельбрус на Кавказі.
Ми надзвичайно здружилися, ділилися своїм одягом, оснащенням та їли з одного казана. Наш заїзд на альпініаді тривав із 22 до 25 січня. Та за цей час ми встигли підкорити, крім Говерли, й трохи нижчу та складнішу для сходження гору – Петрос. Підіймалися на Петрос о 03.00. Йшли з ліхтариками. Нічого не було видно. Лише туман та сніг. Важко було, та зійшли на вершину всі. За що й отримуємо від Федерації альпінізму та скелелазіння значки та посвідчення за складений норматив альпініста. Для охочих вступити на фізкультурне відділення Чернівецького національного університету категорія з альпінізму додасть потрібних при вступі балів.
– Ці змагання створені спеціально для початківців – школярів та студентів, – розповідає голова Федерації альпінізму та скелелазіння в області Іван КОЛОТИЛО. – Юних альпіністів навчали пересуватися по снігу та страхуватися, організували їхні перші професійні сходження на Петрос та Говерлу. (А. Бабчук)
Рейтинг:
(голосів: 1)
3-02-2009, 10:38
Коментарів 0 Переглядів 2029

Теги -
загрузка...
У Чернівцях сьогодні стартує опалювальний сезон у дитсадках, лікарнях та школах
З 22 жовтня анонсувався початок опалювального сезону в будівлях соціальної сфери
У Берліні знайшовся боєць з Буковини, якого розшукували тиждень
За словами батька буковинця, Ігор Мацкуляк був дезорієнтований
Популярне Коментують
• Новини
Виварки вам у поміч і бережіть пацанів. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Перший Центр Дитячого Зору відкрив свої двері для маленьких чернівчан (на правах реклами)

У середу, 10 жовтня, на Соборній площі, 1, відкрився перший у Чернівцях Центр Дитячого Зору "Люксор Kids", що став довгоочікуваним поповненням у великій родині "Оптики Люксор"
Буковинцям пропонують автомобілі Renault в кредит на особливих умовах (прес-реліз)

Жителі Буковини мають змогу придбати нові автомобілі Renault на акційних умовах- від 1% річних.
ПриватБанк збільшив термін кредитування на придбання нових автомобілів до 7 років (прес-реліз)

Акційні умови кредитування на придбання нових автомобілів включатимуть в себе відсоткову ставку від 0,01% річних, аванс від 10% вартості авто та подовжений строк кредиту - 7 років
Апартаменти чистого повітря чекають на своїх мешканців (на правах реклами)

На околиці Чернівців, подалі від міської метушні, розташувався новий сучасний житловий комплекс "GARDEN HALL", який відрізняється зручним плануванням квартир, якістю будівництва і доступною ціновою політикою
Солодке задоволення у Чернівцях (на правах реклами)

А ви знали, що солодощі сприяють вашому щастю? Ні? Тоді мерщій до найсолодших місць у Чернівцях, що вразять не лише смаком десертів, але й їх естетичним оформленням.