RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Через дощ та мокрий сніг тротуари Чернівців перетворилися на суцільну ковзанку. Чимало людей скаржилися, що дійти до роботи стало вкрай важко. А от комунальники запевняють, що вже вранці почали ретельно посипати тротуари сіллю та піском.
– Наші двірники почали посипати тротуари вже з 6.00, – розповідає начальник КЖРЕПу №9 Григорій КОШАРА. – Насамперед до 8.00 посипали сіллю вулиці О. Кобилянської, Шевченка, Кафедральну, Гакмана, Гоголя. Потім на вулицях Українській, Руській сипали на тротуари пісок із машини. Двірників для такої роботи не вистачало, тому деякі вулиці довелося посипати пізніше. Ми намагалися охопити якомога більшу територію. Якщо десь не посипали, люди нехай телефонують, і ми це зробимо. Солі та піску достатньо.
У ЖРЕПі №17, який обслуговує вулиці Ентузіастів, Комарова та Воробкевича, розповіли, що 17 двірників були на роботі вже о 6.00, і до 10.00 усі тротуари були посипані.
Але незважаючи на запевнення комунальників про ретельне посипання тротуарів, до травмпункту через ожеледицю потрапило чимало людей. Із самого ранку біля дверей травмпункту зібралася черга з кількох десятків осіб, які отримали різні травми.
– Ви би бачили, що тут відбувалося вранці, було майже 30 людей з різними травмами, а приймає один лікар, – поскаржилася жінка, яка приїхала до Чернівців із Миколаєва. – Я впала на порозі хати, отримала сильний забій і провела у травмпункті понад дві години.
Пані Віолета впала вранці на вулиці Ентузіастів, як наслідок – перелом руки зі зміщенням. – Ви подивіться, скільки тут людей, більшість отримали травми через ожеледицю, – каже пані Віолета. – Мабуть, винні в тому, що стільки людей потерпіло, комунальні служби, які взимку повинні посипати тротуари.
Літня жінка біля травмпункту витирає сльози лівою рукою, права – у гіпсі:
– Такого болю натерпілася, йшла вранці так обережно, а впала біля автобусної зупинки. Тільки дивлюся, а на руці кістка вилізла, – плаче пенсіонерка.
А ось чернівчанин Віктор вийшов на подвір’я власного будинку набрати води з криниці, підслизнувся і зламав ногу. Сусід наклав на травмовану ногу шину і буквально приніс на спині до травмпункту.
Травмпункт працює у посиленому режимі. Переважно медики фіксують переломи.
– Сьогодні з 9.00 до 14.00 прийняли 40 людей і 12 звернулося вночі – це досить багато, – прокоментував ситуацію завідувач травмпункту лікарні швидкої допомоги Троян ЛАЗАР. – Зазвичай за добу звертаються 40-50 травмованих.
Ближче до обіду лід розтанув, і черга в лікарні зникла. Але прогнози синоптиків не дуже втішні – у наступні три дні, з 16 по 18 січня, знову буде мокрий сніг та ожеледиця.
Людмила ОСАДЧУК,
Марина КАРАСЬОВА

Коментар фахівця
Олександра Мірчук,
АДВОКАТ:
Якщо людина впала під час ожеледиці на вулиці й отримала забій чи перелом, вона може звернутися до суду за відшкодуванням моральних та матеріальних збитків. Причому до суду можна подати навіть тоді, коли отримали гематому.
Щоби подати до суду, у людини повинні бути певні документи. Насамперед вона повинна зафіксувати факт падіння, що це сталося на певній вулиці, біля певного будинку. Обов’язково потрібні два-три свідки, у яких беруть особисті дані: ім’я, прізвище, адресу, дату й рік народження. Факт падіння також фіксує швидка. Якщо звернулися до травмпункту чи поліклініки, тут повинні зазначити обставини, за яких сталося падіння. Тоді можна звернутися до суду, який теж може направити на медичну експертизу. Зібравши необхідні документи, реально виграти у суді таку справу проти ЖРЕПу”.

До теми
ПІД ЧАС ОЖЕЛЕДИЦІ ОСОБЛИВУ УВАГУ ПРИДІЛІТЬ
СВОЄМУ ВЗУТТЮ.
Наклейте на суху підошву лейкопластир, шматок поролону чи ізоляційну стрічку,
найкраще це зробити на п’ятку й носок.
Натріть наждачним папером підошву чи наклейте її на взуття. Намастіть на підошву клей "Момент" та поставте взуття на пісок.
Коли є ризик послизнутися, йти потрібно повільно, ковзаючими кроками.
16-01-2009, 15:15
Коментарів 0 Переглядів 2 095

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.