RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Які нові об’єкти з’являться нинішнього року в Чернівцях? Із таким уже традиційним запитанням ми звернулися до головного архітектора Чернівців Сергія ГОМОНОВИЧА.
– Якщо державний бюджет буде таким, про який говорять зараз, тобто лише на виживання, тоді покладатися доведеться на кошти інвесторів, – каже Сергій Степанович. – Та все-таки насамперед цього року маємо намір завершити об’єкти, будівництво яких розпочали минулого року. Закінчимо площу Турецької Криниці, будівництво дитячої лікарні на вулиці Буковинській та ремонти деяких будинків. Триватиме будівництво аквапарку на вулиці Донбасівській. Сподіваємося, здадуть його першу чергу.
Торгові та офісні об’єкти
На Галицькому шляху в першому півріччі відкриють "Фуршет", будівництво якого триває вже майже два роки. Також будемо наполягати на завершенні робіт у будинку торгівлі "Рязань". Цей об’єкт у нинішньому стані виглядає непривабливо.
Розпочнеться будівництво на земельній ділянці на вулиці Червоноармійській, 111. Там з’явиться торгово-сервісний центр із розважальними закладами. Гадаю, для такого мікрорайону це буде хороший подарунок.
На вулиці Шептицького, 5, 7, планують звести офісний центр із підземним паркінгом. Але поки що це питання розвивається складно – не погоджуються мешканці. Ми зустрічатимемося з ними, а також проведемо громадські слухання.
Завершується будівництво офісних центрів на вулиці Руській, 1, та на вулиці Шевченка.
Фасади цих центрів уже готові, залишилися тільки внутрішні оздоблювальні роботи. Очікуємо їхнього відкриття вже навесні.
У колишньому корпусі "Електронмашу" нині інтенсивно відбуваються роботи з будівництва нового торговельно-розважального центру.
Біля автовокзалу теж будують торговий центр. У подальшому територія ближче до ресторану "Корона" забудовуватиметься торгово-офісними приміщеннями.
Готелі
Нинішнього року навесні інвестори повинні розпочати будівництво готелю на вулиці Франка, 24, під назвою "Сім днів". Зараз відбувається робота над проектом.
На вулиці Головній, де зараз ресторан "Європа", планують теж звести готельний комплекс.
Житлова забудова
У нас багато розпочато житлового будівництва, але, на жаль, багато й призупинено через фінансові перипетії. Та все-таки сподіватимемося, що будівельні роботи триватимуть. Адже досі темпи будівництва житла в Чернівцях були досить непоганими. Якщо минулого року здали в експлуатацію 121,5 тис. кв метрів житла, то нинішнього року вже станом на жовтень мали майже таку саму кількість нового житла.
Триватиме будівництво мікрорайону на вулицях Київській, Рівненській і Сторожинецькій. Більше
житла зведуть у мікрорайоні на
Руській – біля будинків – 214-219.
З’являться багатоповерхові будинки на вулицях Кошового – Ковельській. Нинішнього року забудовники планують розпочати будівництво.
Площі
Планувалася реконструкція на Центральній площі, але зараз питання вирішується. Можливо, для цього будемо знову залучати громадськість.
Найграндіознішою наступного року може стати реконструкція Соборної площі. До цього вже залучили серйозних фахівців із Києва й навіть архітекторів із Португалії. Перед початком реконструкції виставимо всі матеріали на суд громадськості.

ЗАПИТАННЯ ДО ТЕМИ
– Минулого року вирішувалося питання перенесення або облаштування автостанції на Кемпінгу. Чи є вже якісь рішення?
– На сьогодні це питання відкрите. Зараз на Кемпінгу розробляється схема дорожньої розв’язки, тому що вона там досить складна. Якщо буде вирішено, що автостанція заважає нормальному руху транспорту, її перенесуть далі – до кінця вулиці Московської Олімпіади, якщо ні – станція залишиться на своєму місці.
– Висловлювалася ідея перебудувати кінотеатр імені
І. Миколайчука й зробити його двоповерховим. Чи очікувати на таку зміну нинішнього року?
– Навколо цього приміщення зараз відбуваються майнові процеси. Кінотеатр є комунальною власністю, а інвестори хочуть реконструювати приміщення та отримати його в приватну власність.
– На проспекті Незалежності планували зробити підземний торговий комплекс. Інвестори вже відмовилися від цієї ідеї?
– На початку року ми знову обговорюватимемо питання із приводу підземного простору на проспекті . Цей процес пригальмувався, тому що там складна геологія, багато мереж.
– Чи перенесуть центральний автовокзал із вулиці Головної?
– Генеральним планом передбачено перенести центральний автовокзал на вулицю Хотинську, 70. Але неподалік від цієї ділянки з’явилася багатоповерхова житлова забудова (у приміщенні колишньої недобудованої поліклініки). У зв’язку із цим не дотримуються санітарні норми. Тому це питання переглянуто. І сьогодні розглядається питання щодо будівництва автовокзалу на вулиці Галицький шлях.
– Чи будуть зміни в мікрорайоні Калічанка?
– У районі Верхньої Калічанки, на вулиці Таджицькій, вирішуємо питання про будівництво колектора й забезпечення водопостачанням, адже там здійснюється багатоквартирне житлове будівництво. Якщо це владнаємо, ще частину ділянок, ближче до вулиці Кобзарської, переведемо під житлове багатоквартирне будівництво.
Людмила ОСАДЧУК
9-01-2009, 12:39
Коментарів 0 Переглядів 2 061

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.