RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Карпатський народний лікар, екстрасенс, провидець, практик-психолог, практик-сексолог, білий маг і мольфар Михайло Нечай (усі ці регалії записані на його візитках) із села Верхній Ясенів на Івано-Франківщині називає себе нащадком брацлавського полковника Данила Нечая. Також своїми пращурами Михайло Нечай вважає засновника Запорізької Січі Байду Вишневецького та кошового отамана Івана Сірка. 80-річний чоловік називає себе останнім мольфаром Карпат. Він розповідає, що вже у вісім років відчував у собі чудодійну силу і вмів зупиняти кров. Про нього заговорила вся Україна після того, як 1989 року на першому фестивалі "Червона рута" у Чернівцях мольфар отримав офіційне запрошення від влади забезпечувати гарну погоду впродовж свята. А ще до Михайла Нечая їздив режисер Сергій Параджанов перед зйомками свого знаменитого фільму "Тіні забутих предків", щоби мольфар розповів про самобутність Гуцульщини і специфіку гуцулів. Актора Івана Миколайчука пан Михайло вчив грати на дримбі. До речі, Михайло Нечай ще й музикант, він є керівником фольклорно-етнографічного народного ансамблю, грає на дримбах і навіть сам створює дримби. Ними він лікує психіку людини… А ще у чоловіка є чорний кіт, що доповнює образ карпатського мольфара.
За допомогою осикового хреста мольфар виганяє
злих духів
Їдемо засніженими гірськими дорогами до Михайла Нечая. Чим ближче до села, тим товстіший шар снігу. Кладку, знесену Черемошем під час липневої повені, вже відновили, і це скоротило нам майже кілометр шляху. Підходимо протоптаною стежкою до обійстя, огородженого дерев’яним парканом. На подвір’ї – пофарбована у фіолетовий колір криниця, на якій написано: "Вода пропала. У колодязі води немає". Невелика хата з ганком та другим поверхом-мансардою. На ній теж є напис: "Прохання підождати. Михайло Нечай є вдома і зараз буде вдома". А нижче: "Строго заборонено розкидати окурки, лушпайки семушок на території будинку і за парканом. Є на те відро на подвіру!" З хати виходить жінка, каже, щоби ми зачекали – у пана Михайла відвідувачі. Відвідувачі виходять, і жінка запрошує нас до хати. Заходимо до маленького дерев’яного коридорчика. На стіні висить плакат із зображенням Данила Нечая на коні. А ось і "приймальня" мольфара. Вона маленька, скромна, охайна. На столі – запалена свічка, на стінах – багато хрестів, образів. Сідаємо на лавку біля вікна, мольфар – худорлявий дідусь у шапці та окулярах. Вразили його очі – жваві, проникливі, насмішкуваті. У руках мольфар тримає дерев’яний хрест, загострений на кінцях. Як потім пояснив, цей хрест він вистругав із осики, що росте на подвір’ї.
– Він має велику силу, бо виготовлений з осики – дерева, на якому повісився Іуда Іскаріот, – запевнив мольфар. – За його допомогою я виганяю злих духів з людей та худоби. Бачили б ви, що робиться з людиною, коли я викликаю з неї нечистого духа! Вона складається вдесятеро, реве нелюдським голосом. Або починає сміятися, наче з автомата стріляє. Ви знаєте, що число 13 – так звана чортова дюжина – насправді є числом Ісуса Христа? Є 12 апостолів, а Ісус Христос був 13-им. Отож поганим людям у цей день все йде шкереберть, а добрим щастить. А якщо зранку чорний кіт перейшов вам дорогу, то та дорога вам буде скреслена, вам не пощастить там, куди ви йдете. Камінням кидають, клянуть того кота, а насправді йому треба дякувати – це є дороговказ для вас, попередження.
Розганяв хмари на "Червоній руті" чарівним ножем
– Розкажіть про себе. Що ви їсте, як проводите час?
– Я не їм суп, борщ, огірки, помідори, сало, м’ясо. Сало і м’ясо – то є мертве. Це те саме, що їсти людину. Не можна то їсти, бо у тім знаходиться негативна енергія. Коли людина це споживає, вона стає грубою в характері і віддаляється від Бога. Я їм один раз на день худеньку кашу, в яку додаю крапельку-дві олії. Дуже люблю каву і п’ю її вже багато років. Телевізор не дивлюся. Раз на рік на дванадцять днів я заходжу в печеру і складаюся там, як у лоні матері дитина. Повністю вимикаю пам’ять, дихання і залишаюся там без руху, їжі та води. Якби хто перевірив мій пульс, то подумав би, що я мертвий. Для цього потрібне довге тренування. Роками я займався, щоби досягти цього. Нащо воно треба? Впродовж року люди приходять із злоякісними вібраціями свого горя і все це я поглинаю. Щоби від всього цього очиститися, роблю "заземлення" у печері. Якщо б хто нетренований зі мною пішов, то він би звідти вже не вийшов.
– Як вам вдалося утримувати гарну погоду на фестивалі "Червона рута"?
– А ОСЬ ЦИМ НОЖЕМ (піднімає зі столу сталевий ніж – ред.) Це чарівний ніж. Куди я задаю ним напрям хмарі, туди вона й рухається. Його треба виготовити за допомогою певних ритуалів. Треба на Святвечір розібратися догола, взяти кувалду, зубило, молоток і надворі вирубувати зі сталі форму ножа. Але у цей час, не дай Боже, щоби ви чули якийсь звук у природі. Тому треба це дуже швидко робити. Тоді йдете у кімнату, вклякаєте перед лавою і проказуєте 100 разів "Богородице Діво" та "Вірую". А коли йдете на Великдень до церкви, заколюєте у паску ніж і священик повинен посвятити його разом із паскою. Так треба робити 12 років. Після цього цей ніж уже є чарівним.
– Маючи такий чарівний ніж, чому ви не відвернули липневу повінь?
– Я й так втратив сина за те, що розганяв хмари на "Червоній руті". Тому більше таким не займаюся. Не можна противитися Божій силі.
Мольфар пророчить повінь
Зовсім мене приголомшують його слова: "Я читаю ваші думки на віддалі, як книжку. Знаю те, що ви би рідній мамі не сказали, і навіть історію вашої смерті: коли будете гинути, де, на якім місці і які приводи на те будуть. Але цього не можна казати так само, як ви не знаєте, що завтрашній день розповість.
– Цей рік буде дуже важким, – сказав він. – Але ми повинні цей хрест витримати. Нічого не вдіємо, бо зараз усе так повинно відбуватися. У пророцтві так сказано, що прийде ця пора. Треба Бога просити про свою витривалість. Але чим буде гірше, тим швидше все закінчиться. До кінця року криза завершиться. Ця криза – кара Божа. Адже ми несемо родову карму через те, що Володимир Великий, приймаючи християнство, вбивав язичників – ні в чому невинних людей. А природа нас любить, як рідна мати. Але й сувора, як прокурор: якщо ви її порушите, собі зробите гірше. Ми відірвалися від природи і через це бідуємо: мало живемо, любові у нас немає, навіть серед рідних. А далі нам буде ще гірше, – продовжує мольфар. – Зараз ми дійшли середини апогею, і ця біда повинна йти до вершини, а звідти впаде з тріском і після того почнеться новий світ, нові люди, новий закон. Кінця світу, може, й не буде. Але зараз є мільярдери, які купують на Місяці по півсотиків землі. І мені дивно одне: хто той господар Місяця, що бере з багатіїв гроші і відмірює їм по півсотиків? Очевидно, вони розраховують, що якась цивілізація забере їх до себе, так, як нас забрали. Адже ми потрапили на землю з іншої цивілізації і стали землянами. Щодо погоди, то цього року навесні буде повінь не метр більша, як була. Бо стануть великі сніги, вони різко потепліють, і підніметься вода.
Буде третя світова війна, і вона стане останньою
Під час розмови мольфар підвівся зі стільця і так і залишився перед нами стояти, в той час як ми сиділи. Мені стало незручно, і я попросила його сісти. Але чоловік не захотів.
– Коли ви сидите, ви принижені духовно у вашій силі, – несподівано відповів пан Михайло. – А коли стоїте, відчуваєте повну ауру своїх можливостей.
І, засміявшись на мою реакцію, сказав:
– Немає на світі запитання, на яке би я не зміг дати відповіді. Якби я потрапив на передачу "Поле чудес", то відгадав би всі загадки і забрав би всі призи. Але я повинен бути матеріально бідним, інакше пропав би мій духовний світ. До мене часто приїжджають відомі люди, політики, недавно був міністр оборони України, екс-прем’єр-міністр Юрій Єхануров.
– Не питав у вас, чи буде війна?
– А що він за міністр, якщо не знає, чи буде війна? Звичайно, буде! У пророцтві написано, що третя війна буде останньою на земній кулі. Більше не буде судів, міліції, уряду. Бо після війни так мало людей залишиться, що треба буде конем увесь день їхати, щоби живу людину зустріти. Це трапиться ще нескоро, але цей час уже наближається. Відомо лише, що війна розпочнеться з малої держави.
– Пророкуєте багато сумного… Скажіть щось веселе!
– Ну, веселе те, що можна спати з жінкою. Але жінку треба підбирати: найсексуальнішою, найпалкішою є жінка, яка народилася під знаком Скорпіона. Бог вміє парувати. Мені досить подивитися на людину, щоби знати, яка у неї друга половинка. Повинні бути протилежні характери. Бо якщо однакові, то один іншого заклює.
Мало хто знає, що єгипетські піраміди – це лише реклама. А головні піраміди знаходяться в океанах. У них є філософський камінь, за допомогою якого з будь-якого металобрухту можна зробити справжнє золото. Як раніше алюміній був дорогим, а тепер здешевів, так і золото колись стане дешевим, коли той камінь здобудуть. Жінці буде соромно носити золоті прикраси. Винайдуть метал, який райдужно сіятиме, світитиме, як лампочка, і з нього люди будуть носити прикраси. Наука дійде до того, що всі частини чоловічого організму будуть замінені частинами, які ніколи не стираються. Люди вічно житимуть. А цивілізація під нами (бо ми – вища цивілізація, а під нами є ще одна) буде називати нас божками. Це буде тоді, коли наша цивілізація дійде до своєї вершини.
– Яке основне призначення людини?
– Бог дав жінку й чоловіка на землю для продовження роду людського. Подружжя тоді щасливе, коли народило дитинку. Це є від Бога дань, яка повинна виконатися. Якщо жінка може народити, а не хоче, вона стає проклятою від Бога і людей. А для дитини дуже великий гріх злословити матері і піднімати на неї руку. Така дитина щастя не матиме. Бережіть маму. Які би слова вона вам не казала, як би вона з вами не чинила – нехай їй Бог простить, але ви не гнівайтеся на неї. Бо мама має таку силу в Бога, що коли людина на неї щось недобре подумає, то це вже гріх.
– Чи можна вплинути на свою долю?
– Ні. Що повинно бути вам написано на роду, доти будете жити. У воді не потонете, у вогні не згорите, вороги не побачать – доки вам призначено жити. Коли прийде час вмирати, ви прийдете на те місце, де маєте загинути, і там ніхто не допоможе, ні люди, ні Бог, бо так доля написана і печатка на вашому "документі" вдарена з самого вашого народження. Є певні гальмування, наприклад, вінок безшлюбності, що можуть хлопцеві зробити, і він буде старим холостяком до 90 років. Чи дівчина все життя буде одинокою. Але це є великий гріх перед Богом. Ніхто не має права забирати щастя в іншої людини, яке Бог їй дав. А якщо ви забираєте, то прийде бумеранг вам. Нічого не зникає на світі. Доля нещасної людини буде компенсуватися в іншому світі. Хто страждав тут, то там буде щасливий. Хто тут буяв і в розкошах жив, то там буде проклятий і нещасний.
Жінка, яка запросила нас до хати, відчинила двері і сказала панові Михайлові, що до нього відвідувачі. Час прощатися. Хоча стільки ще хотілося розпитати у мольфара. Але іншим разом…
Галина МАРКІВ
9-01-2009, 10:24
Коментарів 0 Переглядів 10 067

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!