RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На балу продали крісло мера й сюрприз у чорному ящику

На третьому муніципальному благодійному балу, який відбувся 12 грудня в Європейському залі туристично-готельного комплексу "Черемош", зібрано 238,1 тис. грн. Із них 114 тис. грн надійшло від реалізованих запрошень (190 осіб придбали запрошення по 600 гривень). А ще 124, 1 тис. грн зібрано на аукціоні, що відбувся на балу. Усі кошти буде передано важко хворим дітям, сиротам, інвалідам на день Святого Миколая-Чудотворця.
Що придбали благодійники на балу
• Натюрморт студентки вищого професійно-художнього училища №5 Павлини Слюсар придбали за 20 тисяч гривень підприємець Іван Мокрицький і депутат міської ради, генеральний директор ПМК-76 Василь Каглянчук. Кошти буде передано онкохворій 14-річній Христині Петренко, яку виховує одна мама.
• Картину "Карпати" члена Національної спілки художників Анатолія Лимаря купив за 10 тисяч гривень власник мережі аптек Володимир Генцарюк. Ці кошти підуть на лікування важко хворого Миколи Фрунзе.
• Вишитий рушник "Рожева мрія" учениці гімназії №1 Терези Смілинець за 10 тисяч гривень придбала Марія Гулик. Кошти вручать Лідочці Кротовій, якій необхідна складна операція на нирки.
• Вазу "Різдвяний вечір" художника-модельєра Людмили Петровської, із ручним розписом по богемському склу та оздоблену камінням Сваровскі, придбав за 20 тисяч гривень депутат міськради Володимир Кедь. Кошти підуть на лікування онкохворої 12-річної Наталки Козміч.
• Гобелен, який виготовила підприємець Ольга Душейко, придбав за 20 тисяч гривень генеральний директор будівельної фірми "Чернівціжитлобуд" Василь Мороз. Гроші вручать Юлії Брижак – інваліду дитинства, якій необхідна операція в китайській клініці із трансплантації слинних залоз.
• Вишивку члена оргкомітету міської благодійної акції "Милосердя" Тетяни Жибчин придбала за 10 тисяч гривень власниця мережі аптек "Гармонія" Галина Мельник. Кошти вручать шестирічній Андріані Ватаман – інваліду дитинства, мати якої перенесла онкооперацію.
• Сюрприз "Увіковіч своє ім’я", що містився в чорному ящику, – іменну бруківку, яку встановлять на вулиці О. Поповича – придбав за сім тисяч гривень підприємець Іван Мокрицький. Кошти спрямують на лікування одинадцятирічної сироти Насті Соловйової, мати якої загинула під час автокатастрофи.
• Вишивку "Солодкі сни" Тамари Косенко придбав за 12 тисяч гривень депутат міськради Михайло Гросу. За ці кошти придбають реабілітаційне обладнання для центру медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи "Особлива дитина".
• За шоколадне крісло мера, відтворене за фото кондитерами фірми "Кліпсидра", генеральний директор будівельної фірми "Чернівціжитлобуд" Василь Мороз заплатив 15 тисяч гривень. Кошти підуть на придбання реабілітаційного обладнання для центру "Особлива дитина".
– Це дуже гарне свято, – каже генеральний директор "Трембіти" Стелла СТАНКЕВИЧ, яка не пропустила із чоловіком жодного балу. – Адже ми збираємося на муніципальний бал не для того, щоби їсти й танцювати. Мета – зібрати кошти на лікування хворим дітям. Це повернення до меценатства, яке колись було поширене в Чернівцях. Від цього маєш велике душевне задоволення. До мене постійно звертаються діти-сироти, багатодітні родини, яким ніколи не відмовляю.
– Ми прийшли із дружиною на бал, щоби зробити внески на користь хворих дітей, – заявив генеральний директор ПМК-76 Василь КАГЛЯНЧУК. – Гадаю, забезпечені люди повинні поділитися з бідними.
– Це кредо мого життя – допомагати людям, які потребують цього, – запевнив гендиректор "Чернівціжитлобуду" Василь МОРОЗ. – Цього навчаю своїх дітей, внуків та правнуків.
– Щасливий не той, хто отримує, а той, хто дає, – по-філософськи висловився міський голова Микола ФЕДОРУК. – Це не просто муніципальний бал, а благодійний захід, де зібрали кошти на лікування важко хворим дітям. Цієї допомоги не вистачить на дорогі операції, тому доведеться шукати інші джерела, підключатися міській владі.
Шоколадне крісло мера – точна копія справжнього
Торт "Крісло мера", яке продали на муніципальному балу за 15 тисяч гривень, кондитери фірми "Кліпсидра" робили два дні. "З цього приводу двічі засідала наша технічна рада, – розповів генеральний директор фірми Лев КЛЕЙМАН. – Оскільки цей виріб – ексклюзивний, то треба було достеменно відтворити не лише розміри та форму крісла мера, а й колір. Нам передали фото, за яким кондитери зробили точну копію, врахувавши найдрібніші деталі. Працювали вони два дні. Загалом торт важить шість кілограмів. Спершу для крісла виготовили подушечку з китицями, для якої використали п’ять різних коржів: маковий, з родзинками, горіховий, білковий, празький. Високоякісне масло для крему привезли аж з Умані. Подушечка має кольори національного прапора – синій та жовтий. Саме крісло зроблене з вафель та перемащене шоколадом. Ми були дуже щасливі, що наше "солодке" крісло вдалося продати за 15 тисяч гривень. Це, напевно, найдорожчий торт в Україні. Принаймні, мені не доводилося чути, щоби шестикілограмовий кондитерський виріб стільки коштував". (Н. Будна)

З попереднього балу

Глухій дівчинці повернули слух
На минулорічному муніципальному благодійному балу було отримано 115 тисяч гривень благодійних внесків від запрошених. Ці кошти розподілили: 19,9 тис. грн – на обладнання для міської дитячої лікарні, 30,5 тис. – на допомогу дітям-сиротам, 37,5 тис. грн. – важко хворим дітям.
На благодійному аукціоні, що відбувся на балу, зібрали 250 тисяч гривень, які вручили восьми родинам, де є хворі діти. Зокрема 105 тисяч було виділено на складну операцію по вживленню вушного імплантанта трирічній Ларисі Ковальській. Завдяки операції дівчинці вдалося повернути слух.

До теми

За неповні 11 місяців 2008 року завдяки благодійникам малозабезпечені чернівчани отримали матеріальної допомоги на суму 4,2 млн грн.
Взяти участь у міській благодійній акції "Милосердя" може кожен.
Реквізити міського благодійного фонду "Милосердя":
Код 33466186, р/р 260097687 в ЧОД ВАТ "Райффайзен банк Аваль", МФО №356464.
Адреса: вул. Університетська, 18.
Контактні телефони: 3-50-53, 51-81-56; 52-59-70; 52-48-86, 52-49-11.
Редактор: Igor
18-12-2008, 11:23
Коментарів 0 Переглядів 2 561

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.