На святі "Урожаю-2008" у прикордонників із різних куточків країни ломилися столи від продукції їхніх підсобних господарств. Захисники кордону хизувалися картоплею, завбільшки з невеликий гарбуз, запікали молочних поросят на вогні. На столі кожного прикордонного загону були свої кулінарні хитрощі та
фірмові страви. У кримчан – морепродукти, прикордонників Черкащини – консервування, сумчан – страви з грибів та ягід. Кожна команда конкурсантів була вбрана у народні костюми, характерні для їхнього регіону.
Чернівецькі прикордонники, стіл яких був найдовший і найпишніший, представили молочних поросят, молочнокислі продукти, кондитерські й м’ясні вироби, настоянку золотого кореня. Доповнювала експозицію сценка народно-прикладного мистецтва, де за ткацьким верстатом сиділа відома майстриня, мати двох прикордонників Євдокія Візнюк. Прикордонники катали охочих верхи на конях та на по-буковинськи оздобленій бричці.
– Мета свята врожаю – розвиток підсобних господарств, збільшення виробництва продукції, – повідомив заступник директора департаменту забезпечення, начальник управління тилу Держприкордонслужби України генерал-майор Володимир ТОМАШ.
Спустошені за 15 хвилин після презентації столи говорили самі за себе.
Антоніна БАБЧУК
ДО ТЕМИ
Підсобними господарствами Держприкордонслужби з початку року вироблено 68 тонн м’яса, 73 тисячі літрів молока, сім тонн свіжої риби, 130 тонн картоплі, 143 тонни овочів, 12 тонн овочевої зелені, 56 тонн фруктів, 27 тисяч літрів соків та компотів, п’ять тонн варення, дві з половиною тонни меду. Вироблено продукції на загальну суму понад 2,5 мільйона гривень.
28-10-2008, 11:35
0
1 770