RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сувенірами до 600-річчя можна пограти в карти і зметикувати на трьох

Майже 300 майстрів виготовляють сувеніри, присвячені 600-літтю Чернівців. Краватки, вишиті футболки, горнятка, сумки… Вибір подарункової продукції дуже великий.
- У кожній області України знаходжу майстра, який погоджується виготовити продукцію із символом "Чернівці-600", - розповіла керівник сувенірного відділу при культурно-мистецькому центрі "Українська книга" Валентина КОЛОСОК. – Найбільшим попитом користуються ковані значки чернівецького майстра Олега Коваля, ексклюзивні горнятка львівського гончара Андрія Гуменюка. Оригінально виглядають краєвиди міста на березовій корі, які виготовили київський майстер Володимир Фурсін та умілець із Білої Церкви Валерій Вовченко. Їхня вартість від 46 до 68 гривень.
- Кожен, хто приїжджає до Чернівців, хоче привезти невеличкий подарунок на згадку про "Маленький Париж", - вважає майстер креативної студії "Яблуко" Олександра СЕМЕНЮК. - До 600-ліття розробили колекцію ексклюзивних подарунків.

Керамічні сувеніри

Глиняні горнятка
Львівський майстер Андрій Гуменчук виготовив колекцію глиняних горняток із зображенням герба міста та ювілейного логотипу. Серед них немає двох однакових. Квадратні, ромбовидні, круглі – усі різняться. Вартість – 26 гривень.
Серед іншої продукції майстра – легкі бокали вартістю від 110 до 150 гривень. На кожному виробі майстер залишив свій ексклюзивний підпис.
Керамічні картини з краєвидами міста
Чернівецька фірма “Лантан” виготовила до ювілею керамічну продукцію різного кольору. Це малюнки на світлому та темному фоні, глазуровані та матові вироби. Виготовили й великі тарілки із краєвидами міста. Вартість – 135 гривень.
Загалом фірмова продукція коштує від 10 до 150 грн.
Глиняні дзвіночки
Маленькі глиняні дзвіночки із панорамою міста виготовили запорізькі майстри. На білому фоні видніються кольорові чернівецькі краєвиди. Коштують від 10 до 24 гривень.
Великі дзвіночки виготовили харківські майстри. Вони прикрашені зображеннями театру, університету та святковим логотипом. Їхня вартість 46 та 62 гривні.
Розписані тарілки
Майстер із села Отинія Михайло Мандзюк виготовив тарілки, вкриті синіми розписами – краєвидами міста. Коштують тарілки від 35 до 50 гривень.


Дерев’яні сувеніри
Скриньки та писанки
Київський художник Олександр Задорожний виготовив дерев’яні скриньки у вигляді яблука. “Яблуко” розписане краєвидами міста. Можна знайти і писанки на підставці. Вони також розмальовані краєвидами Чернівців. Вартість – 42 гривні, скриньки – 56 гривень.
Підставки
Дерев’яні підставки під гарячі напої з ялівцю, які не лише наповнюють довкілля чудовим лісовим ароматом, але й завдяки кольоровому зображенню служать чудовою згадкою про наше місто. Вартість - 15 гривень.

Друкована продукція
Гральні карти
Місяць тому креативна студія “Яблуко” випустила ювілейні гральні карти “Чернівці – 600”, на яких відображено відомі архітектурні пам’ятки міста. Малюнки зібрано зі старовинних листівок та сучасних фотографій. До колоди додається спеціальна карта, на якій зображено історичну частину міста. Вартість колоди карт - 25 гривень.
Листівки
- Цікавими є графічні листівки Ореста Криворучка, - зауважує продавець-консультант культурно-мистецького центру “Українська книга” Людмила ТКАЧУК. - Є фото-листівки роботи Броніслава Тутельмана. Вартість листівок від 12 до 29 гривень. Якщо купувати листівку в одному екземплярі, то вартість картки становить одну-дві гривні.


Аксесуари
Жіночі сумки
Чернівчанки Валентина Колосок та Наталія Подшивалова розробили молодіжну лінію жіночих сумок із панорамою Чернівців. Сумка пошита із домотканої тканини. Поки що в продажу є лише сто сумок, але це лише перша партія товару. Вартість сумки – 28 гривень.
Виготовили сумки і майстри креативної студії “Яблуко”. Це сумки пляжного типу зі стилізованим зображенням університету та логотипом свята. Вартість – 20 гривень.
Подушки
На сувенірних подушках можна побачити барвисте зображення різноманітних краєвидів Чернівців, прикрашене по периметру декоративним шнурком. Вартість - 25-30 гривень.
Пакети
Популярними є жовті паперові пакети, прикрашені панорамною фотографією університету. З іншого боку видніється напис – “Я люблю Чернівці”. Є пакет, прикрашений колажем – зображенням верхівок костелів, церков, історичних споруд міста. Основне забарвлення пакета виготовлене у вигляді сірої бруківки. Вартість пакетів – сім гривень.
Видавництво “Книги ХХІ” виготовило целофанові пакети. З одного боку зображено театр, університет і ратушу, з іншого – символ “Чернівці-600” чи фото старих Чернівців.


Одяг
Вишиті футболки
Чернівчанин Андрій Ушаков на спеціальній машинці вишиває трикотажні футболки з краєвидами міста. Через декілька днів у продажі з’являться й модельні різнокольорові жіночі футболки із вертикальною та горизонтальною вишивками. Вартість – 44 гривні.
Краватки
Фірма “Геральдика” із міста Дубно виготовила кольорові краватки із написом “Чернівці-600”. Коштують вони 35 гривень.


Інші сувеніри
Рамки для фотографій
Майстри із Ужгорода зробили рамки для фотографій. Усередині рамки фото з краєвидами міста. Краї рамки зроблені стилізовані під чернівецьку стареньку бруківку. У кутку є логотип “Чернівці-600”. Рамка можна розмістити на стіні, на столі чи прикріпити на холодильник, оскільки до неї прикріплений магніт. Вартість – 16 гривень.
Магніти
Львівський майстер Богдан Ткач до ювілею міста розмалював дерев’яні магніти. Розпис на дереві зробив сувенір барвистим, теплим та приємним. У крамницях залишилося лише декілька таких магнітів – їх розкуповують дуже швидко.
Вінілові та акрилові магнітики зі зображенням старого міста виготовила креативна студія “Яблуко”. Це магніти, декоровані у рамки, книжечки тощо, а також дерев’яні магнітики зі стилізованим зображенням. Вартість від трьох до 10 гривень.
Брелоки
Круглі та квадратні пластмасові брелоки, металеві брелоки з зображенням Чернівців та ювілейного логотипу. Вартість від п’яти гривень.
Вимпели
Чудовим подарунком гостям міста будуть двосторонні вимпели із зображеннями відомих чернівецьких споруд, логотипом “Чернівці-600” та мініатюрною копією першої писемної згадки про Чернівці. Вартість - 12-15 гривень.
Прапорці
Настільні прапорці з кольоровим зображенням Чернівців прикрасять будь-який стіл і також стануть оригінальним сувеніром і для гостей, і для друзів. Вартість – 15 гривень.
Малюнки на металі
Зображення краєвидів Чернівців, виконане на металі. Сувенір розміщений на оригінальній дерев’яній підставці і є дуже вишуканим подарунком. Вартість від 40 до 70 гривень.
Картини
Цікавим подарунком є також картини на полотні різних розмірів з відомими чернівецькими краєвидами. Вартість - 20-45 гривень.


Канцелярські товари
Видавництво “Книги ХХІ” виготовило ручки різного кольору, блокноти. Є елітні подарункові канцелярські набори, які складаються зі щоденника, алфавітного записника, нотатника та ручки. Коштує набір 420 гривень.
Популярні й темно-зелені блокноти із зображенням театру, вартістю у 95 гривень.


Оригінальний сувенір
Горілка
У продаж надійшла сувенірна горілка “Старе місто”. На різних етикетках зображено театр, ратушу, університет. Так, горілка „Класична” прикрашена зображенням Центральної площі та Ратуші, вгорі є напис “1408-2008”. Вартість горілки від 17 гривень.


Подарунки для VIP-гостей
Дирекція з підготовки ювілею міста виготовила елітні сувеніри для почесних гостей. Це футболки різного дизайну, парасолі та краватки з ювілейним логотипом, ювілейна монета, компакт-диски з музичними творами, значки з написами різними мовами.
На краватках зі зворотного боку напис “Від Чернівецького міського голови”.
Жовті парасолі з логотипом отримають жінки, сині – чоловіки.



Де можна придбати сувенірну продукцію:
1. Культурно-мистецький центр “Українська книга”, Центральна площа, 10
2. Студія оригінальних подарунків та сувенірів “Яблуко”, вул. Шкіля, 5/1, т. 578-008
3. Магазин “Скринька” у мережі магазинів “Формаркет” на Проспекті Незалежності.
4. Художній салон, вул. О. Кобилянської, 28
5. Магазин-галерея “Дарунок”, вул. Гоголя, 6
6. Магазин-салон УФК, вул. І. Франка, 14
7. Художній салон “Карпатські візерунки”, вул. Університетська, 8
Редактор: Igor
14-08-2008, 11:03
Коментарів 0 Переглядів 7 662

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.