RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Про приїзд Юлії Тимошенко на Калинівському ринок почали повідомляти підприємців на ринку через радіо ще вранці. Зустріч планувалася на автостоянці на четвертому секторі. Тут почистили територію, а вздовж дороги вранці намул змивали пожежні машини.
Для Юлії Володимирівни на автостоянці встановили спеціально сцену, сходи якої ремонтники оббили ламінатом. Усю територію ретельно позамітали. Тож затоплення ринку на цій ділянці було майже непомітним. Гендиректор ринку Іван Ринжук розходжував сухою ділянкою у гумаках і підганяв прибиральників.
У понеділок – традиційний вихідний на ринку – продавців було не надто багато. Та ближче до 11.00 люди почали сходитися. У натовпі обурювалися тим, що ринок неналежно прибирають, навколо сморід і замість того, щоби зовсім його закрити та поприбирати, тут на вихідні тривала торгівля.
На Калинівський ринок прем’єр-міністр Юля Тимошенко разом із першим віце-прем’єр-міністром Олександром Турчиновим та міськими чиновниками прибула об 11.20. На сцену вийшла одна і запевнила, що держава забезпечена коштами, аби побудувати за півтора року всі водозахисні споруди.
–– Найближчим часом торгово-промислова палата видасть підприємцям спеціальні довідки, що вони потрапили у форс-мажорні обставини, – пообіцяла Юлія Тимошенко.
Ця довідка дасть можливість вибудувати правильно стосунки з банками, якщо були взяті кредити, і відстрочити виплату грошей. Щодо збитків, то, на жаль, держава на сьогодні не має таких грошей, щоби відшкодувати підприємцям усі збитки. Відомо, що за найменшими підрахунками люди, які працюють на Калинівському ринку, зазнали збитків до чотирьох мільярдів гривень. Таких грошей немає, тому що загалом для ліквідації стихії у всіх регіонів виділили майже чотири мільярди гривень. Але уряд розглядав питання, щоби надати підприємцям фіксовану суму для поновлення підприємницької діяльності.
Після своїх обіцянок Юлія Тимошенко надала слово підприємцям. Зі зверненням до прем’єр-міністра виступило п’ятеро підприємців. Скаржилися на міську владу, яка погано ліквідовує наслідки стихії, та на діяльність гендиректора ринку Івана Ринжука.
– Під час повені не було забезпечено евакуацію підприємців та їхнього майна, відповідно до закону про цивільну оборону, а самотужки це неможливо було зробити, – звернувся до прем’єр-міністра підприємець Еміль Павлюк. – Бездіяльність влади триває, ніхто не документує збитки підприємців. Таким чином від уряду приховують масштаби повені.
Нині за встановлення контейнера на Калинівському ринку доводиться платити від 50 до 100 тисяч доларів. Ринок отримує такі прибутки, що захисну дамбу для ринку можна було би вже давно звести. Зважаючи на ці факти, просимо призначити спеціалізовану урядову комісію для перевірки діяльності ринку та гендиректора Івана Ринжука із залученням спеціалістів із різних регіонів, тому що нашим спеціалістам ми не довіряємо.
Юлія Тимошенко на прохання підприємців зважила і пообіцяла найближчим часом зробити перевірку ринку.
– Пропоную залучити до комісії людей, які будуть уповноважені підприємцями Калинівського ринку, які знають всі негаразди, і які працюють на ринку, – сказала Юлія Тимошенко. – Я зі свого боку створю урядову комісію, куди увійдуть заступники міністрів всіх ключових міністерств – міністерства внутрішніх справ, міністерства фінансів, міністерства екології, контрольно-ревізійного управління тощо. Це буде урядова комісія з вашими представниками, завдяки якій відпрацюють зміни до законів. Адже в країні 30% людей стоять на ринках, але вони не захищені жодними законами.
Прем’єр-міністр пообіцяла, що вже в середу, шостого липня, буде створено спеціальну контролюючу групу. За словами керівника уряду, комісія також розробить проект рішення щодо врегулювання ситуації на Калинівському ринку, який запропонує прийняти міській раді Чернівців. Весь цей процес Юлія Тимошенко обіцяла контролювати особисто.
Також глава уряду повідомила, що урядова комісія, крім розробки нормативної бази, вивчить ситуацію з підтопленням, яке відбулося на ринку внаслідок повені, а також розгляне ситуацію з незаконними забудовами, які могли вплинути на зміну русла річки. Юлія Тимошенко зазначила, що у разі виявлення таких незаконних забудов вони підлягатимуть знесенню.
Після виступу Юлія Тимошенко спустилася до підприємців, які ще певний час задавали їй запитання. Дехто пропонував їй пройтися рядами ринку, аби переконатися, якого лиха накоїла повінь. Але прем’єр-міністр відмовилася, запевняючи, що в інших затоплених місцях Чернівецької області чекають її приїзду та допомоги.
До теми
Підприємцям виплатять по 5000 гривень
Уряд має намір спрямувати кошти, передбачені Держбюджетом України на 2008 рік, на виплату знецінених заощаджень Ощадбанку СРСР, на виплату компенсацій потерпілим від стихійного лиха на Заході України. Про це повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко в селі Черепківка Глибоцького району Чернівецької області. За словами Юлії Тимошенко, таке рішення пропонується прийняти до остаточного затвердження парламентом змін до Державного бюджету на поточний рік з метою виплати компенсації потерпілим від стихії у повному обсязі.
Окрім того, прем’єр-міністр України повідомила, що уряд на засіданні у середу розгляне питання щодо компенсації збитків, завданих стихією, малим підприємцям, які торгують на ринках країни. Юлія Тимошенко відзначила, що пропонуватиме виплачувати по 5000 гривень кожному малому підприємцю, який втратив все майно під час стихійного лиха.
Людмила Осадчук
5-08-2008, 11:23
Коментарів 0 Переглядів 2 517

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«І що мені зробити?». Блог Юлії Пацаранюк
Громадський транспорт у Чернівцях поступово оновлюють.
«Втрачені хвилини можуть коштувати життя». Блог Аліни Книжник
Днями чергувала з бригадою швидкої медичної допомоги.