Свіжий оселедець визначайте за черевцем і розсолом

у номері / споживач
4 776
0
Смачний оселедець на ринку вибрати досить нескладно. Кілька зовнішніх ознак розкажуть і про жирність, і про свіжіть, і про інші смакові властивості оселедця.
– Ось подивіться на очі риби, вони червонуваті, такий оселедець слабосолений, – пояснює пані Ольга, продавець із ринку "Центральний".
Свіжа, правильно засолена рибка повинна мати світле черевце, а не жовтувате, і тим паче без темних смуг. Розсіл повинен бути досить прозорий. У мутному або в’язкому розсолі оселедець не може бути хорошої якості. Свіжість оселедця можна визначити, якщо трохи на нього натиснути пальцем: якісна риба – пружна. А м’яку взагалі краще не купувати.
Якщо до смаку жирніший оселедець, пані Ольга радить купувати рибу з молочком і широкою формою тулуба.
Вікторія УГОРСЬКА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм