RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

2013-й: політичні прогнози

У кріслі прем’єр-міністра Микола Азаров протримається до кінця 2013 року. А на зміну йому прийде Сергій Арбузов. Ув’язненого Юрія Луценка можуть відпустити вже цього року, а Юлія Тимошенко все-таки залишиться за гратами. Папієва звільнять з посади губернатора, якщо у Фірташа зіпсуються стосунки з Януковичем. Що ще прогнозують у 2013 році політичні експерти?

Чи можлива відставка Азарова? Хто претендує на крісло прем’єра?

Вадим КАРАСЬОВ (на фото), політолог:

– Комбінація Азарова й Арбузова, яка фактично є підгрунтям нинішнього Кабміну, незабаром вимагатиме відставки Миколи Яновича і перетворення нинішнього гібридного Кабінету Міністрів на чистий уряд Арбузова. У самому кадровому наборі нинішнього Кабміну вже заклали перспективу відставки Азарова. У нього немає там "своїх" людей, він фактично ні на що не впливає. Його "розгінна" місія схожа на завдання ракети – вивести цей уряд на якусь "орбіту" та згоріти при цьому самому.

Українська політика непередбачувана і проблемна. Тому поки що говорити про стовідсоткову відставку Азарова у жовтні 2013 року трохи передчасно. Очевидно, він має забрати весь негатив 2013 року, пов’язаний з українською фінансовою і промисловою кризами, щоб розчистити галявину надії, яку, за задумом "архітекторів" цього Кабміну, мають пов’язувати саме з Арбузовим.

Чи відпустять у 2013 році Тимошенко й Луценка із в’язниці?

Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ, політолог:


– У Юрія Луценка на амністію шансів більше, ніж у Юлії Тимошенко. Він нікому не загрожує, бо був завжди маргінальною політичною фігурою. У Луценка – невеликий термін, він може відбути лише його половину. А в цьому році якраз і буде ця половина.

Визволення Тимошенко – важче у це віриться, хоча я не виключаю й такого розвитку подій. Якщо її звільнять, буде проблема з визначенням реального лідера опозиції. Нині Кличку, Яценюку і Тягнибоку вигідно, що конкретного лідера немає. Хоча навіть якщо Тимошенко відпустять, можливості брати участь у президентських виборах їй не дадуть.

Однак харизма є лише у неї. Ні у Кличка, ні у Яценюка, ні в Тягнибока такої харизми немає. Тимошенко може просто повернути собі роль безумовного лідера опозиції. І невідомо, чи піде це на користь опозиції. Бо в неї буде найвищий позитивний рейтинг.

Чи можливі зміни керівництва Чернівецької ОДА?

Ігор МЕЛЬНИЧУК, політолог:

– Після того, як змінили обласне керівництво міліції, можна очікувати і змін у виконавчій гілці влади. Відбудуться вони чи ні – залежить від того, наскільки вдасться Дмитру Фірташу лобіювати інтереси нинішньої влади. Керівництво, яке нині при владі, задовольняє інтереси цього олігарха. Це було підтверджено у його виступах перед працівниками ЧНУ. Гадаю, зміни керівництва Буковини відбудуться лише залежно від того, як розвиватимуться стосунки між президентом та олігархом.

Звісно, прогнозувати зміни керівництва можна лише у країнах з усталеними демократичними традиціями. Коли в нашій державі немає нормального демократичного процесу, такі прогнози більше схожі на гадання на кавовій гущі. Зміни в керівництві у нас інколи залежать не так від результатів роботи, як від різних "підводних каменів". Та гадаю, цього року робитимуть усе, щоб нинішня влада на Буковині залишалася.

Чи відбудуться цього року вибори мера Чернівців?

Ігор БАБЮК, політолог:

– Насправді все залежить від політичної волі в парламенті – якщо сформують більшість депутатів, які погодяться за це голосувати. Адже паралельно треба вирішити долю виборів і в Києві, і в ще багатьох інших містах України.
Останній коментар нашого губернатора – про те, що зараз, у період кризи не варто проводити вибори через те, що немає коштів, – свідчить про те, що керівництво міста швидше за все залишиться тим самим аж до 2015 року. Звичайно, якщо не буде якоїсь категоричної позиції опозиції, яка постійно порушуватиме цю тему. (Микола Кобилюк)
Редактор: Igor
4-01-2013, 10:59
Коментарів 0 Переглядів 2 671

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.