RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Анатолій Гриценко: «Не можна опиратися диктатурі зранку, а після обіду за неї голосувати»
Втрата європейської перспективи і втрата стратегічного ресурсу – землі – головні загрози для сучасної України. Так вважає голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко, який першого грудня відвідав Чернівці. Політик наголошує: ця загроза виходить з одного кабінету і має одне прізвище – Віктор Янукович.
На прес-конференції Анатолій Гриценко жодного разу не посміхнувся. У висловлюваннях був інтелігентно-різким. Часто використовував категорії "правда", "брехня".

Про загрозу втратити європейський вибір

"Бачу два ключові виклики для країни. Перший пов’язаний з датою 19 грудня цього року – саміт Україна – ЄС. Питання: чи він відбудеться і чим завершиться? А це рішення стратегічно важливе для країни, для 46 мільйонів на десятиліття вперед. Це або крок у майбутнє – до європейських цінностей, або потім буде крок у минуле – в обійми Путіна. Вибір стоїть жорстко. Ще рік тому ніхто не сумнівався, що це буде успішний саміт і буде підписано угоду з ЄС про асоціацію і про зону вільної торгівлі. Зараз я впевнений на 100 відсотків, що угоду підписано не буде. Владі треба серйозно поборотися, щоби результатом саміту стало парафування угоди. І мати за мету підписати угоду на наступному саміті десь за півроку. Але і це не факт, що угода буде парафована. А це вкрай важливо, оскільки шлях до Європи, який фіксується документом, означає хрест на будь-яких планах Путіна відродити Радянський Союз під назвою Євразійський союз.

Якщо влада зараз закриє європейську перспективу і поведе нас в Євразійський союз, це може спричинити поділ країни і зникнення України. Без жодного перебільшення".

Про тушок і закон про вибори

"Дві обставини змусили нас вийти з Комітету опору диктатурі. Не можна опиратися диктатурі зранку, а після обіду синхронно голосувати за диктатуру. Це нечесно.

Перше питання – тушки. У фракції НУ-НС, до якої я належу, є тушки. Дехто офіційно написав заяву про вступ до коаліції, а залишається у нас. Дехто має своїх представників у владі, наприклад, "Єдиний центр", а сидить в опозиційній фракції. Дехто, як Каськів, має посаду у виконавчий владі і тримає незаконно мандат. Той мандат носить "фронтовик" Князевич, ще й голосує за двох. Хай вони ідуть у владу – немає питань. Але всі члени партії "Фронту змін" на чолі з лідером не голосують за їхнє виключення з фракції. Це означає, що в їхній системі цінностей тушка – це нормально. У нашій – це обман.
Друга обставина – КОД прийняв письмове рішення за підписами лідерів 64 партій, що закон Януковича про вибори – це крок проти демократії. Тому коли постало питання про голосування за цей закон було чітке рішення – ми не голосуємо, ми навіть виходимо з зали. Результат: "фронтовики" "за", а разом з ними ще понад 30 "тушканчиків", 62 від "Батьківщини" – "за". Це нечесно".

Про участь у парламентських виборах

"Будемо брати участь у виборах за будь-якого закону. Але в якому форматі, зараз не скажу. Ми ("Громадянська позиція", – авт.) проводимо переговори з Віталієм Кличком про об’єднання. Коли вони завершаться і буде результат, скажемо про нього вдвох".

Про закон про вибори

"За попереднім законом Партія регіонів перемагала двічі. Просте запитання: для чого пішли на зміну закону? Не для того, щоб наблизити виборця до депутата. Вони просто побачили реальну картину – рейтинг ПР вже сьогодні 15 відсотків. Навіть зважаючи на те, що вони вміють "домальовувати", нехай результат буде 20 відсотків. А 80 відсотків – це була б опозиція. Влада Януковича на тому закінчилася б. Тому ті, хто з опозиції дружно проголосував за той закон, освятили владу президента ще на три роки".

Про співпрацю з "Фронтом змін"

"Доки "Фронт змін" буде вважати, що тушка – це нормально, доки буде розповідати, що закон про вибори – це перемога, я не бачу можливостей для співпраці. Це нещиро. Ми же говорили про об’єднання з "Фронтом змін". Припустимо, ми пішли на вибори, відновили довіру, провели значиму фракцію. Надійшла пропозиція від Януковича, щоб лідер об’єднаної партії Яценюк очолив уряд. Відповідь Яценюка – треба погоджуватися. А я вважаю, що за жодних умов. Проблема не в якихось особистісних речах, а ключові проблеми там, де треба приймати рішення. Зміниться Яценюк чи у "Фронті змін" візьме гору інша позиція, так само як в "Батьківщині", тоді продовжимо розмову. Якщо ні, тоді це Ющенко-2. Не хочу в тому брати участь. Достатньо було Ющенка-1".

Про Юлію Тимошенко

"Юлія Тимошенко незаконно перебуває за гратами. Її ніхто не мав права кидати за грати ще до вироку суду, як це зробили. З неї знущаються. Я об’єктивно знаю, що Тимошенко потребує дуже серйозної медичної допомоги, яку не може отримати в медсанчастині СІЗО. Їй потрібне серйозне індивідуальне лікування. Під загрозою не тільки її здоров’я, але й життя. І знущатися з неї, як це роблять зараз, неприпустимо.

Чи може вона за цих умов впливати і контролювати дії фракції? Не може. Фракція діє по-різному: інколи послідовно, інколи нелогічно".

Про активні партійні штики

"Хтось вірить, що в Партії регіонів декларується 1,4 мільйона активних штиків, у "Батьківщині" – 510 тисяч? Це фрагмент брехні. Немає жодної партії в Україні, яка мала би більше 10 тисяч активних членів. І активність цих штиків перевіряється за екстремальних обставин. Для партії "Батьківщина" була екстремальна обставина – перевірка біля Печерського суду. Де були 510 тисяч? Ті, хто прийшов до Печерського суду, – кілька тисяч. Оце і є активна частина партії. Як це не сумно. Більше того, якби садили Віктора Януковича, до Печерського суду прийшло б стільки ж людей".
Марина Карасьова
2-12-2011, 11:24
Коментарів 0 Переглядів 1 775

Теги -

Військовий помер 3 травня від серцевого нападу під час відпустки додому

Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На виставці представили найкращі роботи учнів за рік


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.