RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Благодійники» за бюджетні гроші


Лише 19 народних депутатів відмовилися від матеріальної допомоги на літнє оздоровлення. 406 нардепів отримали її. З них 36 обранців перерахували кошти до благодійних фондів.

Серед тих, хто відмовився від грошей, є кілька народних депутатів із Буковини. Як вони витратили ці гроші?

"Це двомісячний оклад – 25 або
26 тисяч гривень"


Не відмовлявся від коштів нардеп від опозиції Максим БУРБАК. Каже, що гроші отримав і відразу віддав на благодійність.

– Вважаю, що відмова від матеріальної допомоги не вирішує суті справи, – каже він. – Це пахне популізмом: якщо їх не використовують, гроші повертаються назад у бюджет Верховної Ради. А потім ці гроші роздадуть собі на преміальні… У нас було рішення фракції про те, що вся матеріальна допомога піде на благочинні дії.
Бурбак повідомив суму, яку він отримав як матеріальну допомогу:

– Це двомісячний оклад – 25 або 26 тисяч гривень. Всі гроші я вже використав повністю: віддав на благодійність. Відправив дві сім’ї на оздоровлення у санаторій "Зелені пагорби", одній сім’ї подарував дитячий візочок для хворої дитини, допоміг онкохворій людині із Заставнівщини. Також до мене через Facebook звернулася благодійна організація, яка допомагає хворим на ДЦП, – попросили гроші на бензин. Я допоміг…

Не просив про матеріальну допомогу, але отримав її екс-мер міста, нардеп Микола Федорук. Він не уточнює, скільки саме отримав грошей, але сказав, що сума допомоги дорівнює одному місячному окладу нардепа (Бурбак говорить про два оклади, – авт.).

– Згідно із законодавством, нардепам і всім чиновникам нараховують матеріальну допомогу на оздоровлення, – каже кореспондентові "МБ" Микола Федорук. – Ми заяви не писали, вони нам нарахували ці кошти. Частину грошей збираюся витратити на власне лікування. Іншу частину виділю людям, які до мене зверталися за допомогою.

Вікна "від Москаля"

Кожен депутат ВО "Батьківщина" вирішив скерувати всі виділені йому відпускні на благодійність. Про це в мережі Facebook повідомив нардеп Геннадій МОСКАЛЬ.

"Звітую про свої відпускні: до отриманих 34 тисяч гривень матеріальної допомоги додав ще вісім тисяч гривень власних коштів і заплатив за виготовлення й заміну 35 вікон у дитсадку села Підзахаричі Путильського району (це село має статус гірського). Якщо хтось із моїх колег у ВО "Батьківщина" хоче повідомити, куди витратив свої відпускні, то може зробити це за моїм прикладом або ж відзвітуватися перед керівництвом "Ба­ть­ківщини" пізніше. Робити із цього дешевий піар не потрібно", – написав Москаль.

Розмови про нові вікна у садочку в Підзахаричах тривають, однак до справи ще не дійшло. Сільський голова повідомила "МБ", що роботу не виконують через якісь проблеми. Щоправда, які саме – не пояснила.

Завідувач дитсадка Оксана БОЙЧУК переконує, що уже цього тижня вікна від Москаля будуть: "Щойно телефонували мені люди й сказали, що у четвер або п’ятницю вранці привезуть вікна і почнуть заміну. Ми домовлялися про всі – а їх понад 30".
"УДАРівка" Оксана Продан вирішила не брати кошти на оздоровлення.

– Я відмовилась від оздоровлюючих, які надавали мені як нардепу, – каже вона. – Пишучи заяву про відпустку, вказала, що відмовляюся від оздоровлюючих. Моє рішення таким було ще до того, як фракція партії УДАР вирішила одностайно перерахувати кошти хворим дітям. Я надам ці гроші з інших джерел – із депутатської зарплати, наприклад.

– Передам гроші дітям до першого вересня, – продовжує народний депутат. – Мій помічник у Чернівцях нині з’я­со­вує, кому найбільше потрібні благодійні кошти. Бо є багато хворих, і всім хотілося б допомогти…

Здивувала ситуація з нардепа­ми-"регіоналами" з Буковини. Артем Семенюк та Геннадій Федоряк розповіли, що від матеріальної допомоги вони не відмовлялися. Але й грошей не отримували.

"Не отримував ті гроші. Наразі не писав заяву", – сказав Семенюк.

"Не отримував жодних відпускних чи матеріальної допомоги. Отримував лише заробітну плату", – сказав Федоряк. 
Микола КОБИЛЮК
20-08-2013, 12:22
Коментарів 0 Переглядів 1 844

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!