RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Повний «одобрямс»

На проміжних виборах мера Новодністровська перемогу здобув регіонал Володимир Мельник. Майже на 500 голосів відстав від нього опозиціонер Руслан Панчишин.

Партія регіонів здобула перемогу на місцевих виборах другого червня й у 100 інших населених пунктах України. Чому так сталося? Що ці вибори дадуть людям?

"Люди боялися втратити роботу"

Уже наступного тижня в крісло міського голови Новодністровська сяде переможець виборів Володимир МЕЛЬНИК. Нині останні дні він працює інженером на Дністровській ГЕС-1. Каже, що переміг на виборах завдяки підтримці своїх колег.

– Йшов на вибори від енергетиків і будівельників за підтримки Партії регіонів, – каже. – Тепер я візьмуся за реалізацію своєї програми. Маю команду й підтримку енергетиків та будівельників. Досягли порозуміння з обласною владою. Ми вже маємо згоду й плани – спільно відбудовувати Новодністровськ.

Основний конкурент Мельника на цих виборах Руслан Панчишин боїться подумати, що станеться з містом під керівництвом регіонала. Кандидат від опозиції заявив про фальсифікації на виборах правлячої партії.

– Що дасть Мельник Новодністровську? Боюся подумати, бо мені навіть трохи страшно, – каже Панчишин. – Можу вказати лише на те, що він зробив у місті до виборів. З ініціативи Партії регіонів керівництво водоканалу підвищило тарифи, а Мельник як член виконкому замість того, щоб сказати: "Давайте розберемося, проаналізуємо, вивчимо це питання", – особисто проголосував за це. Навіть після цього виборці проголосували за нього, бо ними керував страх. А дехто, можливо, просто продався за ті продуктові набори, які роздавали за два дні до виборів.

– Усі побачили зухвалу поведінку влади, залякування людей, – продовжує Панчишин. – Наші люди боялися втратити роботу. Люди, які мають вищу освіту, думали, що втратять роботу. Хоча їм неодноразово пояснювали, що цього не станеться.

"Такі люди заслуговують
на таку владу"


Щойно оголосили офіційні результати виборів, як голова ОДА Михайло Папієв зробив заяву про те, що перемога "регіонала" в Новодністровську – це ознака довіри до влади.

– Говорити про повну довіру до влади, коли на вибори приходить менше половини населення, – це нонсенс, – вважає політолог Ігор Мельничук. – Якщо перемога оцінюється 400 голосами людей, тоді причиною такої перемоги слід вважати хіба що адмінресурс, пасивність виборців або слабкість опозиції.

– Новий мер Новодністровська буде ставлеником влади, – прогнозує політолог. – А враховуючи те, що своєю перемогою він тепер зобов’язаний саме їй, то забезпечуватиме інтереси саме влади, а не людей. Жителі міста, якщо вже цього не відчули, то відчують незабаром. У Новодністровську тарифи на воду – одні з найвищих в Україні. Якщо люди голосують за представника Партії регіонів, яка зробила в місті найдорожчу воду, то, гадаю, такі люди й заслуговують на таку владу.

Як відреагували на перемогу "регіонала" самі жителі Новодністровська, кореспондент "МБ" поцікавився в місцевої мешканки пані Віти.
– Більшість мешканців нашого міста розчарована тим, що відбулося: маю на увазі залякування, тиск на виборців, – каже жінка. – Але результат для всіх був очевидним, бо людей дуже наполегливо переконували на роботах, щоб голосували саме за Мельника.

Володимир Мельник, який переміг, – це кращий варіант для нас, аніж Панчишин. Ми вже бачили Руслана Ігоровича в кріслі мера, тож розуміємо, що він був неефективним. Володимир Мельник багато років працює в міськвиконкомі. Він обізнаний із проблемами міста. Хоча складно повірити, що він міг би що-небудь зробити тут самотужки.

Микола КОБИЛЮК
7-06-2013, 14:06
Коментарів 0 Переглядів 4 382

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.