RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Бритоголова» демократія

Марш опозиції 18 травня відзначився бійками та провокаціями. Просто посеред вулиці у центрі столиці "бритоголові" спортсмени кинулися битися з опозиційними активістами. Жертвами сутички стали й журналісти: спортсмени побили двох столичних кореспондентів.

Чим це нам загрожує, коли таких "спортсменів" вплутують у політичні ігри?

Одного із "бритоголових", який бив людей на вулиці Великій Житомирській, ідентифікували майже одразу: ним виявився Вадим Титушко з Білої Церкви (на прізвисько Румун), який раніше мав судимість за крадіжку. У своєму відеозверненні "спортсмен" розповів, що журналістку "5 каналу" не бив, а "просто відштовхнув убік, щоб у дівчину не влучили пляшки й каміння". Також він сказав, що займається спортом і йому не вистачає грошей, тому взяв участь у такій політичній провокації.

У Партії регіонів стверджують, що жодного стосунку до "бритоголових" не мають.

– Спортсмен – це людина чи ні? Він має право прийти на акцію? Безумовно! – каже нардеп від ПР Геннадій ФЕДОРЯК. – Незалежно від того, ким він є, до якого соціального прошарку належить, він може приходити на масові заходи. Ми ще не розібралися, хто був замовником і на чиєму боці були ці люди. Наразі не можу зрозуміти, хто це. Але те, що були хлопці, так одягнені, й так поводилися, на мій погляд, це неприпустимо. Але ж пригадайте, як депутат від Партії регіонів виходила з парламенту і її закидали снігом і болотом та розбили голову. Там спортсмени були? Ви ж розумієте, що таке масові заходи? Навіть якщо вони не мають політичного забарвлення, скрізь є люди, які випивають, неправильно поводяться.

Використання методів грубої фізичної сили на мітингах вкрай небезпечне для України і може призвести до масових безладів. Так вважає екс-нардеп, польовий командир Помаранчевої революції Тарас СТЕЦЬКІВ.

– Під час подій у Києві такі технології використовувала тільки одна політична партія – провладна, – каже Тарас Стецьків кореспонденту "МБ". – Їх використовували з метою відвер­того залякування. Вони вирішили показати, що в боротьбі з опозицією та людьми, які виходять на вулицю, вони діятимуть методом залякування із використанням грубої фізичної сили. Звичайно, це не виправдовує активістів "Свободи", які "підіграли" Партії регіонів для створення "картинки". Це, швидше за все, ознака недосвідченості або зайвого радикалізму цієї політичної партії.

– Якщо буде ескалація, подальше нагнітання ситуації з обох боків, така тенденція може загрожувати масовими безпорядками, – продовжує він. – На мою думку, опозиція повинна діяти виваженіше. Нехай Партія регіонів проявляє весь свій звіриний оскал і всю свою бандитську сутність, а відповідь опозиції на це повинна бути асиметричною. Не можна відповідати тим самим, бо це тільки "на руку" провладній партії. Цих "спортсменів" винаймають і платять їм за це гроші. ПР діє методом грубої сили.

Спортсмен і бійки – речі неприпустимі. Так вважають буковинські спортсмени.

– Нас ніколи не залучають до жодних політичних акцій, – каже президент Всеукраїнської федерації кемпо Ігор СИЧ. – Можливо, ті спортсмени в Києві вийшли битися, бо їм заплатили. Це проявляється у них і під час змагань: вони навіть руку не подають іншим спортсменам. Це не спортсмени, а найманці.

– Звісно, неправильно вчинили ці спортсмени. Якщо вони є спортсменами насправді, – каже президент обласної федерації вільної боротьби Павло Безбородов. – Бо всі спортсмени завжди думають про те, що за такими діями може стояти. Можливо, вони пішли на таке заради грошей. Але вважаю, що спортсмени повинні показувати свій професіоналізм не на мітингах, а в інших місцях. Спортсмен повинен стояти осторонь політичних провокацій.
Микола КОБИЛЮК
24-05-2013, 16:35
Коментарів 0 Переглядів 1 697

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.