RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сесія з елементами шоу


Міська рада на сесії 26 вересня закликала звільнити з в’язниці Юлію Тимошенко, нагадала опозиціонерові Олексію Каспруку про борги "Містобуду", яким він раніше керував, а Михайлішин заявив, що готовий до зими.

У четвер обранці до вечора розглянули понад 25 питань порядку денного.

У Каспрука вимагають 702 тисячі гривень

Депутати міськради прогулюють день депутата, який традиційно відбувається за день до сесії. Саме це на початку засідання обурило секретаря міськради Віталія МИХАЙЛІШИНА: "На наступну сесію ініціюватиму зміни до регламенту. А то на день депутата ходить менше третини депутатського складу ради".

Міськрада заслухала доповідь керівника комунального підприємства "Містобуд" Івана ГОРАША. Він заявив, що "Містобуд" судиться зі своїм колишнім керівником, депутатом міськради Олексієм Каспруком щодо повернення грошей, які фірма заборгувала за період керівництва Каспрука.

– У 2011 році на підприємстві здійснювала перевірку державна фінансова інспекція, – каже керівник "Містобуду". – За період з 2008 по 2011 роки підприємством керував Олексій Каспрук. Результати ревізії фінансової інспекції виявили низку порушень. Рішення Чернівецького адміністративного суду від 18 грудня 2012 року зобов’язує комунальне підприємство "Містобуд" повернути ці кошти. Тому було підготовлено певні судові позови. Попередній керівник Олексій Каспрук має повернути нам 702 тисячі 224 гривні.

– Я очолив це підприємство в 2006 році. Підприємство освоїло капітальне будівництво, почало будувати великі об’єкти, чого раніше не було, – каже О. Каспрук. – У мене є документ, датований 2010 роком. Це фінансовий результат підприємства за 2010 рік. Податку на додану вартість ми сплатили 3 мільйони гривень, податку на прибуток від діяльності – 2 мільйони. Й отримали прибутку 1,5 мільйона.

– Потім були яскраві перспективи, – продовжує опозиціонер. – Але настала весна 2011 року, і в місто прийшла біда. За шість місяців зрозумів, що керівництво міста знищує підприємство, бо його очолюю я. Тому звільнився.
Каспрук повідомив, що не збирається повертати кошти, навіть якщо програє суд.

– Чим закінчаться суди, не знаю. Але в будь-якому разі всі пред’явлені суми, навіть якщо буде рішення судів на користь "Містобуду", я не поверну, бо не маю звідки. Але рішення щодо комунального підприємства набуває чинності. До нього йдуть судовиконавці. І накладуть арешт. Тому перспективи в "Містобуду" дуже плачевні. І моєї провини в цьому немає. Це я можу довести на цифрах.

За волю Тимошенко голосували навіть регіонали

Справжньою несподіванкою на сесії було те, що депутати підтримали звернення до парламенту щодо євроінтеграції, у якому одним із пунктів було звільнення Тимошенко. Таку пропозицію запропонував… депутат Анатолій ЧЕСАНОВ, якого свого часу вигнали з партії "Батьківщина" за співпрацю із владою.

– Ми запропонували власну редакцію цього звернення – доповнити його реченням: "Просимо виконати всі рекомендації європейської спільноти щодо підписання угоди та врахувати вимогу щодо звільнення політв’язнів, а саме Юлії Тимошенко", – повідомив Чесанов кореспонденту "МБ".

Депутати ухвалили це рішення 31 голосом. Підтримала цю пропозицію навіть частина депутатів фракції Партії регіонів.
Після промови Михайлішина про те, що життєдіяльність міста забезпечено "на відмінно" і Чернівці готові до зими, Каспрук запропонував скоротити посаду заступника міського голови, на якій донедавна працював Василь Тимофеєв (звільнився у липні, – авт.).

– Ми місяць прожили без заступника міського голови, який курує питання житлово-комунального господарства, утримання доріг, будівництва й землі. Ви доповідаєте, що все працює. Тому я пропоную внести зміни у штатний розклад на наступну сесію і скоротити посаду цього заступника. Це нам дасть змогу зекономити більше 100 тисяч гривень, – заявив Олексій Каспрук.

Натомість Михайлішин відповів, що питання про призначення нового заступника міського голови винесуть на порядок денний сесії міськради у жовтні.
Микола КОБИЛЮК
29-09-2013, 09:09
Коментарів 0 Переглядів 1 861

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.