RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Перша сесія новообраної міської ради тривала трохи більше півгодини. Із 60 обраних депутатів на засіданні були присутні 58. Після того, як голова міської виборчої комісії Генріетта Баранова привітала з обранням мером Миколу Федорука та вручила депутатам посвідчення, міський голова оголосив засідання сесії закритим. Це стало несподіванкою для присутніх у залі. Адже з п’яти питань порядку денного сесія не розглянула жодного. Тобто не обрали ні секретаря міськради, ні постійних депутатських комісій і їхніх голів…

Екс-секретарю міськради вручили медаль

Отримавши Почесний ланцюг міського голови та великий букет червоних троянд із рук Генріетти Баранової, Микола Федорук сів на своє крісло у президії. Туди ж запросив і присутніх на сесії голову ОДА Михайла Папієва та голову облради Василя Ватаманюка. До речі, раніше ні цей губернатор, ні його попередники ніколи не виявляли інтересу до сесійних засідань міської ради.

Пізніше у своїй промові міський голова зауважив, що кожен депутат, незалежно від кольору партійної краватки, прийшов до цієї зали захищати інтереси чернівчан. А також наголосив, що ніхто не має права диктувати тут свої правила: "Ми вже маємо статут громади, і він є для нас статутом життя. Чернівці – європейське місто із демократичними традиціями. Закликаю всіх, хто сьогодні отримав депутатський мандат, наслідувати ці традиції. Навіть тоді, коли для цього треба поступитися своїми особистими інтересами, партійними амбіціями, проявити принциповість, наполегливість та мужність".

Екс-секретар міськради Троян Єремічук, який тривалий час складав Миколі Трохимовичу компанію у президії, цього разу спостерігав за сесією із залу. Роботу Трояна Миколайовича мер назвав плідною і порядною та нагородив його медаллю "На славу Чернівців".

Якщо з попереднім секретарем міськради на першій сесії тепло попрощалися, то до виборів нового так і не дійшли. Це стало сюрпризом і для самих депутатів. Тим паче, як вони самі розповідають, у понеділок під час зустрічі з представниками депутатських фракцій Микола Федорук дав усім зрозуміти, що новим секретарем стане депутат-регіонал. Тож голосувати вони були готові.

Нова міськрада почала роботу з несподіванки


"Оберемо того, кого запропонує мер"

Самі депутати від Партії регіонів прізвище кандидата на посаду секретаря від своєї фракції не оголошують і спілкуються неохоче. Ярослав КУШНІРИК лише зауважив: "Давайте ми не будемо це зараз обговорювати. Кандидатуру має висувати міський голова. Буде рішення, будемо говорити".

– Те, що відбулося на сесії, було абсолютним сюрпризом для всіх, – прокоментувала керівник фракції ВО "Свобода" Мар’яна КРИВИЧ. – Ми вважаємо, що такий перебіг подій зумовлений не тим, що у мера наразі немає кандидатури на посаду секретаря міськради, оскільки на зборах з головами фракцій він озвучив зовсім інше. Зокрема те, що це член фракції Партії регіонів. Також мер висловився за чітку і сильну вертикаль. Коментуйте це самі… Ми вирішили утримуватися від участі у виборах секретаря міськради і взагалі не голосувати. Бо зрозуміло, яку кандидатуру мер запропонує, та і стане секретарем.

– За 4,5 року таке бачу вперше. Порядок денний повністю порушено, – каже Анатолій ЧЕСАНОВ, керівник фракції "Батьківщина". – Чому так сталося? Це ви можете запитати у міського голови, він проводив засідання. Але вважаю, це якісь кулуарні ігри. Можливо, мер хоче провести додаткові перемовини.

На посаду секретаря міської ради фракція "Батьківщина" пропонувала Олексія Редька, хоча Анатолій Чесанов і визнає, що їхній кандидат не отримав би підтримки. Депутат додає, що вони голосуватимуть за того кандидата в секретарі, якого висуне мер.

Олексій КАСПРУК, керівник фракції "Фронту змін", розповів, що міському голові на розгляд вони запропонували кандидатуру Олега Стецевича.

– Наша позиція під час голосування залежатиме від кандидатури, яку висуне міський голова, – каже О. Каспрук. – Напевно, ми не будемо голосувати за кандидатуру від Партії регіонів. Все залежатиме від того, наскільки ця людина буде авторитетною і професійною.

Як повідомило джерело в міській раді, це питання не розглядали, бо "Федорук не визначився з кандидатурою секретаря". 
Марина Карасьова
26-11-2010, 09:51
Коментарів 0 Переглядів 2 380

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.