RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Минулого тижня розпорядженнями Президента України Віктора Януковича призначено голів райдержадміністрацій дев’яти районів Чернівецької області.

Найбільш резонансним було призначення головою Сокирянської РДА члена партії "Батьківщина" Василя Козака, який уже працював на посаді голови Сокирянської РДА до помаранчевої революції, а потім на місцевих виборах 2006 року потрапив до Сокирянської районної ради за списком БЮТ і був обраний головою ради.

– На співбесіді в Адміністрації Президента мене навіть ніхто не запитав, членом якої партії я є, – розповів "МБ" Василь Козак. – Поки що, до конференції, я залишаюся в "Батьківщині". Раніше я був лише в КПРС, яка припинила своє існування, і в партії "Солідарність". Мені приписують членство в СДПУ(о) і "Нашій Україні", але я у цих партіях не був. Переконаний, що розподіл на політичні сили можливий лише на загальноукраїнському рівні, у Верховній Раді. На рівні районів – це штучне явище. Нам усім треба займатися справами на користь району й людей, а місцеву владу слід обирати не за партійними списками, а в мажоритарних округах, в тому числі голів районних і обласних рад.

Призначення Василя Козака стало несподіванкою й для обласної організації "Батьківщини", де від коментарів поки що утримуються.

Головою Кіцманської РДА перепризначено Василя Ящука, який уже кілька років працював на цій посаді. До помаранчевої революції Василь Ящук очолював РДА сусіднього Заставнівського району, а потім працював начальником Головного управління агропромислового розвитку ОДА.

Головою Вижницької ОДА призначено депутата обласної ради від Партії регіонів Олега Унгуряна, який до цього працював директором обласного комунального підприємства "Буковинське агентство з розвитку інфраструктури та планування територій".

Головою Кельменецької РДА призначено регіонала Дмитра Власова, який і за помаранчевої владі обіймав посаду заступника голови цієї РДА. До вступу до Партії регіонів Дмитро Власов очолював райком СДПУ(о).

Головою Заставнівської РДА призначено підприємця, депутата обласної ради від партії "ПОРА" Михайла Бойчука.
Головою Путильської РДА став Василь Сафроняк (екс-секретар райкому СДПУ(О), головний лікар районної лікарні), Новоселицької – голова райорганізації Партії регіонів, депутат Новоселицької райради, екс-міліціонер Деомид Шова, Глибоцької – Кам’янський сільський голова, екс-начальник Глибоцького райвідділу УМВС, підполковник Микола Загарюк.

У Герці РДА очолив Віктор Кришмару – депутат Герцаївської районної ради від Партії регіонів. До призначення працював на посаді начальника служби у справах дітей Герцаївської РДА. Має також досвід роботи на митниці.
З посад голів РДА звільнено нашоукраїнців Володимира Луканюка (Путильський район), Дмитра Вакарюка (Новоселицький район), Леоніда Гольцова (Заставнівський район), Петра Панчука (Глибоцький район), Петра Телешмана (Кельменецький район), Олександра Гриндея (Вижницький район), Олега Кіцена (Герцаївський район), а також призначеного лише кілька місяців тому Миколу Гладчука (Сокирянський район).

З 11 районів не замінено керівництво РДА лише у Хотинському та Сторожинецькому.
В обласній організації Партії регіонів нові призначення поки що не коментують – доки не буде заповнено всі посади. Щодо партійної приналежності деяких посадовців, голова обласної організації ПР Микола РОМАНЮК сказав наступне:

– Після перемоги на виборах до переможців завжди перебігають представники інших політичних сил. Таких перебіжчиків я не поважаю. Особисто я був тільки в одній партії – ПР, навіть не був комуністом. Люди мусять мати свої переконання і їх дотримуватися.
Ігор ДОВГАНЬ
20-04-2010, 13:59
Коментарів 0 Переглядів 4 571

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.