RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Заступники голови облдержадміністрації склали повноваження та звільнені з посад, згідно з поданими заявами. Новий губернатор Михайло Папієв розпочав формування своєї команди. Так, розпорядженням голови облдержадміністрації призначені: виконувачем обов’язків першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця, а виконувачем обов’язків заступника голови облдержадміністрації Франца Федоровича, повідомила прес-служба ОДА.

Кореспондент "МБ" запитувала у експертів, чи були нові призначення у місцевій владі очікуваними і кого ще можуть призначити заступниками.

Директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор Баб’юк прогнозує, що ще одним заступником Папієва буде Василь Бурлака.

– Георгій Галиць та Василь Бурлака – люди з команди Папієва. Михайло Миколайович свою команду не кидає, а тягне за собою, – каже експерт. – Щодо Франца Федоровича, то можна було припустити, що він відмовиться від посади заступника, адже йому пророкували посаду губернатора або першого заступника. Федорович – людина послідовна та поміркована. Як мені відомо, у розмові з Президентом України та Прем’єр-міністром він заявив, що на яку посаду його рекомендують, на тій і працюватиме.

Для експерта стали несподіванкою чутки щодо призначення Михайла Гайнічеру.

– Не знаю, чиє це лоббі. Якщо його призначать, пан Гайнічеру буде вести аграрний сектор. Також серед заступників ми ще можемо побачити Михайла Романіва, – припускає експерт. – Цікаво, хто відповідатиме за фінансовий сектор. Чи залишиться Єлизавета Пушко-Цибуляк, чи буде призначений хтось інший з команди Партії регіонів? Поки що вона єдина із заступників, хто залишився зі старої команди. Також цікавим буде розподіл сфер впливу заступників. Зрозуміло, що Галиць вестиме роботу, пов’язану із промисловістю та інвестиціями, Федорович – відповідатиме за соціальний напрямок, Гайнічеру – за аграрний сектор, Бурлака, найімовірніше, керуватиме апаратом ОДА. А ось хто буде відповідати за фінансовий сектор? За гуманітарний напрям, мабуть, – Федорович. Можливо, буде розподіл, як у попередній команді, на гуманітарну та соціальну сфери. Якщо говорять про скорочення видатків, то, напевне, об’єднають соціальну та гуманітарні сфери.

Для викладача кафедри політології та державного управління ЧНУ Ігоря Мельничука призначення заступників губернатора не було несподіванкою.
– Давно передбачалося, що першим заступником голови ОДА буде саме Георгій Галиць, – каже політолог. – Єдине здивування викликає, що серед заступників поки що немає Михайла Романіва. Незрозуміла й відсутність на керівних посадах керівника обласної організації Партії регіонів Миколи Романюка.

На думку експерта, призначення заступників у статусі
"в. о." пов’язані з тим, що ще відбуваються пошуки.

– Можемо очікувати змін на цих посадах, – прогнозує Ігор Мельничук. – Можливе повернення фігур, які були при владі раніше. Василь Бурлака – цілком можливо. З приводу Михайла Романіва, гадав, що він уже буде призначений. Також при владі може опинитися фігура з колишніх об’єднаних соціал-демо­кратів. Наприклад, той же Микола Борець. Але особливих зрушень не буде, хто би не обій­мав посади. Хоча можна було очікувати більшого представництва у владі саме Партії регіонів. Щодо Єлизавети Пушко-Цибуляк, то на її посаду, можливо, знайдуть заміну. Адже керівники люблять призначати на такі посади людей зі своєї команди.
Ольга Гнідан

з досьє "МБ"
Георгій Галиць досі працював у Раді національної безпеки та оборони. Під час перебування М. Папієва на посаді міністра соціальної політики та праці був заступником міністра. Базова освіта Галиця – журналістська, закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Т. Шевченка.
Друга вища освіта – юридична (юридичний факультет Чернівецького державного університету імені Ю. Федьковича).
Георгій Галиць – активіст національно-демократичного руху області на початку 1990-х років.
Очолював "Нову буковинську газету", працював заступником керівника апарату ОДА, заступником голови обласної ради.
Партійність: був членом НРУ, у другій половині 1990-х років очолював обласну організацію лазаренківської "Громади", теперішня партійність невідома.
З Папієвим його пов’язують давні зв’язки: губернатор і його перший заступник – куми.


Франц Федорович – депутат обласної ради від Партії регіонів, голова постійної комісії облради з питань промислової політики, паливно-енергетичного комплексу та розвитку підприємництва, власник підприємства з виробництва меблів із натуральної деревини.
До переходу у Партію регіонів очолював в області "Трудову Україну" Сергія Тігіпка.
Був заступником голови ОДА при губернаторах Теофілі Бауері та Михайлі Романіві.
До того був уповноваженим Держкомпідприємництва в області.
1-04-2010, 11:34
Коментарів 0 Переглядів 4 151

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.