RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькі гімназії уже почали приймати заяви на вступ першокласників. Щоби пройти конкурсний відбір на навчання в гімназії, більшість дітей змушена сідати за шкільні парти вже з п’яти років.

Скажімо, в гімназії №4 уже розпочали підготовчі курси для охочих вступити до першого класу. Дітей навчають англійської мови за спеціальними оксфордськими підручниками, письма та математики. Як розповіла завуч гімназії №4 Марія КРАВЕЦЬКА, заяви на вступ батьки напишуть у квітні. Згодом діти мають пройти співбесіду.

– На статус батьків під час вступу до гімназії ніхто не зважає, – зауважила Марія Кравецька. – Для нас головне – загальна підготовка дитини. Основну увагу під час співбесіди звертаємо на загальний розвиток дитини.

У гімназії №1 перед вступом дитину перевіряють лікар та психолог. Жодних тестів на вміння читати та писати немає. Акцентують увагу на загальному розвитку. Бажаним є відвідування дитиною дитсадка хоча б один рік.

– Набір дітей у нашу гімназію розпочинаємо з лютого. А підготовчі курси – з травня, – розповіла директор гімназії №2 Тетяна ДУРИЦЬКА. – Вони безкоштовні.

А в гімназії №3 бажано привести дитину на попередню співбесіду. Саме тут і визначають, чи потрібна 5-річній дитині окрема підготовка до вступу.

За словами начальника міського управління освіти Валентини МАЛИШЕВСЬКОЇ, конкурсний відбір до гімназії можуть здійснювати у формі тестування чи співбесіди у присутності вчителів, психолога та батьків. Якихось особливих вимог, скажімо, добре читати та писати, дитині не повинні висувати. Майбутній школяр повинен лише продемонструвати загальні знання і всебічний розвиток.
Марина КОРПАН

У чому відмінність
від звичайної школи?


За словами начальника управління освіти В. Малишевської, всі сім міських гімназій мають дуже високий рейтинг. На відміну від звичайної школи, у гімназії можна здобути профільні знання, які в майбутньому дадуть можливість вступити до омріяного вузу. Вступають до вищих навчальних закладів практично всі випускники гімназій.

Гімназія №1
Суспільно-гуманітарного профілю, з поглибленим вивченням німецької мови. Гімназія має постійні зв’язки з гімназіями м. Шпіталь (Австрія) та м. Ремшайд
(Німеччина).

Гімназія №2
Багатопрофільна. Основні напрямки: загальноосвітній, природничо-математичний, гуманітарний, технологічний.

Гімназія №3
Гуманітарного профілю, з поглибленим вивченням французької мови. Гімназія має постійні зв’язки з навчальними закладами
м. Монд (Франція), м. Сквежин (Польща). При гімназії працює недільна польська школа.

Гімназія №4
Гуманітарного профілю, з поглибленим вивченням англійської мови.

Гімназія №5
Суспільно-гуманітарного та хіміко-біологічного профілів, із поглибленим вивченням української мови та літератури, іноземних мов, історії та правознавства, хімії, біології, екології.

Гімназія №6
Суспільно-гуманітарного профілю, з румунською мовою навчання. Навчальний заклад співпрацює із середньою школою №14 Stеfаn сеl Маrе м. Ботошани (Румунія).

Гімназія №7
Гуманітарного профілю, з поглибленим вивченням англійської мови.

По чому курси?

Кореспондент "МБ" відвідала гімназії міста і поцікавилася про умови вступу до гімназій, представившись мамою п’ятирічної дитини. У гімназіях №3 та №5 порадили привести дитину на співбесіду, щоби визначити, чи потрібне їй навчання на курсах. У гімназії №2 підготовчі курси розпочинаються у травні, вони безкоштовні.
У гімназії №1 відвідувати курси можна за бажанням, коштуватиме це 300 гривень на місяць. Там запропонували дитину підготувати до школи в приватній школі розвитку дитини "Радість пізнання". Підготовка триває сім місяців – від жовтня.
У гімназіях №4 і №6 підготовчі курси також вже діють. Запис на них триває.
25-11-2010, 11:00
Коментарів 0 Переглядів 13 084

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.