RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Я вільна та щаслива»


Магічний образ лідера гурту "Лама" Наталі Дзеньків особливо відчувається під час спілкування з нею. Спокійним тихим голосом вона розповідає про любов, молитву й про те, що люди будуть щасливішими, якщо не залежатимуть від матеріальних речей. А про батька, пам’яті якого присвятила свою нову популярну композицію "Ангел", говорить зі сльозами на очах.

... З-під капелюха виглядають виразні очі Наталі. Під час розмови вона уважно вдивляється в очі співрозмовникові. І коли після концерту юнак зауважує, чи часом магічний погляд не створений за допомогою лінз, Наталя з усмішкою відповідає: "Можете подивитися ближче й перевірити, чи є лінзи. Глибина очей залежить від внутрішнього стану людини. Яка людина в житті, яка вона всередині, чим вона живе – усе видно на обличчі".

"Культура відступає на другий план"


Ділитися своєю творчістю, внутрішньою енергією співачка приїжджає до Чернівців уже вдруге за місяць. Спочатку виступила на Соборній площі в День міста, днями дала свій перший клубний концерт у музичному пабі "Паблік".

– Де комфортніше було виступати?


– Мені по-різному комфортно. Але дуже люблю затишні заклади, бо можна бути ближче до людей. Бачити їхні емоції. Очі. Я готова усюди виступати в різних масштабах. Головне – щоб ми зустрілися... До речі, буде великий сольний концерт на підтримку нашого альбому "Назавжди". Там з’явиться більше можливостей показати творчість. Бо сьогодні в пабі не було можливості мені заграти на інструменті, не всі пісні могли виконати.

– На пам’ять про батька ви написали пісню "Ангел". Сьогодні виконували її. Чи важко перед публікою співати такі особисті композиції?

– Я не сприймаю того, що тато відійшов. Він поруч (сльозяться очі, голос тремтить, – авт.). Я його відчуваю. Він постійно підказує мені, передбачає проблеми. Якщо колись ми спілкувалися телефоном, то зараз спілкуємося в снах. Колись мій наставник, психолог, лікар, який практикує тибетську медицину, вчив мене медитації, йоги, а потім я стала вегетаріанкою. Саме завдяки йому відкрилося глибоке відчуття світу навколо, у собі.

– Ваш образ оповитий магією, містикою. Це піар чи частина вашого життя?

– У цьому немає піару. Це все було ще до "Лами". Можливо, це розпочалося, коли ще в Івано-Франківську в мене був проект "Магія". Можливо, відтоді притягується до мене цей образ. Або просто я така людина. У мене ще здавна є зв’язок із потойбічним світом. Я помітила це, коли померла моя бабуся. А нещодавно, коли тато відійшов у вічність, відчула, що він усе одно поруч. Відчула різке духовне зростання. Багато що відкрилося....

– У вашому останньому кліпі показано тему матеріальних та духовних цінностей. Це ваша особиста історія чи відчуття того, що відбувається?

– Не тільки моя особиста історія. Хотіла нагадати, що люди ставатимуть щасливішими, якщо вони не залежатимуть від матеріальних речей. Чим менше про це думаєш, чим менше цього маєш, тим легше жити. Я така сама... Я – артист... Можу їхати в машині, але мені набагато ком­фортніше в метро: бачу людей, їхні очі, це заряджає... У цьому напрямку я вільна та щаслива.

Прикро, сьогодні залишається мало людей, які хочуть розвиватися духовно. Читати книги, літературу. Люди ніби розуміють, що є цінності, ніби прагнуть цього, але насправді відгороджуються. Коли україн­ський артист випускає диск, його не купують, не підтримують – усе скачують в Інтернеті. Тому і є проблема з культурою, яка відступає на другий план. А з мовою скільки проблем!..

– Як це змінити?

– Треба змінити менталітет. Потрібні люди, одиниці, які своєю творчістю, діями, могли б запалювати людей, щоби вони розвивалися духовно. Від духовного рівня залежить наше духовне життя. Так ми потім обираємо наших президентів, бо недалекоглядні й не на тому рівні живемо.

"Плануємо з коханим весілля"

– Останнім часом у вашому житті сталося багато змін...

– Так. Це й зустріч із коханою людиною, і тато помер, і закрили будинок звукозапису, де писали альбом. Ми дуже багато доклали зусиль, щоб відновити роботу. Можливо, тому так довго працювали над новим альбомом "Назавжди".

– Чому така назва?

– Якось відчула поряд усіх близьких: група, коханий, журналісти, які є моїми друзями. Цей альбом присвятила всім цим людям. Разом із вами я назавжди.

– Нещодавно ви зізналися, що молитеся з коханою людиною, що щасливі. Буде весілля?

– Так, плануємо з коханим весілля. Але коханий, як і я, має багато справ. Ми не дуже поспішаємо.

– Яким буде весілля?

– Ми не любимо величезні вечірки на багато людей, коли всі "розкошелюються", а наречені не впізнають гостей. Хочеться щирого душевного свята.

Що побажаєте читачам?

– Бажаю внутрішньої гармонії із собою. Великого щастя! І щоб відчували щастя не миттєво, а стабільно. Світла та обов’язково родини навколо! 
Валерія Чорней

Цікаві факти
про Наталю Дзеньків

 Народилася в сім’ї артистів Гуцульського ансамблю пісні й танцю.
 Закінчила музичне училище за класом фортепіано.
 На початку 1990-х співала в гурті "Магія".
 Є одним із засновників гурту "Лама" (виник 2005 року).
 2007 року на церемонії MTV Europe Music Awards у Мюнхені отримала премію "Кращий український виконавець".
15-11-2013, 15:50
Коментарів 0 Переглядів 2 592

Теги -

До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.