RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Шкодую, що не назвали гурт «Мамай»
Вони об’єднали козацьку пісню з рок-культурою. Популярний гурт Kozak System на концерті в чернівецькому пабі "Паблік" презентував свій дебютний альбом "Шабля".

Про музичну творчість, політику, друзів та ворогів кореспондентові "МБ" розповів бас-гітарист Kozak System Володимир Шерстюк.

"У Ярмоли з’явилася дружина і дуже змінила його"

– Напередодні концерту в Чернівцях ви гучно презентували свій альбом у столиці…

– Презентація в Києві відбулася дуже добре. Дуже вдячний всім нашим друзям, які прийшли на концерт. Не приховуватиму, що всі вони – це справжній цвіт нації. Це люди від спортсменів і політиків до музикантів і журналістів.

– Ви назвали альбом "Шабля". Не боїтесь, що, коли поїдете до Росії, їхні меломани сприймуть це слово за лайку?

– Ми не винні, що українське слово "шабля" звучить російською як "тихіше, будь ласка" (сміється, – авт.). Так, ми збираємось поїхати до Росії з концертами. На одній із головних російських радіо-
компаній вийде наш альбом. Він там так само називатиметься "Шабля".

– Після вашого конфлікту з Олександром Ярмолою "Гайдамаки" поділились на два проекти. Як гурту Kozak System вдалося домовитись із Ярмолою про використання пісень "Гайдамаків" у вашій творчості?

– Пісні, які ви чуєте у виконанні нашого колективу, створили ще в період, коли ми були "Гайдамаками". Автори цих пісень – ми, тобто нинішні Kozak System. Тобто "Гайдамаки" у повному складі без вокаліста. Жодної пісні Олександр не написав. Те, що ми виконуємо ці пісні, етично й морально. У нас з ним ворожі стосунки з його боку. Чому ми розійшлися? Не можу пояснити. Одна з причин – те, що у Сашка з’явилася дружина, яка дуже сильно змінила його. Вона була бухгалтером і менеджером гурту. А за три роки вони вирішили зробити з "Гайдамаків" цілий сімейний бізнес.

"Положинський подарував нам 15-20 текстів"

– Ви планували вмістити в альбом власний кавер на одну з пісень гурту Nirvana.

– Лейбл, який видавав нашу платівку, ініціював перемовини щодо авторських прав тієї пісні. Ми зв’язалися з вдовою Курта Кобейна Кортні Лав, щоб домовитись. Та виявилося, що ці права їй давно не належать. А кому саме належать – невідомо. Через це ми відмовились виконувати пісню "Нірвани".

– Вам подарував дві пісні Сашко Положинський…

– Сашко – це людина фантастичної творчої щедрості. Якось він прийшов до нас і приніс стос текстів! Там було 15-20 текстів. Сказав: "Хлопці, я не хочу, щоб вони пропадали. Я вам дарую ці пісні". Ми з ним репетирували довго. На жаль, у нас не вийшов спільний проект. Він сказав: "Я помітив, що ваш вокаліст Ваня Леньо прекрасно співає. Бачу, що ви можете добре обійтися без мене". Пісні Положинського, безумовно, увійдуть і до наступного альбому.

– Якби не гайдамаки і не козаки, то кого ви витягнули б з історії?

– Трішки шкодую, що ми не назвалися, наприклад, гуртом "Мамай". Мамай – це сакральний образ українського музиканта, характерника і філософа. Уявіть собі, що може бути кращим, ніж поєднання цих понять в українському форматі?

– Нещодавно відзначали восьму річницю Помаранчевої революції. Наскільки значимі для вас ці події?

– Ці події дуже важливі для мене. Це прекрасна дата солідарності українського суспільства, яке хотіло побороти владу й несправедливість.

Я був на Майдані з першого до останнього дня. Ми чотири рази грали там. Крім того, "Гайдамаки" виступали там першими. Добре пам’ятаю той день – 23 листопада 2004 року. Нас показали 50 телекомпаній світу в прямому ефірі! Завжди пам’ятаю очі людей на Майдані. Впевнений, що людей кинули політики. А люди повірили тоді. І я боюся, що наступні такі революції відбудуться не скоро.
Микола Кобилюк

З ДОСЬЄ "МБ"
Гурт Kozak System – музиканти із захопливою історією становлення у складі гурту "Гайдамаки". Вони постійні гості Німеччини, Швейцарії, Польщі та інших країн.
Вперше в історії український гурт "Гайдамаки" виступив на головній сцені найбільшого у Центральній та Східній Європі фестивалю Sziget.
Навесні 2012 року в "Гайдамаків" відбувся розкол. Через конфлікт музиканти покинули вокаліста Олександра Ярмолу і створили новий проект Kozak System.
30-11-2012, 17:32
Коментарів 0 Переглядів 2 616

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.