RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Соромно в Україні співати російською»

Ці музиканти – чи не єдині в Україні, хто від часів популярного хіт-параду "Територія А" доcі сповідує в шоу-бізнесі музику стилю реггі. А пісні гурту "The Вйо" "Зорі", "Ганджа", "Мануна", записані багато років тому, чимало меломанів досі вважають такими, які ніколи не постаріють. Днями легендарний гурт виступив у Чернівцях.

За що сварить дружина вокаліста "The Вйо", чому музикантам сподобалася чернівецька публіка і як змінився гурт за останні 15 років – в інтерв’ю "МБ" з лідером команди Мирославом КУВАЛДІНИМ.

"Гадаю, Чернівці не спаскудили, а підчистили"

– Мирославе, як вам чернівецькі глядачі?

– У першій частині концерту було трохи в’яло: люди сиділи за столами. Всі такі чемні, цнотливі… Спочатку навіть здалося, що чернівчани трохи зверхні. Та пізніше переконався, що був не правий: всі гарно танцювали.

Років 15 тому ми приїжджали до вас з концертом. Не пригадую точно, що то було… Можливо, "Червона рута" чи День міста. Але знаю, що тут було дуже багато приємних людей. Публіка дуже сподобалася нам. І гадаю, що це взаємно.

– Тоді чи зараз роздивилися Чернівці?

– Нині ще не встигли. Я пам’ятаю, що тоді ваше місто було дуже красивим. Гадаю, його не спаскудили, а швидше навпаки – підчистили.

– Нещодавно ви видали новий альбом "Є?". Який він?

– Наші старі пісні перевірені часом. І коли я їх слухаю, мені подобається кожна композиція. Гадаю, в кожен альбом треба давати хорошого у невеликій кількості, ніж багато якогось "порожняку". Ми старалися зробити цю платівку цікавою.

– А що сталося з вашим сольним проектом?

– Я тоді повівся на московських продюсерів. Був такий Олег Нестеров – класний пацан, нормальну музику робить. Але він мене заплутав: "Давай працювати на Росію, але треба співати тільки російською". Ми зробили альбом – на мій погляд, класний, рівненький. Його приємно слухати. Тільки в Україні мені соромно співати російською. Маю навіть такий принцип – розмовляти з журналістами винятково українською мовою.

– Ви на концертах скидаєте глядачам музику на флешки, диски…

– Ми хочемо, щоб музика була у вільному доступі. Розповсюджуємо свої композиції через Інтернет. Гадаю, вони – для того, щоб їх слухали. Зараз уже ніхто не купує диски. Але водночас ми не хочемо підштовхувати людей до того, щоб вони крали. Навпаки – хочемо дозволити людям вільно насолоджуватися музикою.

– З чого черпаєте позитив для творчості?

– З їжі, повітря, фруктів… Але курити почали менше. Ми зрозуміли, що час куріння вже минув років п’ять тому.

– Чим відрізняється "The Вйо" періоду "Території А" від нинішнього?

– Тоді ми виступали під фонограму, а нині – наживо. Звісно, всі подорослішали. Тепер нам легше знайти спільну мову на репетиціях. Не потрібно так часто нам зустрічатися і щось вигадувати.

"Найкращі пісні народжуються отак… тьху!"

– Що сталося з програмою "Міністерство прем’єр", яку ви вели на каналі М1?

– Коли вона стала мені нецікавою, це почали помічати і глядачі, і продюсери. Спочатку все було добре, а потім почалося: два кроки вперед – два кроки назад…

– У яких муках народжується пісня?

– Найкращі пісні народжуються отак… тьху! (випльовує, – авт.). Виплюнув і все! Прокинувся зранку – і швиденько записав. Так була написана наша пісня "Зорі". Але є й складні пісні, як наша нова композиція "Депутати". Я на кожному концерті не можу пригадати її текст. Наш клавішник мені постійно "видавлює" мозок через це. Ну, така собі "соціалка". Також дружина часто сварить через це: "Співай про любов! Куди ти лізеш?" Мені ж хочеться торкатися соціальних тем. Коли в тебе є мікрофон і глядачі, то навіщо їм розповідати ні про що?

– Раніше ви говорили, що музику стилю реггі краще сприймають на Заході України, ніж на Сході. Як гадаєте, чому так?

– Та взагалі на Заході відкритіші та уважніші люди. Коли ти сідаєш у потяг "Луганськ – Львів", це як телепорт. На Сході одразу можна отримати багато "матюччя" від провідниці. Зникає бажання куди-небудь їхати цим потягом. Через це ми дуже-дуже любимо вас, західняки.

– Яке ваше ставлення до політики?

– Мені це нецікаво. Не бачу нині жодного цікавого політика. Я їм не вірю. Вони й самі не вірять у те, що кажуть.

– Ваші побажання буковинцям?

– Буковинці! Розслабляйтеся і поборемо!
Микола КОБИЛЮК

Довідка.
Гурт "The Вйо" засновано у місті Кобеляки на Полтавщині 1991 року.
Основу команди склали гітарист Сергій Підкаура і співак Мирослав Кувалдін.
1995 року "The Вйо" стали лауреатом фестивалю "Червона рута" із задиркуватою піснею "Ганджа". Гурт посів третє місце в жанрі танцювальної музики.
Після тривалої перерви у серпні 2008 року гурт відновив свою концертну діяльність.
4-05-2012, 16:52
Коментарів 0 Переглядів 2 273

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.