RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецький бухгалтер хоче вишити Андрія Шевченка

Головний бухгалтер однієї з чернівецьких фірм Андрій Симуляк – досить відомий у місті вишивальник. А оскільки молодий чоловік – ще й футбольний фанат, то почав вишивати ексклюзивні роботи, присвячені улюбленій грі.
- Мені дуже подобаються логотипи футбольних клубів та збірних різних країн, тому вирішив вишити їх, – розповів „МБ” Андрій СИМУЛЯК. – Моя улюблена команда – збірна Бразилії. Тому насамперед вишив її логотип. Надзвичайно важко було перевести його вручну на полотно. Спершу я просканував логотип, збільшив у десятки разів, потім приклав до полотна, обвів олівцем, підібрав нитки. Все було дуже примітивно. Витратив на цю роботу два місяці. Зараз вишиватиму логотипи футбольного клубу “Мілан” і Ліги чемпіонів УЕФА. Взагалі мрію вишити логотипи найвідоміших футбольних команд і клубів та зробити персональну виставку. А ще я хотів би вишити портрет відомого українського футболіста Андрія Шевченка і передати йому. Його фотографій в Інтернеті багато. Зараз у мене є власна комп’ютерна програма, з допомогою якої зможу перевести портрет Шевченка у вигляді хрестиків на полотно. Щоби вишити його, потрібно буде понад півроку.
- Моя мама дуже гарно вишивала, тому я попросив її показати, як робити хрестики, – пригадав Андрій. – Мені сподобалося, відтоді все й почалося. Серветки вишивав, подушечки, великі подушки. Спершу соромився свого захоплення. Лише два мої найближчі друзі знали, що я вишиваю. Після закінчення Іванківецької середньої школи, що на Кіцманщині, навчався у технікумі, потім вступив до фінансово-юридичної академії, здобув спеціальність “Бухгалтерський облік і аудит”. І весь цей час не покидав вишивання. Тепер я вже не соромлюся його. Всі мої знайомі, сусіди, співробітники знають, що я вишиваю. Інколи навіть роблять замовлення. Один мій співробітник захотів, щоби я вишив лисичку для його маленької доньки, інший – подушечку для дружини. Для свого друга, який захоплюється політикою, я зобразив на серветці перевернуту підкову зі знаком оклику посередині та напис “Так!”. Свої роботи ніколи не продаю, а лише дарую. Нитки купляю здебільшого французькі. Вони хоча й дорогі, але краще виглядають і довше тримаються барви. Їх у мене більше ста видів та кольорів. Дружина інколи дорікає, що трачу на нитки багато грошей. Ми з Оксаною – з одного села. Тож вона давно знала, що я вишиваю, і досить спокійно до цього ставиться. Ще коли ми зустрічалися, я подарував їй картину з нашими іменами і подушечку. Спершу вона не вірила, що це я сам вишив їх, думала, моя мама. Довелося продемонструвати перед Оксаною і майбутньою тещею своє вміння. А тепер хочу зробити дружині подарунок на День народження – зобразити на полотні її портрет. Для цього треба зробити на цифровому фотоапараті гарну фотографію. З допомогою відповідної програми переведу її в хрестики і почну працювати.
Молодий чоловік стверджує, що коли вишиває, почувається дуже добре і спокійно.
- Тоді мені можна говорити, що завгодно, навіть грубощі, я не реагую –такий розслаблений, – сміється Андрій. – Буває, по декілька годин не встаю з місця. Я вишивав би навіть у неділю, але Оксана забороняє, каже, що гріх. Можу навіть рано перед роботою вишивати, тоді весь день почуваюся дуже спокійно. Дружина приходить пізніше за мене. То, чекаючи на неї, сідаю біля вікна і вишиваю. Мені подобається це робити, тому ніколи не буває сумно, не тягне випити чи покурити. Вважаю, що вишивання у наш час допомагає зберегти здоров’я і нерви. Коли у нас народиться дитина – дівчинка чи хлопчик – обов’язково навчу її вишивати. А сина – ще й грати у футбол.
Надії БУДНОЇ
22-05-2008, 11:13
Коментарів 0 Переглядів 4 320

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.