RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Історія стосунків Дейва Мастейна і Керрі Кінга (відповідно, гуртів Megadeth і Slayer) дещо нагадує гоголівську "Повість про те, як посварились Іван Іванович з Іваном Никифоровичем". Подібно до малоросійських миргородців, ці двоє також є земляками (тільки каліфорнійцями) і, продавши мільйони платівок, спокійно можуть вважатися – причому, значно багатшими за гоголівських – поміщиками сьогодення. І так само, як героїв Гоголя, їх пов’язує сяка-така дружба в минулому. Лише замість дворянських зібрань і обговорень маєткових справ, Мастейн і Кінг відвідували такі місця на лос-анджелеському Сансет Стріп, як Whiskey A Go Go і Rainbow Bar & Grill, де в товаристві кумплів з металічного цеху розглядалися, яку чергову красуню "осідлати" б і чим таким заправити би ніс.

Певний (втім, дуже нетривалий) час Кінг навіть грав у Megadeth. Було це на початку 1980-х років, коли банківські рахунки Дейва і Керрі щороку поповнювались спочатку п’ятизначними, а згодом і шестизначними сумами завдяки одночасно вигаданому стилю треш. На додачу Мастейн на початку кар’єри засвітився в складі Metallica – головних треш-винахідників, звідки його "попросили" напередодні виходу дебютної платівки. Образа гострою скалкою отруювала все подальше життя "рудої бестії", внаслідок чого він, знову ж таки подібно до гоголівських хрестоматійних персонажів, вів тяганину з колишніми співгрупниками. Тільки не в судах, а на шпальтах преси. Та повернімось до протистояння з лідером Slayer.

До певного часу між Кінгом і Мастейном утримувався статус -кво, але все змінилось років десять тому після того, як колишній наркоман і черевомовець Дейв "з’єднався з Христом". Попри те, що музика Megadeth аж ніяк не була близькою до християнства, незабаром Мастейн відмовився виступати на одній сцені з відверто сатанинськими командами на кшталт Dissection на кількох великих рок-фестивалях. Все це, ясна річ, не могло не обходити Керрі Кінга, вся творчість групи якого була від початку й до кінця антихристиянською. Себто гучні заяви його колишнього "братчика по бухалову" і стали тим "гусаком", за якого так сильно образився свого часу Іван Никифорович.

В одному з інтерв’ю Кінг сказав про Мастейна буквально таке: "Просто він телепень, розумієш? Будь-хто скаже тобі це. Негідник, неприємний тип, ідіот і дивний чувак". У відповідь "руда бестія" спочатку повівся значно толерантніше: "Якщо ти хочеш розібратись, ти знаєш, де я живу. Ти і так крутий, то навіщо тобі поводитись подібним чином. Будь чоловіком, не кажи всього цього пресі". Втім, конфлікт розпалювався, і надалі Дейв був уже не таким пай-хлопчиком, вдаючись до тієї ж лексики, що й Керрі. Одне слово, стосунки точилися за схемою: "дурень!" – "від дурня чую!"

Як і у Гоголя, колишніх приятелів спробували помирити спільні знайомі. А саме – як не дивно – колеги з Metallica. Ларс Ульріх і КO. запропонували Megadeth, Slayer і Anthrax – іншим загальновизнаним батькам стилю треш – провести спільний тур під назвою The Big 4 ("велика четвірка"). Планували дати сім спільних шоу в країнах Центральної і Східної Європи влітку 2010 року. Чудово розуміючи, які гроші стоять за такою принадною перспективою, а може, й справді втомившись від обопільних анафем, усі, включно з Кінгом і Мастейном, погодилися. Навіть попри те, що під час фінального джему потрібно було стояти поруч на сцені.

І ось тут паралелі з гоголівським Миргородом та його поміщиками уриваються, оскільки, як не чекали деякі фанати продовження скандалу, ніхто, образно кажучи, не промовив свого "гусака", і всі шоу відбулися просто бездоганно. У спільному з Мастейном інтерв’ю Кінг зізнався: "Я не міг пригадати, чим він (Дейв) мене так засмутив. Тож коли ми з ним зустрілись в аеропорту, я підійшов і сказав: "Чуваче, ми, здається, не бачились цілих 15 років!" Ось такий хеппі-енд, аж не віриться.

На початку цього року історія, але вже зовсім не скандальна, Мастейна і Кінга отримала продовження. Megadeth і Salyer (двом іншим командам з "великої четвірки" завадив дуже щільний графік сольних концертів) домовились про 23 (!) спільні виступи в турі під суто трешевою назвою European Carnage ("Європейська різня"), організатором якого є компанія Sonisphere Festivals – та сама, що проводила й шоу The Big 4. Київ матиме честь відкривати цей тур: дійство відбудеться 13 березня в Міжнародному виставковому центрі на лівому березі – напевно, найкращій на сьогодні сцені столиці, яку свого часу вдало "обкатали" Rammstein.

Оскільки це буде перший концерт двох друзів-ворогів-друзів, безперечно, слід чекати неймовірного драйву. І все ж таки я й досі не розумію, як уживатиметься войовничий християнин Дейв Мастейн з іще більш войовничими сатанистами Slayer? Тут одне з двох: або всі ці ескапади навколо релігії – просто засіб для привертання більшої уваги, і Мастейн насправді – лицемір, як і стверджував колись Кінг, або їм усе це брязкання зброєю вже остаточно набридло. Що ж, мабуть, пора. Тим більше, що у квітні розпочнеться другий тур The Big 4, коли знову доведеться виходити на сцену разом.
Дмитро АНТОНЮК
25-02-2011, 10:22
Коментарів 0 Переглядів 1 819

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.