RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ДахаБраха. "Light"
Видавець – Автор, 2010
9 пісень

"Легкий" – це вже третій студійний альбом (а був ще перший, записанний наживо) етно-хаос четвірки "ДахаБраха". Альбом може претендувати на звання найкращого у році, що минає: стилістично різнопланові пісні показують усю багатогранність одного з безперечно найцікавіших концертних колективів України. Є тут і справжній "Закарпатський реп", і найчистісіньке укроетно (старовинні співанки "Приспівки", "Бувайте здорові"). Крім того, "ДахаБраха", не змінюючи свого музичного почерку, почала легко й невимушено виробляти комічні піруети з використанням напрацювань американських співаків у жанрі соул (пісні "Specially for you" та "Show me your love"), і навіть новозеландські апологети стилю драм енд бас Concord Dawn зазнали інтерпретації українською. Одне слово, учасники гурту зробили крок вперед, для того щоби подивитися на власне минуле трохи по-іншому. Здається, тепер вони змогли розслабитися та запрошують всіх до танцю, від якого аж паморочиться в голові та пробиває на сміх. Альбом варто купувати на концертах гурту. Слідкуйте за афішами: тур на його підтримку вже стартував.

Cheshires. "Дрожь"
Видавець – Cardiowave, 2010
12 пісень

Дивні ці одесити: замість робити щось своє або ж наслідувати когось із західних класиків вони дивляться у східний бік. Тож, слухаючи цей, вже другий студійний альбом музикантів, не дивуйтеся, якщо почуєте знайомі "мумій-тролівські" ритми: фронтмен "Чеширів" Вадим Казаков співає практично у тій самій манері, що й Ілля Лагутенко. Музиканти Cheshires і не приховують своїх захоплень російським роком: на альбомі то тут, то там впізнаються й "Би-2", й "Агата Кристи", й "Смысловые Галлюцинации". З таким підходом "чеширці" навряд чи колись зберуть стадіони на сольних виступах: у найкращому випадку виступлять у когось із вищезгаданих російських рок-зірок на розігріві. Альбом можна похвалити хіба за якість виконання, потужну звукорежисуру і відмінне зведення: звучить нічим не гірше, ніж у тих-таки північно-східних рокерів. Загалом, слухаючи цей альбом, розумієш, що Захід і Схід (точніше, у цьому випадку Південь), на жаль, ніколи не будуть разом. Не виключено, що невдовзі на якомусь із "братніх" сайтів прочитаємо: "Еще одни хохлы, которые косят под русский рок".

Скрябін. "Андріївський Unplugged"
Видавець – Moon Records, 2010
21 трек

Усім шанувальникам творчості Кузьми та його групи несподіваний і оригінальний лот – концерт "Андріївській UNPLUGGED", записаний наживо на радіостанції "Львівська хвиля" наприкінці минулого року. Тоді у Львові гурт у складі Андрія "Кузьми" Кузьменка (вокал), Олексія "Звалі" Зволінського (гітара), Костянтина Сухоносова (клавіші), Костянтина Глітіна (бас) та Вадима Колісніченка (барабани) вкотре довів, що, крім електричного, може без проблем виступати і в акустичному форматі. Чому концерт називається Андріївський? Це надто просто: по-перше, запис відбувся 13 грудня, по-друге, пригадайте, як звати Кузьму, по-третє, ще двоє Андріїв – Великий та Антонюк – і провели оце ранкове анплакт-шоу. Диск унікальний тим, що по суті являє собою інтерв’ю з очільником "Скрябіна", у паузах між частинами якого в радіостудії наживо лунає музика. Пісні переважно з двох останніх альбомів, хоча на прохання ведучих Кузьма виконав і давній хіт "Птахи". Альбом розраховано передусім на справжніх фанатів "Скрябіна".

С.К.А.Й. "!"
Видавець – Lavina Music, 2010
17 пісень

Чого тільки не зробиш, щоби твій альбом купували. Технології на місці не стоять, і гурт "С.К.А.Й." намагається крокувати з ними в ногу. Щойно вигадали 3D в кіно – вже маєте і в музиці: ексклюзивна оригінальна обкладинка цього альбому виконана із застосуванням новітніх технологій 3D-графіки, й щоби її належно роздивитися, до диску в комплекті додано ще й спеціальні окуляри. Окуляри одягнули, обкладинку роздивилися, далі розпаковуємо диск і вставляємо його до CD-програвача. А тут на нас чекає порція такого собі українського рон-н-ролу чи альтернативного року, чи пост-панку – кому як більше подобається. Фронтмен гурту "С.К.А.Й." Олег Собчук каже: "Третю платівку відрізняє надсучасний саунд і потужний драйв, але це зовсім не означає, що ми відмовилися від своєї фірмової пронизливої лірики, завдяки якій гурт власне і став популярним. В альбомі багато чудових пісень, на які хочеться відзняти відео. Декілька нових пісень ми вже зараз з успіхом граємо на концертах". Не обійшлося і без тандемів: маємо на диску спільні речі з Піккардійською Терцією та Муріком з "Грін Грей".
10-12-2010, 11:00
Коментарів 0 Переглядів 2 452

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!