RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Юрій Здоренко & Хаш. "На здоров’я"
Видавець – Moon records, 2010
13 пісень

Спочатку Юрко Здоренко грав у "ВВ". Потім організував свою глем-групу "ЯЯЯ", яка випустила два альбоми і розпочався. Далі був гурт "Індиго", який розпався, нічим про себе не заявивши. Потім – затяжна перерва, далі – "Борщ". Але й ця музична страва швидко закінчилась: один з учасників гурту – Сашко Піпа – зрозумів, що від того, куди з електронними фішками Здоренка скочується "Борщ", його, старого панка, не пре. Тож Піпа організував собі @TRAKTOR, а Здоренко зібрав "Хаш" і записав 2009 року максі-сингл "П’яний шансон, або Трохи віскі", прихопивши рок-бешкетування "Борщу" і приправивши його електронікою. Та електро не прижилося, і наступний альбом "На здоров’я" вже можна охарактеризувати як кабаре-фолк. Прихильники росшансону його навряд чи слухатимуть, а ось фанати укророку – залюбки. Також "Хаш" став частим гостем на байкерських паті, бо має в арсеналі і гавайську гітарку, і стьобні алкотрешові тексти, і ненав’язливий акордеончик – все, що треба моторокерам для повного щастя.

Wідень. "Термінатор" (максі-сингл)
Видавець – Автор, 2010
3 пісні

Приємно дізнатися, що на Слобожанщині існують питомо українські, і що головне – україномовні гурти. Скажімо, харківський "Widень", який спеціально для російськомовних слухачів пояснює, що назва ця російською "проізносіцца" як "ВидЭнь", а не "Видень" і не "Вена". Щодо музичної складової, то тут хлопці поки що блукають, називаючи свій стиль і металом, і альтернативою, але радше це суміш тієї самої альтернативи з фанком та панком. Свій – уже другий – максі-сингл хлопці виклали в Інтернет: http://rghost.ru/2959901. Але під час спроби завантажити пісні браузер вам напише, що усі посилання заражено вірусом. Музиканти ж дають пояснення: якщо ви все-таки проігноруєте попередження, то ваш комп’ютер перетвориться на термінатора – вбивцю, який знищуватиме людей. І чого тільки люди не вигадають, щоби привернути увагу до назви свого міні-альбому! Наразі команда вирушила в тур "Срібна Змія". Також у турі помічені львівська "Анна" і наша Maknamara, від якої чекаємо нового альбому.

Перкалаба. "Перкалабські придатки"
Видавець – Автор, 2010
9 пісень

"Перкалабські придатки" – це збірка стьобних пісень, яку музиканти "Перкалаби" виставили на своєму сайті для загального доступу. 9 треків – це не повноцінний альбом, а радше той матеріал, який музиканти грають на репетиціях і зрідка на квартирниках для друзів та друзів своїх друзів. Зрозуміло, тут не задіяно усі ті інструменти, якими славиться "Перкалаба" (відсутні духові і цимбали), натомість маємо голий драйв і непричесане, але щире звучання, просякнуте шибайголовим пофігізмом. Одне слово, маємо своєрідний панк-рок івано-франківського розливу. Причому, панк не за стилістикою, а за подачею. Порівняння, яке виникає після прослуховування: це як "Рубль" Шнура після "Ленінграду". Ніби і голос той самий, і гітари ті ж, а чогось таки не вистачає (власне, не вистачає згаданих інструментів). Звісно, випускати усе це на диску Мох і компанія не збираються. Але послухати можна. Зокрема – "Молитву", "Catch CC", "Маки червоні", "Сомів", "2 кольори" і навіть кавер-версію пісні "Як довго я шукав" гурту "Фліт".

Серцевий напад. "Fight For Ноpe"
Видавець – Автор, 2010
16 пісень

"Серцевий Напад" вирішив "боротися за надію" – саме так перекладається назва третього студійного альбому групи, записаного, на відміну від попередніх двох, у рідних Чернівцях. Нагадаю, перший альбом "Дорослі діти" було записано на рівненській студії, що належить музикантові "Брем Стокер" Олексію Казанцеву. Другий лонгплей "Golden Shits" – у Луцьку, і так само невдало. Але Бог любить трійцю: саме третя спроба повернула дитя до материнського лона, саме на "Буковині" (назва студії) записували матеріал, що став основою нового альбому. Музиканти нарешті ніби залишились задоволені роботою. Змінилась і стилістика: це вже не сопливий love-punk і не pop-punk, а так званий восьмибітний poppy-hardcore. Звичайно, цією музикою "сердечники" не винайшли велосипед, але принаймні слухається альбом свіжо. Розширилась і тематика: тепер у піснях є і пошук себе у соціумі, й оспівування конкретних персонажів, ну і трохи любові з її розчаруваннями, куди ж без цього. Купити диски можна на концертах гурту.
12-11-2010, 11:10
Коментарів 0 Переглядів 2 169

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.