RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

DOK. "DOK"
Видавець – Автор, 2009
10 композицій

Цей альбом я минулого року прогавив. А шкода, бо справді потужна робота. Недарма ж дебютник DOK увійшов до двадцятки найкращих дисків за версією престижного російського музичного журналу FUZZ. Тепер українські джазовики, які вдало переплітають класику жанру з новими вкрапленнями на кшталт гранжу, вирішили довести своє право на існування другим, ще вишуканішим і більш зрілим альбомом. До дніпропетровської формації приєднався саксофоніст, тож новий диск обіцяє бути ще цікавішим, а називатиметься він так само мінімалістично: "DVA". Надпотужна енергетика першого альбому завоювала прихильність не лише меломанів, а й знаних світових акул шоу-бізу. Одна (тобто один) із них – відомий ізраїльський музикант M.Amar, що співпрацював навіть із такими колективами, як Mr. Bungle та Fantomas. Що цікаво: використовувати музику даного проекту зможуть у своїх цілях навіть ді-джеї: для гурманів диск буде випущено на вінілі. Наостанок треба сказати, що вже наприкінці жовтня гурт вирушає у турне, тож слідкуйте за афішами: не виключено, що DOK завітає і до нашого міста.

Перша лайка (панк-збірка)
Видавець – Індюк Рекордс, 2010
17 пісень

Альбом створено ще 2007 року, але остаточно вилизано, зведено і випущено в Інтернет для вільного скачування лише 2010-го. Збірку підготовлено рівненською студією "Індюк Рекордз" (у минулому – "Ска-Н-Дал"), що належить учаснику відомої панк-формації "Брем Стокер" Олексію Казанцеву. Саме на цій студії були записані усі альбоми "Стокерів". А взагалі, двері цієї звукотвірні люб’язно відчинені для всіх, хто грає і воліє записувати рок у всіх його проявах, але не має на це надто багато грошей. Олексій вибудовує до кожного клієнта особливий підхід, тому з’їжджаються до нього зі всієї Західної України. "Перша лайка" – може, й не перша офіційна панк-збірка і, може, охоплює далеко не всіх представників українського панк-руху, але принаймні всіх найбільш веселих і відносно відомих ска-, хардкор-, поп– та інших панк-рокерів, серед яких львівські гурти "Абу-Касимові Капці" та "ХУ4", івано-франківські "5 поверх" та "Пан Пупец", чернівецький "Серцевий Напад", столичні "Йожики" та "Подкурить", а ще херсонські "Йожики Сміються", радевилівські "Шалені Яблука", ужгородський "Допінг" та ін.

AL.KO_KC. "Перший День Землі"
(Live EP)
Видавець – Автор, 2009
4 композиції

Незрозуміло, що хотів нам сказати своєю назвою гурт, але музика, незважаючи на концертний запис, заслуговує на увагу. Про саму формацію відомо, що засновано її в липні 2006 року в містечку Долина Івано-Франківської області. Склад: двоє гітаристів – Ростислав Медвідь та Андрій Начас, басист – Володимир Батіг, барабанщик – Петро Куцик. Самі музиканти ніяк не визначають свій стиль, вважаючи, що "кожна музика має свого слухача". Банально, але правда. А ще хлопці стверджують, що велике значення для розвитку групи має атмосфера, в якій створюється музика, а також єдність групи та спільність поглядів. І з цим твердженням теж важко не погодитись. Щодо самої музики: маємо альтернативні інструменталки, не обтяжені вокалом, які можуть слугувати саундтреком до якогось фільму, якщо у Долині, звісно, колись почнуть знімати кіно. Музиканти нічого нового не придумали: таку музику грали до них десятки, а то й сотні гуртів, серед них назву хоча б "U-2". Але чути, що грають щиро, та й пальчики бігають. А для досконалості потрібен час: "U-2" теж колись починали невідомими хлопчаками.

Тартак. "Назбиралося на 2010"

Видавець – Автор, 2010
20 пісень

Випустивши взимку альбом "Опір Матеріалів", "Тартак" назбирав усіляких неліквідів на ще один реліз. Серед того, що потрапило на платівку, – ремікси, римейки і невидані пісні, записані гуртом у різні роки. Сашко Положинський розповідає, що коли шанувальники гурту чули по радіо інакші версії пісень, ніж ті, що увійшли до номерних альбомів, то запитували, мовляв, а де ці ремікси можна взяти? Бувало, комусь із музикантів "Тартака" хотілося реалізувати себе як реаранжувальника чи діджея. І треба сказати, що виходило це у хлопців непогано. А ще залишалося кілька невиданих композицій, які все невідомо було, куди включити. Так і "Назбиралося на двадцять десять". Тут можна почути дві спільні роботи з Андрієм Підлужним: культові "Лицарський хрест" (акустичну версію) і "Не кажучи нікому" (мікс), а також різдвяну пісню "А в нашого пана" у виконанні "Тартака" та дуету "Астарта", римейки пісень "Кожне тіло", "Омана", "Я не знаю", "Ти дуже гарна" тощо. Нагадаю, що це вже другий альбом реміксів Тартака: раніше був "Перший комерційний". Розраховано на справжніх прихильників творчості гурту.
29-10-2010, 10:25
Коментарів 0 Переглядів 1 668

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.