RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ойра та Андрій Кириченко.
"Клубок Мокоші"
Видавець – Автор, 2010,
10 пісень


Харківська Ойра вже віддавна полюбляє експериментувати з фольклором. У другому диску гурту маємо надзвичайно цікаву інтрпретацію автентики, переважно східноукраїнського походження. Щодо Андрія Кириченка, він позначив альбом чарівною легкістю easy listnening та ненав’язливою поліфонією м’яких електроаранжувань. Андрій – електронний музикант, але його електроніка на диску цілком дозована і не псує загального враження від бездоганних фольклорних наспівів. Ойра – слов’янський дух щасливої долі, Мокоша – богиня милосердя, жіночої половини, ворожіння, рукоділля. А разом це 10 треків, де архаїчні дохристиянські наспіви, зібрані у фольклорних експедиціях, настояні на електронній музиці та приправлені найкращими партіями, виконаними на народних акустичних інструментах. Інтерпретації автентичних творів сяють різноманітними звуковими забарвленнями. Тут можна почути "ембіент" та мінімалістичні електронні експерименти, музику живої природи та шум індустріального середовища. Весь цей яскравий витвір мистецтва здатен поглинати й розчиняти в собі слухача та керувати його уявою. А хто хоче почути наживо – гайда на фест "Арт-Поле" під Одесу.

Zombie Awards. "Естрада" (ЕР)
Видавець – Автор, 2010,
6 пісень


Кому забаглося високої і чистої культури, тому не сюди. Zombie Awards – львівський панк-рок-хардкор сайд проект гурту "Проджектор Джміль", який час від часу виступає на львівських сейшенах (Dmzzz – вокал, Tapik – гітара, Glue – бас, Stahіv – ударні) і не має жодної претензії на культурність. Грають брудний хардкор на кшталт всесвітньо відомих монстрів Agnostic Front, S.O.D, M.O.D. і всього іншого в подібному дусі. Співають відповідно про соціум і своє в ньому місце: є пісні автобіографічні (як ось "Стахів"), а є переспіви тих-таки, наприклад, Agnostic Front. Одне слово, якщо вам подобається бездаховість класичного хардкор-панку і ви бажаєте зануритись в атмосферу андеграундного Львова, то ці шість пісеньок у плеєрі чудово допоможуть це зробити. Принаймні вже допомогли багатьом молодим львів’янам, які нещодавно завітали на концерт "Зомбі", присвячений презентації даного максі-синглу. Хотілося б оцінити й основне дітище – гурт "Проджектор Джміль", але, на відміну від сайд-проекту, до "Проджектора" хлопці ставляться серйозно і пишуть пісні неквапом, вивіряючи усі партії інструментів, бо хочуть, щоб їх помітили на всеукраїнській рок-сцені. Перші кроки до цього вже зроблено.

Горгішелі. "Ромбамбар"
Видавець – Сomp Music/Наш Формат, 2010,
12 пісень


Назва другого (не враховуючи концертного) альбому "Горгішелі" перекладається як ревінь. "Створений на глибинних коріннях української та грузинської культур, альбом адресовано молодій людині, яка не спокушена музичними підробками, сумнівними рейтингами та відверто заниженою планкою сприйняття і живе внутрішнім динамічним духовним життям", – зазначено в прес-релізі альбому "Ромбамбар". До складу платівки увійшли 12 композицій: 7 – українською і 5 – грузинською мовами. Автором слів і музики виступає вокалістка гурту Тамара Горгішелі, яка каже, що на сьогодні цей альбом – найбільше досягнення гурту, адже у нього влилися почуття, життєві ситуації, стосунки з позначкою "особисте" та "дуже важливо". І додає, що "Ромбамбар" створено у Львові – місті, де вони з сестрою (Етері, гітаристка команди) народжені від любові й із любов’ю: "Нам дуже тепло і затишно в рідній Україні співати рідною грузинською і рідною українською". Крім авторських композицій, на "Ромбамбарі" можна почути й кілька обробок народних пісень: українських "Ой, місяцю" і "Ой, хто, хто Миколая любить" та грузинських "Харалало" й "Нані". Записано альбом на київській студії "Lipkyzvukozapys".

ТНМК. "Проїхали" (Maxi Single)
Видавець – Автор, 2010,
5 пісень


У вересні "Танок на Майдані Конго" збирається потішити нас новим студійним альбомом "С.П.А.М.". Як буде розшифровуватися абревіатура, музиканти не повідомляють, тримаючи цю інформацію в таємниці. Але пісні з майбутнього релізу вони вже починають випускати в люди. 14-го червня, у 21-ий день народження колективу, у вузькому колі друзів і колег було презентовано чергову пісню "Проїхали", яку давно планували на роль синглу. Тепер ось – максі-сингл, де, крім заголовної, ще чотири, переважно відомі за різними проектами пісні: "Темно", "Бум/твоє місто", "Канталупа" (відомий західний хіт, переспіваний разом із ManSound та Іваном Дорном) і "Ты-то кто?". Ну а щодо заголовної пісні, її текст створив Фоззі, якому довелося спеціально заганяти себе у понурий стан, щоби передати словами відповідний настрій. "Це був Єгипет, Червоне море, і я був щасливий, як пароплав. Але я спеціально читав книжку Стівена Кінга "Серця в Атлантиді", бо знав, що писатиму цю пісню. В мене було три заготовки, і спочатку написав два якісь веселі тексти, а потім загнав себе в депресивний стан, і швиденько так, на балконі, вона й народилася", – пригадує Фоззі. Скачати: http://proihaly.tnmk.com/audio/TNMK_-_Proihaly_audio.rar
16-07-2010, 10:12
Коментарів 0 Переглядів 3 130

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.