RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Maknamara. "Maknamara" (EP)
Видавець – Автор, 2010,
4 пісні

"Обережно: екстремальний жіночий вокал", – попереджає нас обкладинка диску. І справді: така горлянка у темному закутку як гаркне, то ще й спіднє доведеться міняти. Чернівецька нью-металева "Maknamara" всього за кілька років існування так відшліфувала майстерність виконання, що тепер їй легко можна виступати поряд із провідними українськими формаціями цього напрямку, як от "Анна", "Тол", "Ніагара", "Мерва", "Карна"… І виглядатимуть чернівчани на сцені більш ніж переконливо. Єдине, чого наразі не вистачає колективу, це вдалої розкрутки. На всіляких форумах команді закидають, мовляв, нью-метал уже дещо застарів. Може, й так, але якщо гурт звучить якісно й оригінально, жодні часові рамки не повинні його стискати. Чотири вдало записані і зведені у столичній звукотвірні "Blacklight records studio" композиції занурюють слухача у всі закапелки щільного звучання: коли чуєш якість, хочеться прослухати ще раз, аби переконатися, що в Україні таки навчилися писати важкий рок. Один із небагатьох чернівецьких гуртів, за який не соромно. Що ж, із нетерпінням чекатимемо осіннього релізу повноцінного альбому. Скачати: http://maknamara.com/files/2010-Maknamara(EP).rar

Airport. "Come Back"
Видавець – Lavina Music, 2009,
13 пісень

"Безшумно відчиняються скляні двері. Залитий золотим мовчанням сонця термінал. Здалека чутно оксамитовий гул двигунів. Тебе зустрічають привітні посмішки перших нот, які запрошують у закутки твоєї душі, внутрішнього світу, минулого і майбутнього, зробити транзит з реальності у сон і назад у реальність. Отримавши координати пункту призначення, тобі дарують плавний політ, де впродовж подорожі м’який жіночий голос стирає будь-які кордони. Мікс висоти та глибини приємно затьмарює свідомість, простір і час пригощають охолоджувальними напоями, один трек змінює інший на одній повітряній хвилі з життям, і ти мрієш про те, щоб посадку оголосили якомога пізніше", – так метафорично описує дух свого гурту чернівчанин Олександр Істратій, відомий співпрацею з колективами "Юлія Лорд" і "Табула Раса", а також як барабанщик гурту "Біонік". Знайомство 2008 року з аранжувальником і музикантом Андрієм Гуралем та співачкою Іриною Дідик переростає у втілення давно задуманого – проекту якісної легкої музики у стилі "Lounge". Хто вже чув цю музику, повірити не може, що таких результатів музиканти досягли, використовуючи замість сучасної апаратури інструменти 1980-1990-х рр.

Тельнюк: Сестри. "Сонмо"
Видавець – Comp Music, 2010,
11 пісень

Весна – пора любові і натхнення – є знаковою порою для співочих сестер Лесі і Галі Тельнюк. Тож не дивно, що альбомові, який з’явився на музичних прилавках у березні, передував саме сингл "Весна". Сам альбом, попри мовби "сонну" назву, пульсує жагою і змушує меломанів остаточно прокинутись від зимової сплячки. Весна у сестер Тельнюк – як пісня: пристрасна у своїй молодечій красі, самотня у гомінкому світі сучасності й водночас відкрита до озвучення складного виру життя. Усі пісні платівки записані на відомій київській студії звукозапису "Комора" зі звукорежисером Костянтином Костенком. Щодо нових, у порівнянні з попередніми альбомами, барв звучання, то їх диск набув завдяки зведенню в лондонській студії "Sensible Musiс", де гурт працював зі звукорежисером Джоном Муном, в активі якого понад 20 років творчої роботи з такими виконавцями, як Роджер Вотерс, Браян Адамс, Earth Wind and Fire, Елтон Джон, The Pretenders, Seal, тож не важко здогадатись, що звучить платівка абсолютно пристойно. 11 нових рок-балад гурту створюють романтичний настрій у притаманній лише сестрам Тельнюк неповторній манері. Професіонали, як завжди, виявились на висоті.

Сергій Василюк. "Сховане обличчя"
Видавець – Наш Формат, 2010,
12 пісень

Аби підігріти інтерес до свого основного дітища – козацько-металевого гурту "Тінь Сонця", який невдовзі випустить уже третій за ліком альбом, Сергій Василюк у проміжку видав сольний акустичний альбом і проїхався з ним Україною. Завітав і до Чернівців, адже місцеві прихильники творчості цього гурту теж із нетерпінням чекають на повноцінний виступ "Тіні Сонця", якого, до речі, на Буковині ще не було. Сольник Василюка – це український героїко-патріотичний епос, подекуди переплетений із сьогоденними реаліями, як, наприклад, у пісні "Дівчина з Павлодару". Є в альбомі пісня на вірш Стуса, решта ж матеріалу – речі народні і самого Василюка. Приємно, що автор присвятив пісню "Твоє місто" саме Чернівцям, які, за його словами, дуже любить. На моє запитання, чи ця заява не є стандартною спробою завоювати симпатії публіки, співак відповів, що і в інших містах каже: ця пісня присвячена столиці Буковини. "Щодо "Тіні Сонця", сподіваюся, після мого акустичного туру географія наших виступів розшириться, і ми нарешті зіграємо в багатьох містах України повним складом, щоб у вирії хеві-фольку загриміла Буковина, а разом із нею й інші куточки України", – поділився мріями Сергій Василюк.
23-04-2010, 11:24
Коментарів 0 Переглядів 2 550

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.