RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Цією виставою стаю на бік ображених»

Днями чернівчани насолоджувалися грою народної артистки України та СРСР Ади Роговцевої. Під час гастрольного театрального туру Україною вона представила на сцені музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської виставу "Будьте як вдома".

Вистава про людяність
"Будьте як вдома" – вистава про те, як пара молодих емігрантів – араб Самір і полька Бася – знайшли притулок у великій квартирі у центрі Парижа.
Коли господиня помешкання – літня французька леді Марівон Дюпре – приїжджає додому і бачить непроханих гостей, про присутність яких вона нічого не знала, то спочатку сердиться. Та з часом прихиляється душею до молодих людей. Якось, засидівшись із Саміром ввечері за пляшкою вина, жінка зізнається хлопцеві: "Ти не звертай увагу на те, що я постійно бурчу на вас із Басею. Це я так, придурююся. Але я добре розумію, що ви вдихнули життя у цей дім".
Під час вистави Марівон говорить чимало гарних фраз: "Людина має жити на весь зріст, а не зігнувшись, як тарган"… "Речі – як люди: якщо ними довго не користуватися, вони починають старіти і тхнути"…
"Плач, – каже леді Марівон Самірові, – бо якщо є сльози, значить, є двигун, який підкачує їх до очей".
Леді Марівон грає сама Ада Роговцева. Коли артистка вийшла на сцену, публіка зустріла її оваціями. Ада Миколаївна, якій вже за 70, виглядала значно молодшою, незважаючи навіть на свою "літню" роль. Мимоволі виникав подив, звідки у цій маленькій на зріст жінці стільки енергії та сили.
– Я зовсім не така, якою представляюся у виставі, – зізнається Ада Миколаївна. – Але є інші люди – ті, які ображають, і ображені. Цією виставою я стаю на бік ображених і демонструю, як можуть поводитися люди.
У фіналі вистави з’являється відомий нам за програмою "Танцюю для тебе-3" смаглявий хлопець Арно Тсембенгой.

"У Чернівцях минула частина мого життя"
– Комедія поставлена за п’єсою Жана-Марі Шевре "Squat", – розповідає режисер вистави, донька Ади Роговцевої Катерина СТЕПАНКОВА. – Спочатку мені не подобався авторський фінал п’єси. Саме Арно підказав його мені. Я сиділа на кухні і думала, що ж робити, коли увійшов Арно, який товаришує з моїм сином. І каже: "Катю, я зроблю чаю". І я вигукнула: "Ось ти й прийшов, мій фінал!"
Про наше місто Ада Роговцева каже так: "Я дуже часто буваю у Чернівцях. Мабуть, усі ролі, які грала у своєму житті, представила і тут. Приїжджала сюди і на великі гастролі, які тривали місяць, і на день. Можна сказати, у Чернівцях минула частина мого життя. Люблю багатьох людей із Чернівців. Дуже шаную поетесу Тамару Севернюк".
До речі, після вистави Тамара Севернюк завітала до гримерної артистки. Жінки щиро обійнялися, як давні подруги.
Після вечері у ресторані (Ада Роговцева з донькою замовили бануш) артисти поїхали, щоби встигнути на потяг до Львова.

Враження глядачів:

– Вистава цікава і актуальна, – вважає мер Микола Федорук. – Відразу згадуються наші українці-емігранти. На виставу "Будьте як вдома" прийшов переважно через Аду Роговцеву. Років десять тому ми спілкувалися з нею під час її перебування у Чернівцях. Ада Миколаївна – велика актриса, і це відразу відчувається.

– Цю виставу треба дивитися усім патріотам України, – вважає Тамара Севернюк. – Щоби розуміли, що значить щире серце, любов, людяність. Хоч це начебто і комедія, але насправді тут стільки трагічного, що у мене на очах з’являються сльози. Це – наука життя…
15-12-2009, 10:58
Коментарів 0 Переглядів 4 094

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.