RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ФлайzZzа. "Гей же гу!" (Сингл)
Видавець – Автор, 2009,
2 пісні + відео
На саму Покрову, 14 жовтня, відбулася цілком доречна офіційна прем’єра пісні "Гей же гу! (Ох як люблю ті наші гори)" від луцького гурту "ФлайzZzа". Нагадаю, що цю пісню, переспівавши її на сучасний лад, команда записала на пропозицію Олега Скрипки спеціально до минулорічної збірки "Українська героїчна пісня". Важко уявити, як співали цю пісню упівці, але те, що зробили "флайзюки", є цілком слухабельним. Багато різних музичних критиків виділили пісню як одну з найкращих і у збірці, і у другому номерному альбомі ФлайzZzи "Засмага на серце". Про вдалість пісні свідчить і те, що сам Скрипка постійно ставить її на своїх етно-дискотеках. Для команди вона стала ще одним концертним хітом. На синглі є як альбомна версія пісні, так і та, що увійшла до збірки, тож за бажання їх можна порівняти і зрозуміти, чим вони відрізняються одна від одної. Також на цьому релізі є відеозапис пісні під час її виконання на цьогорічному скандальному фестивалі "Свірж". ФлайzZzа тоді відіграла повноцінну програму і загалом залишилася задоволена фестивалем – на відміну від формацій, яким через фінансові проблеми організаторів виступити не вдалося. Пропоную заглянути на сторінку www.flyzzza.com.ua, де все це добро можна вільно завантажити.

Тол. "Клей.Мо" (Максі-сингл)
Видавець – Інша музика,
Moon Records, 2009,
5 пісень
Після дворічної відпустки флагман українського нео-металу гурт Тол знову на сцені – і це добра новина. Що більше: хлопці не лише повернулися до виступів, а й презентували свіжий матеріал. Повернення супроводжувалося навесні двома новими офіційними релізами (EP "Клей.МО" та live-DVD) і значними сподіваннями фанів та прихильників. Про корінні відмінності свіжого матеріалу від попередніх двох альбомів поки що, схоже, не йдеться. Але музика гурту таки міняється і, мабуть, таки на краще. Не втративши нічого від колишньої енергійності, вона стає більш відточеною у деталях: є враження, що в ній тепер менше зайвого, необов’язкового шуму і більше доцільної, агресивної звукової атаки. Явно дається взнаки досвід: композиції складнішають, а от тексти не перестають провокувати. Щоправда, на інтернет-форумах неодноразово писалося, що ТОЛ природніше звучить з українськими текстами. Беручи до уваги, що з моменту виходу останнього на сьогодні альбому Толу "Утопия" минуло вже два роки, пора би й честь знати, тобто видати повноформатну платівку. Звісно, ще до релізу синглу на дисках новий матеріал опинився в мережі – можливо, не без участі групи, адже на офіційному сайті ТОЛу він доступний і зараз. 

Merva. "Bardo"
Видавець – ЯОК music, 2009,
12 композицій
Мерва – це дуже сильно і, водночас, не менш гарно. Здається, в Україні досі не видавалося настільки потужних альбомів, де б важка альтернатива так якісно перепліталася з нашим фольклорним корінням – принаймні, якщо говорити про офіційні релізи. Зрештою, й сама Мерва має у доробку сім повноцінних альбомів, які з легкістю можна скачати з їхнього сайту, але лише "Bardo" виданий офіційно. Тобто, хоч як це смішно звучить, альбом можна навіть назвати дебютним. З іншого боку, певно, ця робота і вийшла такою вдалою саме завдяки чималому досвіду, набутому командою в роботах попередніх. Так чи інакше, але "Bardo" – не просто чергова добірка свіжих пісень, а справжня концептуальна картина, цілісна й виважена. Тут все на своєму місці, все, як має бути. Художні засоби альтернативної музики, виразний чоловічий вокал з масою емоційних відтінків, доречне звучання сопілки – все це створює дуже насичену, буквально наелектризовану атмосферу. Приємно відзначити, що і тексти пісень музиці не поступаються – ні за енергією, ні за смисловим навантаженням. Важко сказати, чи здатне читання цих текстів допомогти душі, яка вже перебуває у бардо, але тим, хто ще стоїть по цей бік брами, варто звернути увагу на лірику. Просто тому, що замислюватися взагалі варто. 

Андерсон. "Словозброя"
Видавець – Автор, 2009,
14 пісень
Восени 2008-го року на лейблі "Vesna Music" вийшов дебютний альбом гурту Андерсон "Словозброя". Диск містив 12 композицій. Після закінчення угоди з лейблом музиканти виклали альбом в Інтернет. Тепер, якраз у річницю виходу дебютника, маємо перевидання альбому з двома абсолютно новими піснями. Самі музиканти кажуть, що хочуть у цьому альбомі розповісти слухачу про все, чим вони живуть і переймаються. Наразі триває робота над новою платівкою: вже записано партії барабанів і басу до більшості композицій, прописуються гітари, вокал та інші інструменти. Запис відбувається там само, де писався дебютник, – у студії BRITRecords. "Ми поставили самі для себе амбітне творче завдання: зробити музику та тексти альбому концептуально цільними. Також ретельно підійшли й до технічного боку запису – він відбувається у безкомпромісній якості, на раритетному ламповому обладнанні, але із застосуванням найновітніших звукових технологій. Спеціально для запису альбому ми придбали рідкісні інструменти, музичні прилади та гітарні "примочки", які дають змогу розширити палітру нашої творчості", – кажуть київські музиканти. Що ж до стилістики, то це гранж із речитативними вставками. Скачати альбом можна з сайту гурту: www.anderson.kiev.ua 
30-10-2009, 10:43
Коментарів 0 Переглядів 2 435

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.