RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівці зафестивалять на чотири дні

З 16 до 20 вересня у Чернівцях одинадцятий фестиваль "Червона рута" відкриватиме нові таланти і святкуватиме свою 20-ту річницю. Впродовж п’яти днів у місті триватиме грандіозна програма культурних заходів. Окрім конкурсних виступів учасників та концертів, програма "Червоної рути" пропонує культурні заходи на різні смаки.

Конкурсні концерти
У фестивалі "Червона рута-2009" змагатимуться 367 молодих виконавців у жанрах поп-, рок-, танцювальної, акустичної та іншої музики. Конкурси триватимуть чотири дні у Літньому театрі з ранку до вечора.
16 вересня з 10.00 до 21.00 відбуватиметься конкурс у жанрі поп-музики.
17 вересня з 10.00 до 24.00 усі охочі зможуть побачити змагання виконавців акустичної, танцювальної та іншої музики.
18-19 вересня з 10.00 до 17.00 та з 22.30 до 01.00 – конкурс у жанрі рок-музики.

Ювілейний і гала-концерт
20 вересня відбудеться кульмінація фестивалю "Червона рута-2009" – виступатимуть переможці цьогорічного фестивалю та лауреати попередніх років.
О 14.00 у Літньому театрі
зустрінуться переможці одинадцятого фестивалю "Червона рута".
О 18.00 на стадіоні "Буковина" молоді переможці зустрінуться із зірками – лауреатами "Червоної рути" попередніх років. Зустріч відбудеться під час ювілейного концерту. На захід запрошені "ВВ", "ТНМК", "Тартак", Тарас Чубай та "Плач Єремії", "Мандри", "Кому вниз", "Крихітка Цахес", "Очеретяний кіт", сестри Тельнюк, Катя Чілі. Також на ювілейному концерті виступить легендарний український гурт "Мертвий півень".

Тематичні концерти
На фестивалі заплановані тематичні концерти.
18 вересня о 17.30 на площі Філармонії відбудеться концерт-презентація диска інструментальної музики Володимира Івасюка.
18 вересня о 19.00 у Літньому театрі глядачі зможуть переглянути концерт патріотичної пісні "Незламні". Виступатимуть Тарас Компаніченко та гурт старовинної музики "Хорея козацька", Марія Бурмака, Тарас Чубай та "Плач Єремії" та інші.
19 вересня о 19.00 у Літньому театрі на глядачів чекає концерт "Українці всіх країн – єднайтеся". Тут виступатимуть українські музиканти, які тепер проживають у Канаді та США.

Театральні вечори
Під час фестивалю на сцені Чернівецького обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської відбудуться чотири абсолютно різножанрові театральні вистави.
16 вересня о 19.00 глядачі побачать виставу "Туга за майбутнім" у виконанні Чернівецького муздрамтеатру. Режисер-постановник Людмила Скрипка вплела в сценарій вірші та спогади з минулого письменниці Віри Китайгородської. В основу сюжету покладено історію повернення додому буковинки-емігрантки з Італії.
17 вересня о 19.00 Національний академічний драмтеатр
ім. Марії Заньковецької покаже патріотичну виставу "УБН", присвячену дисидентському руху та національно-визвольній боротьбі. Прем’єра вистави 2001 року стала справжньою бомбою для українського суспільства і здійняла неабиякий галас.
19 вересня о 19.00 – показ відомої комедії "Швейк" про справжню чоловічу дружбу. Вистава, яка стала правдивим бенефісом двох зірок української національної сцени – Богдана Бенюка та Анатолія Хостікоєва, є лауреатом багатьох міжнародних театральних фестивалів.
20 вересня о 19.00 на театралів чекає заключна театральна подія. Буде показано виставу "Солодка Даруся" за романом Марії Матіос. Після цієї театральної прем’єри на сцені Чернівецького муздрамтеатру за кулісами плакали навіть самі актори, а зал стоячи аплодував понад 20 хвилин.

Художні виставки
У програмі "Червоної рути" – відкриття 17 вересня мистецьких виставок.
О 14.00 в Обласному художньому музеї відкриється виставка художніх робіт Петра Гончара.
О 16.00 в Центрі культури "Вернісаж" буде презентовано виставку Всеукраїнського трієнале "Український фолькмодерн 2009", присвячену 20-річчю фестивалю "Червона рута" та пам’яті композитора Володимира Івасюка.
О 18.00 у меморіальному музеї Володимира Івасюка відкриється виставка "Червоній Руті – 20". Після відкриття виставки розпочнеться фестивальна хода до пам’ятників "Героям Буковинського куреня" та Тарасові Шевченку.

Дні українського кіно
Впродовж трьох днів у кінотеатрі "Чернівці" показуватимуть найкращі українські стрічки. Відбуватимуться по три сеанси на день. У переліку кінострічок: "Тіні забутих предків", "Вавілон XX", "Білий птах із чорною ознакою", "Владика Андрей", "Мамай", "Пропала грамота" і фільми з програми фестивалю "Відкрита ніч".
Окрім переглядів культових кінострічок, будуть творчі зустрічі з режисерами та акторами.
18 вересня о 17.00 перед показом кінострічок з програми фестивалю "Відкрита ніч", відбудеться перша така зустріч із Михайлом та Філіпом Іллєнками.
19 вересня о 17.00 перед переглядом фільму про Андрія Шептицького "Владика Андрей", можна буде поспілкуватися з його творцем Олесем Янчуком та актором Євгеном Нищуком. "Цей фільм, я думаю, для всієї України. І не тільки для України. І я думаю, що після цього фільму люди стануть добрішими, дістануть моральне очищення", – переконаний Олесь ЯНЧУК.
20 вересня о 15.00 про стрічку "Мамай" розповідатиме Олесь Санін.

Ярмарок
19 вересня з 12.00 до 18.00 на вулиці Ольги Кобилянської відбудеться ярмарок книг та української музики за підтримки ГО "Форум видавців". Можна буде дізнатися та придбати нові книги українських авторів чи музичні диски українських виконавців.

Заходи у Музеї архітектури і побуту
Субота, 19 вересня
11.00 – 18.00 – фестиваль
"До родинних джерел";
11.00 – 18.00 – ярмарок
народних ремесел;
12.00 – 15.00 – виступи кобзарів.
15-09-2009, 10:01
Коментарів 0 Переглядів 2 337

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.