RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Із народною артисткою України Лілією Сандулесою ми зустрілися за кілька днів до її концерту, що повинен відбутися 17 травня у Літньому театрі. На зустріч співачка прийшла з сином Іваном Бітяном. Зовні він не дуже схожий на матір, але щось все-таки видавало їхню спорідненість – той же погляд, манера спілкування, поведінка. Видно було, що Іван та Лілія Василівна чудово ладнають. "Ну, ставте ваші запитання", – каже співачка.
– Чому ви вирішили виступити у Чернівцях?
– До Чернівців приїхали у рамках західноукраїнського туру, який ми охрестили "антикризовим". Адже ціни у нас справді антикризові – від 30 до 80 гривень. Побували вже у Івано-Франківську, Тернополі, плануємо також виступити у Львові. Звісно, не могла оминути рідних Чернівців. Але, мабуть, немає все-таки пророка на своїй вітчизні. Ви не уявляєте, наскільки складно організувати концерт у своєму місті! По-перше, саме день нашого концерту збігся із Днем пам’яті жертв політичних репресій. Крім того, я сподівалася, що буде розкуплено більше квитків. Гадаю, якби влаштувала безкоштовний концерт, Літній театр був би повний. А так – публіка краще докладе ще 80 гривень і піде на виступ "Фабрики зірок". Тому можливий і такий варіант, що концерту взагалі не буде. Нехай лише потім ніхто не кусає лікті, що не потрапив на нього. Мабуть, щоби тебе почали любити у рідному місті, треба на кілька років кудись поїхати.
– Позаду поважний ювілей, багато гарних пісень… Чим живете зараз?
– Зрозуміла, що життя коротке для взаємного кохання (сміється – ред.). Зараз не працюю над записом альбомів, а замислююся над тим, як вибратися на якийсь острів, доки криза не закінчиться (сміється. – ред.).
– До речі, чи вплинула на вас криза?
– Усе відносно. Звісно, кількість виступів зменшилася, як і у всіх. Але могло бути й гірше.
– Чи часто виступаєте на корпоративах?
– Звичайно. І на весіллях, і на іменинах. Нещодавно була у Кишиневі на дні народження у дуже серйозної бізнесвумен. Виступаю і за кордоном. Незабаром їду до Мілана, у мене там заплановано кілька концертів.
– Що для вас зараз важливіше – кар’єра чи особисте життя?
– Не люблю слова "кар’єра". Я не кар’єристка, як Іво Бобул та інші. Просто з дитинства дуже любила співати. Мама хотіла, щоб я стала бухгалтером, але я пішла усім наперекір і стала співачкою. Спів – це мій хрест, моє життя. Звісно, для мене важливим є і кохання. Хоча не можуть бути два щастя – і на сцені, і в житті. Але я прагну цього.
– Виходить?
– У цьому відношенні усе добре, як і загалом. Я одружена, і чоловік мене забезпечує. Свої гроші за концерти витрачаю на костюми, рекламу, диски... Намагаюся не афішувати свого одруження, бо вже раз розповіла про Бобула – і наврочили (сміється. – ред.).
– Між іншим, які у вас зараз стосунки з Іво Бобулом?
– Після того інтерв’ю, яке він дав одному виданню, я взагалі з ним розмовляти не хочу. Це він мені надзвонює. Поскаржився журналістові, що Сандулеса така-сяка. А я ж усе для нього робила! Та він про це, бачу, забув. Де він був до того, як познайомився зі мною? Хто про нього чув? Коли ми тільки познайомилися, він на одному з фестивалів підходив із братом до мене і просив допомоги, бо пропадає. А коли люди мене запрошували на концерт, я пропонувала його. На це мені відповідали, що не знають, хто такий Іво Бобул. Але я просила, щоб його все-таки послухали. Мабуть, це було моєю місією – допомогти черговому артистові. Ніхто не заперечує, що у Бобула гарний голос. Я завжди казала, що він чудовий співак. Але у нас багато співаків. Та не кожен може пробитися. Якби я йому не допомогла, хто знає, як би все склалося. Хотілося би, щоб він про це пам’ятав. Я не казала б усіх цих речей про нього, якщо б не його інтерв’ю. За 10 років ми нікуди разом не поїхали… Як могла людина, живучи зі мною, мати вже "запасний аеродром"? У серпні я з ним розлучилася, а через кілька днів він уже поїхав зі своєю новою симпатією відпочивати! Зараз я вже думаю, що це було не кохання, а він мене просто використав.
– Про це ще рано говорити, але ви замислювалися про те, що колись доведеться завершувати творчу кар’єру?
– Люди, які співають, не можуть покинути це заняття. Просто під час кризи дехто заради піару оголошує, що дає останній концерт. Усе це для того, щоби зібралося багато глядачів. А потім далі співають. Я таких фішок поки що не збираюся робити. Співатиму доти, доки зможу. А далі буде видно.
Галина МАРКІВ
14-05-2009, 10:56
Коментарів 0 Переглядів 15 547

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.