RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка 23 січня приїде до Чернівців співати героїчних пісень. А за кілька днів до цього він повернувся з Парижа, де представляв французам українські зимові традиції. Олег Скрипка погодився поспілкуватися з кореспондентом "МБ".
– Ви щойно повернулися з Парижа. Розкажіть, будь ласка, що там представляли?
– У Парижі відбувалися "Великі вечорниці", які пройшли у стилі етнодиско. Під час цього був мій виступ з Ле Гранд Оркестр та виступ гурту "Чоботи з бугая". Хоча акцент ми намагалися зробили на танцях. Також готували у Парижі кутю, узвар, колядували, щедрували.
– І як французи оцінили українські традиції?
– Оцінили дуже добре. Ми виступали в одному з найпрестижніших залів Парижа – в Елізе Монмартрі. Запросили на наші вечорниці французів з асоціації, яка опікується культурним життям Монмартру. Французькі артисти на нашу честь заспівали свої дві різдвяні пісні. А як жест дружби та об’єднання подарували нам вино, яке виготовляється на Монмартрі. Це вино найдорожче у світі, воно навіть у продаж не потрапляє і тому у нього немає ціни. Цього вина роблять лише півтори тисячі пляшок на рік і розходиться воно як подарунки. Таку пляшку вина отримали кілька років тому Ален Делон, Жерар Депардьє, президент Франції. Це вино для мене цінний подарунок. Планую розпити його наступного Різдва.
– У Чернівцях відбудеться фестиваль героїчних пісень "Дух лицарства". А звідки ідея проведення фестивалю?
– Минулого року, спілкуючись з артистами, які професійно займаються фольклором, зрозумів, що є велика кількість героїчних пісень, які в радянські часи були забороненими. Але ці пісні популярні серед людей. Тому впродовж року велася робота в студії, де героїчні пісні записало багато артистів. А ідея привезти героїчну пісню до Чернівців надійшла від організації "Толока", співорганізатором є "Країна мрій". До Чернівців ми веземо найкраще. Презентують це Тарас Чубай, Марія Бурмака, "ВВ" та "Хорея Козацька". Приїде й онук Степана Бандери – Степан.
– У пресі поширили інформацію про те, що ви подали заяву на участь у "Євробаченні".
– Це не зовсім правильна інформація. Ми лише отримали пропозицію про участь у "Євробаченні", але поки що над цим розмірковуємо. Я сьогодні повернувся до Києва і найближчим часом проводитиму зустрічі з цього питання. Хоча вважаю, що "Євробачення" – це не зовсім той формат, яким я займаюся.
– Кілька років тому вам запропонували звання заслуженого артиста України, а ви відмовилися. Тоді це, мабуть, багатьох здивувало?
– Мабуть, справді багатьох здивувало, бо я дуже часто чую запитання: "А чому ви відмовилися?". Хоча для мене ця позиція була очевидна і натуральна. Вважаю, що таке звання – це регалії третього сорту. Але після цього заслуженого артиста вже більше не пропонували.
– Ви брали участь у "Танцях із зірками". Зараз набуті навики застосовуєте?
– Я і до того використовував танці, і зараз їх використовую. Хоча не можу сказати, що почав краще танцювати. Було занадто мало часу для того, щоби змінити щось у своїй пластиці. Шоу "Танці із зірками" – це була змога показати, що ти вмієш.
– А ще у подібних шоу виступили б?
– Ні. Мені це зовсім не подобається, не люблю конкурсів.
– Якби було більше вільного часу, на що би його витрачали?
– На відпочинок – активний, спортивний. Більше би подорожував, відвідував би культурні заходи у нас та за кордоном.
Зараз графік досить напружений. Новий рік відсвяткував вдома, а на Різдво був в Італії, проводив вечорниці. Шостого лютого робимо вечорниці в Осло в Норвегії, є запрошення до Німеччини, Англії.
– Що нового чекати у творчому плані від "ВВ" та Олега Скрипки?
– Нових пісень і кліпів до них. А ось нових альбомів, мабуть, ні. Вважаю, що альбоми на СD будуть поступово зникати. Прибутків від альбомів, як і доходів від касових концертів, вже давно немає, тому що платоспроможність українців зараз дуже низька. Краще альбом представляти в Інтернеті. Ми поки що представляємо нові пісні, а потім, найімовірніше, представимо збірку для вільного скачування в Інтернеті.
Людмила ОСАДЧУК
22-01-2009, 11:16
Коментарів 0 Переглядів 3 024

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.