RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Тридцять років тому парубка на ім’я Девід Кавердейл знали лише нечисленні відвідувачі крамниці одягу в сусідньому з Лондоном Рідінгу. Там наш герой торгував джемперами та спідницями, аж поки в кінці 1973 року не побачив оголошення у провідній музичній газеті про те, що "одна група шукає нового вокаліста". Цією групою були мегапопулярні "Deep Purple", від яких днями пішов співак Єн Гіллан.
Девід вирішив спробувати. Але перспектива майбутнього прослуховування перед вічно набурмосеною "людиною в чорному" Річі Блекмором могла б налякати навіть Джеймса Бонда. Тож оперативно було придбано пляшку віскі, яка й допомогла містеру Кавердейлу плюнути на авторитети і таки отримати омріяне місце.
Вибір темно-бузкових був трохи несподіваним, враховуючи, що їхній новий співак повинен був викликати у фанаток оргазм, а натомість мав зайву вагу, всипане вугрями лице і сизоокість. Менеджерам гурту довелося витратити чимало коштів з бюджету команди на салони краси і курси фітнесу, перш ніж провести офіційну фотосесію "Deep Purple" з новим фронтменом. Але кожне вкладене пенні оплатилося сторицею: перший альбом з новим співаком "Burn" дістав "платину", а народ повалив на сейшени натовпами. Кульмінацією став виступ гурту на фестивалі в Каліфорнії, де Девід співав перед 500-тисячною аудиторією, тримаючи в задній кишені джинсів чек на мільйон доларів. Утім, казка закінчилася менш ніж за три роки: бузкові розпалися.
І тут вже час впритул зайнятись герпетологією. Себто наукою, що вивчає рептилій, позаяк нове творіння Кавердейла, якому, звісно, не хотілося прощатия з рок-Олімпом, перекладається, як біла змія – "Whitesnake". Тільки цього разу колишньому гидкому каченяті чекати на успіх довелося більше двох років. Якось Девідові написалась пісня, котра на перший погляд не пасувала його "білій зміюці", і він вирішив подарувати її Бі Бі Кінгу, але вчасно схаменувся. "Fool For Your Loving" зазвучала в 1980 році й одразу потрапила до британського Тор-20. До речі, на той час у гурті з’явились колишні колеги по "Deep Purple" – Джон Лорд та Єн Пейс, і преса почала подейкувати про можливе возз’єднання бузкових.
Проте Кавердейлові вже кортіло бути не просто лялькою в чиємусь театрі, а Карабасом Барабасом, тож "біла змія" не лише не припинила плазувати, а дедалі більше набирала обертів. Зрозуміло, цей шлях не був усипаний суцільним цукром – траплялись і довгі спади в кар’єрі, – але коли 1987 року світ побачив оновленого Кавердейла на MTV, то знову вкляк перед ним, як і в часи Каліфорнійського фестивалю. Співак замінив зовнішньо трохи зів’ялих колишніх співгрупників молодими і гарячими музикантами. Тепер кожен в оновленому "Whitesnake", разом із лідером, мав розкішну довгу фризуру з модною хімією, на яку перед виступом доводилось випшикувати флакон лаку. В епоху тотального глем-року це було запорукою натовпів шанувальниць, лімузинів і, відповідно, кругленьких сум на банківських рахунках. З виходом альбому "1987" у Девіда в задній кишені джинсів було щонайменше з десяток чеків із семизначними цифрами. Успіх закріпив наступний диск "Slip Of The Tongue", де заграв не менш харизматичний і так само, як і роботодавець, талановитий гітарист Стів Вай.
Здавалося б, грандж, панування якого проголосила в 1991 році "Nirvana", мусив убити "білу змію". Але її було лише приспано. Кавердейл, придбавши розкішний маєток над озером Тахо в Неваді, взяв творчу відпуску, яка завершилась абсолютною несподіванкою – виходом спільного з гітаристом "Led Zeppelin" Джиммі Пейджем альбому. Злі язики завжди звинувачували Девіда в плагіаті фронтмена "свинцевого дирижабля" Роберта Планта , а він так само гостро відповідав, мовляв, "якийсь там Плантішка мені не указ". Тим неочікуванішим виявився союз Кавердейла з Пейджем. На спільних концертах 1994 року, крім новонаписаних хітів, виконувалась майже вся класика "Led Zeppelin" за винятком священного теляти – гімну "Stairway To Heaven".
Награвшись побічними проектами, під кінець минулого століття Кавердейл знову відроджує "Whitesnake", записавши посередній альбом "Restless Heart". Але відносна комерційна невдача ніяк не вплинула на невгамовного співака. Все наступне десятиліття "білий змій" давав успішні концерти, а навесні цього року випустив найбільш очікуваний альбом "Good To Be Bad". Судячи з кількості проданих копій та аншлагових виступів, Девід Кавердейл все ще може викликати якщо й не оргазм, то бодай біганину мурах по спині. Маємо змогу перевірити це 7 грудня.
Дмитро АНТОНЮК
28-11-2008, 11:23
Коментарів 0 Переглядів 2 948

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.