RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У магазині "Музична скриня" кореспондент "МБ" дізнавався, що й кого цікавить.
– У нашому магазині – понад дві тисячі відеокасет та майже п’ятсот записів концертів окремих виконавців, зібраних за багато років, – запевнила продавець Стася. – Деякі збірки відтворено за архівними матеріалами. У Чернівцях дуже багато меломанів, які регулярно поповнюють свої колекції. Цих людей можна по-доброму назвати "хворими". Вони готові віддати останні гроші за запис улюбленого співака чи гурту. Є одна постійна клієнтка – викладачка одного з училищ, яка майже щочетверга приходить до нас. Є чоловік, колекція якого налічує понад 1300 концертів різних виконавців. Днями він замовив ще три. А нещодавно клієнт придбав 16 дисків із художніми фільмами, за які виклав 600 гривень.
Бобула називають "буковинським
Джо Дассеном"
– По вигляду покупця можу одразу визначити, якою музикою він цікавиться, – стверджує продавець Денис. – Люди різного віку цікавляться різною музикою. Скажімо, записи популярних співаків 60-70-их років минулого століття беруть ті, кому за п’ятдесят. Трохи старші цікавляться джазом і шансоном. Молодь купує диски сучасних гуртів та виконавців. Школярки захоплюються гуртом "Ранетки". Для дітей батьки купують пісні з мультфільмів. Тішить те, що за останні три роки продаж української естради зріс приблизно на 70 відсотків і значно випереджає російську. Особливою популярністю користуються гурти "Гайдамаки", "Мандри", "Тартак", "Бумбокс", "ТІК". За останні два роки значно зросла популярність чернівецьких гуртів "Знак води", "Гуцул Каліпсо", "Стелсі", "Самата". Їхні диски беруть не тільки чернівчани, а й туристи з інших міст, навіть зарубіжжя. Купують також твори місцевих бардів – Богдана Ластівки й Тамари Севернюк, джазмена Фельдмана (Агашкіна). Емігранти полюбляють також нашого Іво Бобула, якого навіть називають "буковинським Джо Дассеном". У нас є диски співачки Квітки Цісик – емігрантки з України. "Черемшина" і "Два кольори" у її виконанні – це щось неймовірне. Еліта цікавиться Ніною Матвієнко, Дмитром Гнатюком, Миколою Гнатюком, "Пікардійською терцією", етнічними гуртами. Зараз дуже популярні хіти української естради 70-80-их років минулого століття, зокрема ВІА "Смерічка" та "Кобза". Минув час Вєрки Сердючки та веселої розважальної музики. Це так звана "базарна позиція", якою цікавляться сільські мешканці та ті, хто працює на базарах. А ще ці диски охоче беруть наші заробітчани та везуть їх разом із вишивками й писанками в "італії" та "португалії".
У водіїв останнім часом користуються популярністю три диски Ігоря Крутого, де звучить лірична та джазова інструментальна музика.
Аллу Пугачову купують чоловіки солідного віку
– Навіть чоловіки та жінки беруть різних виконавців. Якщо перші більше цікавляться серйозною музикою, то жінки здебільшого – ліричними "сльозливими" піснями про кохання, – стверджує Стася. – Хоча Аллу Пугачову чомусь більше купують чоловіки солідного віку. Але загалом дисків із записами російських виконавців останніми роками продаємо мало. На перший план дедалі більше виходить інструментальна і фолькова музика. В органному залі часто відбуваються концерти, чернівчани почали цікавитися органною музикою.
– Працюю ді-джеєм, тому купую так звану "клубну" музику для дискотек, – розповів один із покупців Володимир ГАГАРІНОВ. – Вийшла дуже цікава серія під назвою "Битва ді-джеїв", яку я придбав. Люблю слухати шансон, особливо гурт "Лісоповал", тяжкий рок.
– Мене більше цікавлять чернівецькі гурти – "Знак води", "Гуцул Каліпсо", "Стелсі", "Самата", – запевнила Даша. – Дуже пишаюся тим, що в нашому місті є музиканти-професіонали, які завоювали популярність не лише в Україні, а й за кордоном.
– У магазині також продаються диски з фільмами, – розповів Денис. – Великим попитом користуються збірки відомих українських та російських акторів, фільми жахів, комедії, екшени. Люблять фільми про тварин і природу. Останнім часом особливо захоплюються українською класикою. Це "Кам’яний хрест", "Тіні забутих предків", "Білий птах із чорною ознакою", "Пропала грамота", "Чорна рада", "Сватання на Гончарівці", "Вавилон ХХ", "За двома зайцями", "Вечори на хуторі поблизу Диканьки".
Надія БУДНА

ЦІКАВИНКИ
До 600-річчя Чернівців було випущено ювілейну збірку, до якої увійшли вісім різних дисків з інструментальними та джазовими хітами. Власні пісні виконують Тамара Севернюк, Богдан Ластівка, Едуард Качанов, Тетяна Шпорта. Один диск коштує 25 гривень. А вся збірка – 200 гривень.
Останнім часом великим попитом серед чернівчан користуються фільми "Атентат. Осіннє вбивство в Мюнхені" про Степана Бандеру, "Нескорений" про Романа Шухевича, "Залізна сотня". Охоче купують, особливо для музеїв та шкіл, документальний серіал "Собор на крові", до якого увійшло десять фільмів про Українську повстанську армію. Придбали його і деякі чиновники з ОДА.
28-10-2008, 11:27
Коментарів 0 Переглядів 3 610

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.