RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У вівторок вранці, 24 червня, в лікарні помер 59-річний мешканець одного із сіл Новоселицького району, який постраждав внаслідок вибуху газового балону. Ймовірно, чоловік у такий спосіб намагався звести рахунки з життям. Бо правоохоронці саме тоді з’ясовували, чи причетний він до спричинення тілесних ушкоджень п’ятирічній доньці своєї співмешканки. У дитини виявили пошкодження статевих органів. Тепер через смерть чоловіка міліція змушена відмовити в порушенні кримінальної справи.
“Дівчинку не гвалтував, а ввів інородний предмет”
Аурел Г. був інвалідом другої групи, мав проблеми з опорно-руховим апаратом. Його дружина та діти поїхали за кордон. А чоловік частенько, за словами односельчан, прикладався до чарки. Кілька років тому він почав жити із місцевою мешканкою, матір’ю трьох дітей. Жінка теж не гребувала алкоголем. Заробляла вона тим, що допомагала односельцям поратися на городах.
– У наше поле зору чоловік потрапив на початку червня після того, як п’ятирічну доньку його співмешканки забрала до лікарні швидка, – розповів “МБ” Василь МЕЛЬНИК, начальник Новоселицького райвідділу УМВС України в області. – Про те, що з дитиною щось негаразд, сам Аурел і повідомив до лікарні. Лікарі оглянули дитину і негайно відправили до Чернівців на обстеження в гінекології. У дівчинки виявили пошкодження статевих органів. Спочатку вона казала, що то якийсь незнайомий чоловік її вдарив у живіт. Однак лікарі сказали, що такого пошкодження від удару не могло бути. А потім дитина зізналася: “то дядя Аурел викрутку засунув”. Дитина була перелякана, плакала. Ми згодом встановили, що мати їй наказувала, щоби та нічого на “дядька Аурела” не казала. Сама матір стверджує, що нічого про те, як донька отримала травму, не знала. Чоловік також відхрещувався від того, що він це зробив. Дитину поклали на лікування. Експертиза встановила, що дівчинку він не гвалтував, а ввів інородний предмет. Якихось інших тілесних ушкоджень у дитини не виявлено. Ми перевіряли цей випадок.
Від вибуху повилітали вікна і шифер на даху
– 19 червня вранці до райвідділу повідомили, що цей чоловік хоче здійснити самогубство, продовжує Василь Мельник. – Начебто він зачинився в своєму будинку, а на дверях повісив записку про намір здійснити самогубство. Я із своїм заступником негайно виїхали на місце події. Двері до будинку були зачинені. Я гукнув чоловіка, запитав, чи все в нього нормально. Той відчинив, вийшов в коридор, сказав що все нормально. А лише ми вийшли з двору, як пролунав вибух. Вікна з рамами повилітали, розлетівся шифер на даху. Якщо б ми залишилися біля входу, то і нас би вибуховою хвилею знесло. Підбігли, а в коридорі балон з газом, із нього полум’я виривається. Коли він встиг газ напустити? Ніби й не чути було газом. Я відразу закрив балон. Аурел кричав. Він сильно обгорів, і його забрала швидка.
У порушенні кримінальної справи у зв’язку з тілесними ушкодженнями, спричиненими дівчинці, ми змушені відмовити через його смерть. Зараз дільничному дали вказівку більш ретельно стежити за тим, що відбувається у родині, де живе дитина. Мати веде невпорядкований спосіб життя, але стверджувати, що вона не доглядає за дітьми, також немає вагомих підстав. Діти зараз у бабусі. Крім доньки, є ще сини семи і десяти років. Під час перевірки ми також встановили, що співмешканець бив молодшого із хлопців. Хоча у своїх поясненнях чоловік і це заперечував.
Хата загиблого стоїть із повибиваними вікнами та зірваним дахом. Після вибуху шквальний вітер ще додав ушкоджень. Односельці неохоче розповідають про чоловіка. Одні кажуть, що взагалі не знають, що у родині відбувалося і тільки іноді чули, що там збираються компанії випити. Інші говорять, що то сором для досить заможного села, де живуть добропорядні і працелюбні люди. Про те, що чоловік чіплявся до дитини, односельці чули, однак щось розповісти не можуть.
За словами Петра РОМАНЮКА, прокурора Новоселицького району, інформацію про родину, де живе постраждала дівчинка, передали службі в справах неповнолітніх. Вона тепер здійснюватиме супровід цієї сім’ї. Підстав для вилучення дітей із сім’ї чи позбавлення матері батьківських прав немає.
Віктор Дудар
26-06-2008, 12:23
Коментарів 0 Переглядів 5 111

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!