RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні буковинці прощаються із загиблими на Харківщині паломниками: трьома священиками, трьома послушниками та водієм.
Мікроавтобус "Мерседес-Бенц", у якому прямували до Святогірської лаври буковинські паломники, восьмого лютого приблизно о 22.00 на трасі Харків – Київ зіткнувся з вантажівкою DAF. Після лобового зіткнення водій мікроавтобуса і всі пасажири від отриманих травм загинули на місці ДТП. Вижити вдалося лише водієві вантажівки. Його автомобіль з’їхав з траси в посадку.

Як повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області, жахлива дорожньо-транспортна пригода сталася в Коломацькому районі на 398-му кілометрі автошляху Київ – Харків – Довжанський.
Водієві мікроавтобуса було 48 років, а пасажирам – 23, 24, 49, 58 років. Вік ще двох загиблих поки що не встановлено. У мікроавтобуса були державні номерні знаки Чернівецької області.

Автобус виїхав на зустрічну смугу
Попередня причина аварії – порушення Правил дорожнього руху водієм мікроавтобуса "Мерседес-Бенц-314", заявили у прес-службі Міністерства транспорту та зв’язку України. Водій вантажного автомобіля DAF, щоб не допустити лобового зіткнення з автобусом "Мерседес-Бенц-314", який рухався смугою зустрічного руху, був змушений звернути ліворуч, де зіткнувся з вантажівкою. Після цього вантажівка з’їхала за межі проїжджої частини дороги. Автобус "Мерседес-Бенц-314" належить приватній особі, не ліцензований. Вантажний автомобіль DAF зареєстрований на приватного підприємця з Харківщини, має ліцензію та ліцензійну картку.

Рятувальники витягли з-під уламків тіла загиблих
У прес-службі ГУ МНС України в Харківській області розповіли, що до рятувальників по допомогу звернулися співробітники слідчого відділу МВС близько 00.00. До місця пригоди вирушив аварійно-рятувальний підрозділ з міста Валки. Та рятувати, на жаль, вже було нікого. Усі семеро пасажирів мікроавтобуса загинули на місці. П’ятьох людей від удару викинуло з салону і розкидало по дорозі. В кабіні під уламками металу були затиснуті ще двоє потерпілих. МНС-ники забезпечили освітлення місця аварії. Рятувальними дістали тіла загиблих з розбитого "Мерседеса".

Сьогодні у Кафедральному соборі молебень
В єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату пусто – поїхали забирати тіла. В четвер о 08.00 у Кафедральному соборі прощатимуться з постраждалими внаслідок аварії. Молебень за упокій правитиме митрополит Онуфрій. Попрощатися зі священиками приїжджають прихожани з усієї області.

– До лаври вони їхали не за екскурсійним графіком, просто хотіли поклонитися в лаврі в прощальний тиждень перед Великим постом, – розповів один зі священиків Кафедрального собору. В мікроавтобусі було троє священиків – з Чернівців, Кіцманя та села Киселів Кіцманського району. Один зі священиків був старший благочинний Чернівецького округу, інший – благочинний Кіцманського району. Кіцманський благочинний, отець Олександр, має сина священика у Святогорській лаврі. Разом зі священиками до лаври їхали послушники, які планували там залишитися, і син благочинного Чернівецького округу.

Священнослужителі кажуть, що для церкви це велика трагедія. Отці церкви додають, що потрібно плакати, що цих людей немає серед нас, але радіти, що вони біля Бога. Священики не вбачають у цій трагедії якихось збігів і не пов’язують її з минулорічною аварією з паломниками. Кажуть, що Бог не створив смерті, вона з’явилася лише з первородним гріхом.
Антоніна БАБЧУК
11-02-2010, 12:27
Коментарів 0 Переглядів 4 188

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.