RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Напад на оселю депутата Чернівецької облради Василя Любимського стався четвертого червня близько 00.00 у селі Чудей Сторожинецького району. Шестеро людей у масках, за словами потерпілого, намагалися вдертися до його будинку. Депутат захищав дім, озброївшись мисливською рушницею. Господар поранив одного з нападників. Василя Любимського невідомий вдарив по голові металевим предметом.
– На щастя, тоді ще не спала моя дружина, – розповідає потерпілий депутат облради Василь ЛЮБИМСЬКИЙ. – Вона помітила, як хтось намагається пробратися до оселі, сіпаючи за ручку вхідних дверей. Я вже дрімав, а син ще дивився телевізор. У передчутті біди я взяв газовий пістолет та спустився вниз. Підняв домофон, але нічого й нікого не побачив. Коли на ганку ввімкнули світло, син крикнув, щоб я не відчиняв двері. Я піднявся на другий поверх за одноствольною мисливською рушницею, а 24-річному синові дав газовий пістолет. Із-за дверей не було чути ні звуку. Правою рукою затиснув рушницю, лівою – відчинив двері. Коли робив другий оберт ключа, помітив, що ручка повисла. Тоді з усієї сили вдарив ногою у двері. Тим самим вдарив у стіну нападника, що тримався за дверну ручку. Коли двері відчинилися, у дім увірвався чоловік з чорною маскою на обличчі. Невідомий ударив мене по голові металевим предметом із кантом. У момент удару я почав стріляти і поранив одного з "візитерів". Двоє в масках вибігли за пораненим. За кілька секунд знову двоє нападників вибігли на ганок. Мій син націлив на них газовий пістолет. Нападники заметушилися. А коли я перезарядив рушницю, почали втікати. Ми викликали міліцію. Знаю, що зараз уже двох нападників затримали.
– Я не сподіваюся, що через цих людей вийдуть на замовника, – продовжує Василь Любимський. – Та й припущення з цього приводу в мене є. Мені неодноразово погрожували. Через що?.. Не можу відповісти. Це може бути й через бажання певних людей незаконно передати дві земельні ділянки в Мальованці та Годилові. Кожна з них оцінюється в 30 мільйонів доларів. Через незаконні передачі кар’єрів певним структурам. Щось можна пов’язати з моїм виключенням із партії "Батьківщина". Я перебрав потенційних кривдників моєї сім’ї і підозрюю одну людину, пов’язану з політикою. Це лише припущення.
– У потерпілого черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана голови, – розповідає заступник головного лікаря Сторожинецької районної лікарні Олександр ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ. – На лікарняному ліжку йому доведеться провести від двох до шести тижнів.
– Справа має кримінальний характер, а не політичний, – вважає народний депутат, голова обласної організації партії "Батьківщина" Петро ГАСЮК. – Якщо хтось хоче пов’язати цю справу з політикою, то з усією відповідальністю заявляю, що це не так. Я особисто буду контролювати процес вирішення цього питання. Цього чоловіка (Любимського – ред.) давно було знято з посади голови районного осередку "Батьківщини" та виключено з партії. Як народний депутат я надіслав офіційний запит на ім’я начальника управління МВС в області з проханням інформувати про розслідування цієї справи.
– Двох зловмисників, які вчинили розбійний напад, вдалося затримати тієї ж ночі при спробі виїзду за межі Вижницького району, – розповідає перший заступник начальника управління МВС в області, начальник кримінальної міліції Ярослав КОЗАК. – Після повідомлення про напад на підприємця я прийняв рішення блокувати усю територію області. На одному з дорожніх постів при спробі правоохоронців його зупинити автомобіль вдався до втечі. Довелося переслідувати. Внаслідок погоні на полі у Вижницькому районі ми затримали двох осіб із Придністров’я. Зловмисники заарештовані. Здійснюється пошук інших учасників злочину. За фактом розбійного нападу порушено кримінальну справу.
Антоніна БАБЧУК
11-06-2009, 12:21
Коментарів 0 Переглядів 3 199

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.