Тому спекотної пори до їхнього вживання і купівлі потрібно ставитися ретельніше, радять фахівці.
– З 30 квітня по 30 вересня триває заборона випуску кондитерських виробів sз кремом на підприємствах, які не відповідають вимогам санітарних правил, – розповідає заступник головного лікаря обласної СЕС Наталя Климчук. – Нинішнього року кондитерські вироби з кремом заборонили виготовляти у двох кондитерських цехах у Сторожинці та у Вашківцях Вижницького району. Переважна більшість кондитерських цехів розташовані в Чернівцях, їх налічується 15. На сьогодні 12 цехів відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, три цехи завершують роботу до підготовки у літній період.
Щодо кондитерських виробів, то порадила би купувати торти та тістечка місцевого виробництва, – продовжує Наталя Ярославівна. – Місцеві кондитерські цехи суворо перевіряють і є більше гарантій якості та безпечності цієї продукції. А ось усі кондитерські вироби, що завозять із різних областей України, у нас немає можливості перевірити.
Щоби бути впевненим у якості кондитерських виробів, поцікавтеся не лише терміном реалізації, а й висновком санітарно-епідеміологічної експертизи та сертифікатом відповідності. Бажано, щоби торти чи рулети було запаковано. У магазинах забороняється зберігання кондитерських виробів поруч з товарами, які передають вологу або мають специфічний запах. І найголовніше – не купуйте кондитерські вироби на ринках у непристосованих місцях, наприклад, на вулиці Комарова, чи на Калинівському ринку, адже невідомо в яких умовах вони виготовлялися. І хоч скарг на якість кондитерських виробів упродовж останніх років не було, та все-таки варто бути обережними і дотримуватися цих правил.
3-06-2008, 10:38
0
3 127