На Чернівецькому хлібокомбінаті здали в експлуатацію нову лінію №6 для виробництва формового хліба. Завдяки їй якість хліба "Орільського" значно покращилася. Продуктивність лінії – понад 13 тонн формового хліба на добу. Запрацювала вона наприкінці липня.
– Від заснування 1954 року підприємство не змінювало підхід до виготовлення хліба, – розповів директор Чернівецького хлібокомбінату Віталій САМСОНЕНКО. – Рецептура залишилася традиційною. "Орільський" хліб виготовляємо лише з борошна, дріжджів, солі та води. Не додаємо жодні хімічні розпушувачі та покращувачі. Поточна механізована лінія розташована за класичною вертикальною схемою приготування опари, яка діє на хлібозаводі №1. Встановили нове сучасне обладнання, а саме нову шафу для розстоювання тістових заготовок, яка дає можливість контролювати технологічний процес за всіма технологічними параметрами, а саме за параметрами вологості та температури. Також технологи мають можливість чітко контролювати параметри випічки у новій печі. Хліб виходить якісніший, виключається можливість підгоряння. Крім того, ця лінія дає змогу економити газ і електроенергію.
Розмір інвестицій – чотири мільйони гривень. Інвестиції зроблено за рахунок прибутку підприємства.
За словами головного інженера хлібокомбінату Олександра КОМАРОВА, на одній зміні лінію можуть обслуговувати четверо-п’ятеро працівників. Це при тому, що хліб "Орільський" займає левову частку у випічці – в середньому 50 тонн щодоби. – Зараз попит на хліб "Орільський" зростає, – зазначив директор. – Це пов’язано з тим, що ми запровадили новий логотип – літера "Х" в овалі тепер випечена на кожному буханці такого хліба. Покупцям легше відрізнити випічку хлібокомбінату від виробів дрібних пекарень, які намагалися імітувати нашу продукцію.
У планах підприємства – заміна й іншого обладнання та встановлення нової лінії в кондитерському цеху. (Н. Макушинська)