Хлібокомбінат встановив нову лінію для «Орільського»

у номері / економіка, бізнес
2 616
0
На Чернівецькому хлібокомбінаті здали в експлуатацію нову лінію №6 для виробництва формового хліба. Завдяки їй якість хліба "Орільського" значно покращилася. Продуктивність лінії – понад 13 тонн формового хліба на добу. Запрацювала вона наприкінці липня.

– Від заснування 1954 року підприємство не змінювало підхід до виготовлення хліба, – розповів директор Чернівецького хлібокомбінату Віталій САМСОНЕНКО. – Рецептура залишилася традиційною. "Орільський" хліб виготовляємо лише з борошна, дріжджів, солі та води. Не додаємо жодні хімічні розпушувачі та покращувачі. Поточна механізована лінія розташована за класичною вертикальною схемою приготування опари, яка діє на хлібозаводі №1. Встановили нове сучасне обладнання, а саме нову шафу для розстоювання тістових заготовок, яка дає можливість контролювати технологічний процес за всіма технологічними параметрами, а саме за параметрами вологості та температури. Також технологи мають можливість чітко контролювати параметри випічки у новій печі. Хліб виходить якісніший, виключається можливість підгоряння. Крім того, ця лінія дає змогу економити газ і електроенергію.

Розмір інвестицій – чотири мільйони гривень. Інвестиції зроблено за рахунок прибутку підприємства.

За словами головного інженера хлібокомбінату Олександра КОМАРОВА, на одній зміні лінію можуть обслуговувати четверо-п’ятеро працівників. Це при тому, що хліб "Орільський" займає левову частку у випічці – в середньому 50 тонн щодоби. – Зараз попит на хліб "Орільський" зростає, – зазначив директор. – Це пов’язано з тим, що ми запровадили новий логотип – літера "Х" в овалі тепер випечена на кожному буханці такого хліба. Покупцям легше відрізнити випічку хлібокомбінату від виробів дрібних пекарень, які намагалися імітувати нашу продукцію.

У планах підприємства – заміна й іншого обладнання та встановлення нової лінії в кондитерському цеху. (Н. Ма­кушинська) 
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У коледжі на Буковині розповіли про стан дітей, які потрапили в аварію у Франції
Уроки англійської та ресторанне меню: що пропонують літні табори на Буковині
Більше дронів – менше втрат. Воїни 80 бригади збирають на мавіки
Всі діти живі і скоро будуть на Буковині: що наразі відомо про трагічну ДТП у Франції
У Чернівцях у багатоповерхівці горіла квартира: з будинку евакуювали 28 людей - фото
Мріяв накрити стіл від Чернівців до Чорториї: сьогодні - день народження Івана Миколайчука
Сьогодні Буковина попрощається із захисником Євгенієм Людвіком
14 червня, 2025
Юна Сумська та фільм від Джолі: що можна побачити на Миколайчук OPEN, який стартував у Чернівцях
Четвертий обмін за тиждень: в Україну повернулися бійці, які у полоні з 2022 року
Поверталися з навчання: стали відомі нові подробиці трагічної ДТП у Франції, у якій постраждали буковинці