RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Після дворічної перерви, викликаної кризою, дедалі більше банків знову надають кредити на купівлю автомобілів.

– Видавати кредити на нові та конфісковані автомобілі ми не припиняли, – зауважує спеціаліст з автокредитування Олена. – А на автомобілі, які вже були у користуванні, кредити почали надавати лише місяць тому. Умови кредитування залежать від того, на які авто надаємо кредит: нові, конфісковані чи з ринку. Якщо хочете придбати нове легкове авто, потрібно сплатити перший внесок розміром 15 відсотків від його вартості.

Якщо ж на мікроавтобус чи вантажівку – 25 відсотків.

Відсоткова ставка кредиту на нові автомобілі – 15,96 річних. При купівлі конфіскованого автомобіля аванс становить 20 відсотків, з ринку – від 15 до 30 відсотків. Відсоткова ставка на конфісковані авто – 20,04 річних, на ті, які купують в інших власників, – 15-18 річних. Позики на авто надаємо на термін до п’яти років. У кредит можете взяти суму не більше, ніж 250 тисяч гривень.

– Надаємо кредити на автомобілі будь-якої марки на нові та ті, які вже були у користуванні, – інформує провідний економіст одного з банків Анна АСЮТІНА. – Позики надаємо у гривнях під заставу придбаного авто. Кредитувати автомобілі почали наприкінці 2010 року. Нині є тенденція до зниження відсоткової ставки. Вона вже досягла рівня тієї, яка була два роки тому у кризовий період.

У багатьох банках є спеціальні пропозиції на купівлю того чи іншого автомобіля.

– Нині у нас діє акція на автомобілі ГАЗ-2705 та ГАЗ-3302, – розповідає Олена. – На них надаємо кредити під дев’ять відсотків річних на термін до п’яти років. Перший внесок при оформленні такого кредиту становить 30 відсотків.

– Від першого червня до кінця серпня у нас діє акція "Обери свій нуль", – зазначає начальник Сторожинецького відділення одного з банків Василь ГРИНЧУК. – Згідно з нею, позичальник може сам обрати за що не сплачувати: разову комісію, аванс чи процентну ставку. За вартості авто 120-400 тисяч гривень, якщо не хочете вносити аванс і сплачувати разову комісію, ставка кредиту становить 16,5 річних (позика на п’ять років).

За вартості авто до 200 тисяч гривень можна скористатися можливістю не сплачувати разову комісію чи процентну ставку. При цьому до уваги беруть суму авансу (10 чи 50 відсотків) та термін, на який позичальник бере кредит (один чи п’ять років).
У деяких банках акції діють не лише на автомобілі, але й на мотоцикли.

"Сплативши від 30 відсотків вартості мотоцикла Honda, ви можете отримати на нього кредит строком на три роки під 8,5-15,4 відсотка річних", – зауважує Анна Асютіна.

Іноді банки виставляють на продаж й заставлені у кредит авто.

– Ми виставили для продажу 37 конфіскованих авто, – зізнається Олена.
Щоправда, не всі банки поки що відновили автокредитування.

– Через ризики несплати кредитів позичальниками досі масово не кредитуємо авто, – зауважує директор Чернівецької дирекції одного з банків Євгенія КОНОПСЬКА. – Видали лише десяток. Тільки після того, як отримали дозвіл у центральному офісі. Програма кредитування автомобілів перебуває ще у стадії розробки. Запустили тільки пілотні проекти. Хоч охочих взяти авто у кредит є багато, нині надаємо їх лише для підприємців, представників малого і середнього бізнесу. Два роки тому, коли масово видавали позики на авто, не всі повертали кошти. Тому підходимо до кредитування автомобілів педантично. Беремо до уваги суму, яку хочуть отримати в кредит, термін надання позики, чи дозволяє придбати авто середній дохід людини та скільки утриманців у неї є.
Олеся ДЛУЖАНСЬКА

Документи для отримання кредиту на авто:
– заява-анкета позичальника;
– паспорт;
– довідка про ідентифікаційний код;
– довідка з місця роботи про доходи за останні 6 місяців;
– рахунок-фактура з автосалону.
Якщо ви одружені, до цього переліку потрібно додати: паспорт дружини (чоловіка), її (його) ідентифікаційний код, копію свідоцтва про одруження (розлучення), згода від неї (нього) на отримання кредиту.
Якщо вже десь оформили позику, потрібно надати довідку з банку про стан заборгованості за кредитом.
Якщо берете позику на авто на суму більшу, ніж вам дозволяє заробітна плата, підшукайте собі поручителя.


ІНФОГРАФІКА З ФОТО МАШИНИ
Скільки переплатимо за кредит (грн)
Daewoo Lanos
Ціна 75000

Умови
Строк кредитування – 5 років
Перший внесок – 30%
Процентна ставка – 15%

Витрати на оформлення:
1500 – одноразова комісія
2000 – послуги нотаріуса
3000 – постановка на облік

Результат
Сума кредиту (без першого внеску) – 52500
Щомісячний платіж – 1249
Подорожчання авто з кредитом – 29,92%
Повна вартість з урахуванням відсотків – 97 438
Переплата за користування кредитом – 22 438

*Середньостатистичні умови кредитування
4-07-2011, 09:59
Коментарів 0 Переглядів 8 238

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги