Уряд планує ухвалити рішення, спрямоване на вдосконалення механізму формування цін на соціально важливі продукти харчування. Про це сказав прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів.
Глава уряду повідомив про основні заходи з унеможливлення необґрунтованого підвищення цін. "По-перше, встановлюється рентабельність фасування на рівні не вище 10% (адже, як показав аналіз, саме на цьому етапі "підприємливі" ділки накручують ціну продукції в 1,5, а іноді в 2 рази). По-друге, запроваджується обов’язкове відображення ціни виробника та торгової надбавки у первинних документах", - наголосив Микола Азаров, додавши, що такі кроки дозволять зробити ціноутворення економічно обґрунтованим і прозорим. Про це повідомляє урядовий портал.
9-02-2011, 12:58
0
1 852